Welk dieet past bij mij ?

0
5321

We zullen maar meteen met de deur in huis vallen: het perfecte dieet bestaat niet.

Er is geen dieet dat voor iedereen een absolute aanrader is. Het is daarom belangrijk om te kijken welk dieet het beste aansluit bij jouw persoonlijke voorkeur. Wil jij weten hoe je jouw ideale dieet kiest? Lees dan snel verder.

Download hieronder de Afslank Receptenbijbel: Afslank Receptenbijbel

Factoren bij het kiezen van een dieet

Wil jij gezond afvallen? Dan is het belangrijk om het juiste dieet te kiezen. Een goed begin is namelijk het halve werk. Er zijn veel diëten die prima werken. Er zijn helaas ook diëten die niet goed werken of zelfs slecht zijn voor je gezondheid.

Ben jij op zoek naar het ideale dieet voor jou? Kijk dan naar de volgende factoren:

  • Is het dieet goed vol te houden?
  • Is het dieet gezond?
  • Is het dieet lekker?
  • Is het dieet goed betaalbaar?
  • Past het dieet bij jouw levensstijl?
  • Past het dieet bij jouw doel?

Deze factoren bepalen samen of een dieet bij jou past. Natuurlijk is het ook belangrijk om te checken wat de ervaringen van anderen met een bepaald dieet zijn.

Verschillende diëten op een rijtje

Ben je zelf al op zoek gegaan naar verschillende diëten? Dan weet je vast dat de keuze enorm groot is. Zo groot, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom hebben we de drie belangrijkste dieetcategorieën voor je op een rijtje gezet.

Caloriearme diëten

Bij een caloriearm dieet focus je jezelf op de calorieën. Het gaat erom dat je minder calorieën binnenkrijgt dan je verbruikt. De makkelijkste manier om een caloriearm dieet te volgen is met voedingsschema’s. Het Sonja Bakker dieet is hier een bekend voorbeeld van. Deze diëten zijn over het algemeen effectief, maar niet heel gemakkelijk om vol te houden. Ga jij voor een caloriearm dieet? Let er dan goed op dat je wel alle voedingsstoffen binnenkrijgt die je nodig hebt.

Vetarme diëten

Mentale dieet planBij deze diëten draait het om het zoveel mogelijk beperken van vet. Deze manier van afvallen valt meestal onder crash diëten. Je verliest er in korte tijd veel gewicht mee. Het is echter niet geschikt voor de lange termijn omdat het onvoldoende voedingsstoffen bevat. Voorbeelden van dit dieet zijn het Turbo dieet plan (onderdeel van het Mentale dieet plan) , het Ziekenhuisdieet en Vetvrijdieet Slender You.

Koolhydraatarme diëten

Vitadis slanker leven planKoolhydraatarme diëten worden de laatste tijd steeds populairder. De nadruk ligt hierbij op het beperken van koolhydraten. Brood, aardappelen, pasta en rijst worden daarom vervangen door voeding die veel eiwitten of veel gezond vet bevat. Het Vitadis slanker leven plan is hier een bekend voorbeeld van. Dit dieet is vaak makkelijk vol te houden. Wel is het belangrijk om erop te letten dat je tijdens je strijd tegen de kilo’s voldoende voedingsstoffen binnen blijft krijgen.

Dieet keuze’s

Wij zijn dagelijks bezig met het beoordelen van verschillende diëten. Hiermee proberen we jullie keuze te vergemakkelijken. De beoordelingen zijn te lezen bij onze dieet reviews.

Neem rustig een kijkje in de beoordeelde diëten en bepaal zelf welk dieet het beste bij jou past. Wanneer je hulp nodig hebt bij het maken van de keuze dan horen wij dat graag via ons contactformulier. Veel succes met afvallen !

Gezonde groetjes,

Fit en gezond

Download hieronder de Afslank Receptenbijbel: Afslank Receptenbijbel