Weight watchers ervaringen

0
2369

Met Weight Watchers kun je nog steeds van jouw favoriete eten genieten en toch die overtollige kilo’s lozen. Veel mensen zien Weight Watchers als een dieet, maar eigenlijk is het een manier van leven.

Het programma staat voor bewustwording. De hoeveelheid en de keuze voor bepaalde voedingsmiddelen staan hierbij centraal. De ene calorie is ten slotte de andere niet. Met Weight Watchers verander jij jouw ongezonde levensstijl in een gezonde, waardoor je gewicht zult verliezen.

Download hieronder de Afslank Receptenbijbel: Afslank Receptenbijbel

Twijfel je om met het Weight Watchers programma te starten en/of wil je er graag meer over weten? Bij Fit & Gezond hebben we het programma besteld, uitgeprobeerd en onze ervaringen en bevindingen samengevat in deze review.

Weight Watchers proberen

Wat is Weigt Watchers

Weight Watchers is een programma dat jou helpt bij het verliezen van overgewicht. Een positief aspect van Weight Watchers is dat je alles mag blijven eten, alleen in mindere mate.

Aan iedere maaltijd die jij nuttigt hangt een bepaald aantal punten. Het aantal punten dat jij op een dag mag gebruiken wordt gebaseerd op jouw geslacht, huidige gewicht en jouw streefgewicht. Op basis van deze gegevens berekent Weight Watchers jouw zogenoemde dagpunten. Het aantal dagpunten ligt tussen de dertig en veertig en wordt gedurende het programma ietwat afgebouwd. Extra dagpunten zijn te behalen door te gaan sporten. Besluit je om deze punten niet op te maken dan zal je nog sneller afvallen.

Propoints : eten = punten tellen

Weight Watchers testenIn het begin is het even wennen, want aan alle voedingsmiddelen is dus een punt verbonden. En deze punten zal jij gedurende de dag op moeten schrijven. Klinkt wat onhandig en dat is het in het begin ook, maar na een aantal dagen merk je dat het een gewoonte wordt en dat je zelf in kunt schatten hoeveel punten een bepaald voedingsmiddel heeft.

Weight Watchers heeft meer dan 6.000 producten in haar systeem staan, waardoor de kans klein is dat hetgene jij eet er niet tussen staat. Bang om honger te lijden tijdens het programma is niet nodig.

Fruit en groente hebben het groene logo, wat inhoudt dat je het mag eten wanneer je maar wilt, er zitten namelijk (vrijwel) geen punten (propoints) aan verbonden. Is het weekend en heb je ontzettend veel zin in een vette hap, zoals bijvoorbeeld een pizza? Dat kan, maar dat ‘kost’ je dan 25 punten.

De 4 pijlers van Weight Watchers

Wat kun je nu precies verwachten wanneer je deelneemt aan het Weight Watchers programma?

– Gedrag:

Het veranderen van je gedrag is een essentieel onderdeel bij jouw strijd tegen de overtollige kilo’s en met het Weight Watchers programma leer je het te veranderen.

– Voeding:

Met het programma leer je om juiste keuzes maken. Je weet welk voedsel je met een gerust hart kunt eten en welk voedsel je het beste kunt vermijden.

– Beweging:

Naast het juiste voedsel nuttigen is het belangrijk om voldoende te bewegen. Intensieve en lange sportsessies zijn niet nodig, vijf keer per week een half uur intensief bewegen wel, dit draagt bij aan een gezond en fit lichaam.

– Support:

Het is belangrijk om zo nu en dan wat support te krijgen van mensen in je omgeving. Met het programma leer je dat het helemaal niet stom is om af en toe om steun te vragen, dit kan aan de ervaringsdeskundige van Weight Watchers of aan de leden van de (online) community.

Online en Offline

Besluit je om deel te nemen aan het Weight Watchers programma, dan heb je de keuze uit het offline en het online programma.

De Weight Watchers App

Heb je een druk leven dan is het online programma een handige uitkomst. Je houdt dan een online dagboek bij via de Weight Watchers app. In de app vind je recepten, advies, workout demo’s en andere interactieve hulpmiddelen. Naast het bijhouden van datgene wat jij dagelijks eet dien je jezelf ook één keer per week te wegen en het gewicht te registreren in de app.

Weight Watchers Bijeenkomsten

Vind je het niet fijn om alles in je eentje te moeten doen via de App en heb je een extra stok achter de deur nodig dan is het offline programma een betere keus. Iedere week vindt er een bijeenkomst c.q. cursus plaats waar je samen met een coach bespreekt wat er goed en fout is gegaan. Daarnaast wordt je op diezelfde bijeenkomst gewogen.Tijdens deze bijeenkomsten zijn er ook andere cursisten aanwezig waarmee je jouw ervaringen kunt delen. Bovendien krijg je naast deze wekelijkse bespreking ook toegang tot professioneel advies en interactieve hulpmiddelen.

De Combipas

Spreken zowel de app als de wekelijkse bijeenkomsten jou aan, dan is het ook mogelijk om voor de Combipas te gaan. Zo kun jij online aan de slag én wekelijks deelnemen aan de cursus.

Recepten

Met het online Weight Watchers programma en de Compipas krijg je toegang tot meer dan 2.000 smakelijke Weight Watchers recepten. De recepten zijn eenvoudig te bereiden en de maaltijden werden door ons testpanel positief ontvangen. Inspiratieloos wat te eten vanavond? Dat probleem behoort met deze enorme recepten database tot het verleden.

Weight Watchers Resultaat

Het Weight Watchers programma bestaat maar liefst vijftig jaar en dat is niet voor niets. Vele mensen zijn enthousiast over dit dieet en ook bij Fit & Gezond kunnen we weinig nadelen aan dit programma ontdekken. Wel is het bijhouden van de punten natuurlijk ietwat onhandig, maar na een aantal dagen ging ons het prima af.

Een positief punt van Weight Watchers is dat het staat voor een gezonder en gelukkiger leven. Het richt zich, met name tijdens de bijeenkomsten, ook op jouw algehele gemoedstoestand en niet enkel op het aantal kilo’s dat je bent verloren. De support die je tijdens de bijeenkomsten krijgt zorgt er bovendien voor dat je je krachtig voelt. Samen sta je ten slotte sterker dan alleen.

Door het punten systeem ga je automatisch bewustere keuzes maken, want je wilt natuurlijk niet de hele dag  teren op één pizza of een Big Mac menu. Zet je jouw punten wijs in dan zal je nooit met een honger gevoel rond lopen, waardoor het Weight Watchers dieet relatief makkelijk vol te houden is.

Kortom: Wil je graag wat overtollige kilo’s lozen, maar vind je het lastig om dit enkel met een receptenboek te bereiken? Dan is het Weight Watchers dieet met het punten systeem en de professionele begeleiding zeer geschikt.

Weight Watchers

Download hieronder de Afslank Receptenbijbel: Afslank Receptenbijbel