Yoghurt ijs

0
3110

Op zoek naar een gezond dessert voor kerstmis? Wellicht is dit gerecht iets voor jou ! Kinderen vinden dit dessert ook erg lekker en het is nog gezond ook:).

Het klinkt misschien raar om yoghurt te bevriezen, maar dit gerecht is echt heerlijk. De yoghurt combineer je met fruit en laat je ongeveer 4 á 5 uur in de vriezer staan. Voor dit toetje hebben wij aardbeien en blauwe besjes gebruikt, het is echter ook mogelijk om hier zelf creatief in te zijn. Het lijkt ons ook hartstikke lekker met bijv. frambozen, appel en banaan.

Download hieronder de Afslank Receptenbijbel: Afslank Receptenbijbel

Tijd

10 minuten en 4 á 5 uur diepvries.

Aantal personen

2 personen.

Needs

  • Griekse yoghurt
  • Honing
  • Fruit

Bereidingswijze

Leg bakpapier in een ovenschaal. Verspreid de yoghurt gelijkmatig over de ovenschaal heen, zorg dat het niet al te dun is (1 cm). Hierdoor is het niet te breekbaar.

Bestrooi de fruitmix door de Griekse yoghurt. Je kunt hier zelf verschillende smaken creëren met fruit en bijv. noten.

Yoghurt ijsLeg het geheel in de vriezer voor minimaal 4 uur. Hoe groter de ovenschaal, des te langer de Griekse yoghurt moet vriezen.

Haal het ‘ijs’ uit de vriezer en voeg hier wat honing of kaneel aan toe voor de smaak. Smakelijk eten :)!

Namens Fit & Gezond wens ik jullie alvast prettige feestdagen toe! Mocht je dit gerecht hebben gemaakt zijn wij erg benieuw of je het lekker vindt! Dit kun je onderaan de pagina of via Twitter of Facebook laten weten! Tot volgende week maandag bij onze nieuwe Healthy monday !

Buon appetito,

Fit en gezond

 

 

 

Download hieronder de Afslank Receptenbijbel: Afslank Receptenbijbel