Het paleo dieet: Wat, waarom en hoe ?

0
2457

Zeer waarschijnlijk heb je het al meerdere malen voorbij zien komen; het Paleo dieet. Op diverse sites wordt dit dieet besproken, maar wat houdt het Paleo dieet  precies in en waarom is het zo populair?

Wat is het paleo dieet?

Het Paleo dieet gaat, in het kort samengevat, terug naar de basis. Het is de bedoeling dat je meer natuurlijke voeding gaat eten; eten zoals het oorspronkelijk bedoelt is. Om ons eten langer houdbaar te houden gooien fabrikanten er veel ‘rotzooi’ in; daarnaast zit veel van het bewerkte eten vol met suikers, koolhydraten en zout (om smaak toe te voegen).

Download hieronder de Afslank Receptenbijbel: Afslank Receptenbijbel

Iedere dag proppen vele van ons zich vol met deze troep, waardoor de groep mensen met overgewicht steeds groter wordt. Paleo gaat back to basic en focust zich op het eten van natuurlijk, onbewerkt voedsel; net zoals onze voorouders dat deden. Het lichaam zal op dit voedsel veel beter functioneren, minder vetten vasthouden en sneller gaan verbranden waardoor je gewicht zult verliezen.

-Welke voedingsstoffen juist wel

Eet puur! Alles wat je rauw kunt eten, wat niet bewerkt is, ooit heeft bewogen en niet uit de voor verpakking komt, is hoogstwaarschijnlijk Paleo-proof. Voorbeelden van goedgekeurde Paleo voedingsstoffen zijn:

 • Paleo Dieet vlees:

  Vrijwel al het onbewerkte vlees, dus kalkoen, steaks, kippenborst, varkenshaas en zelfs bacon (wel met mate).

 • Paleo Dieet groenten:

  Vrijwel alle groenten zijn toegestaan, kijk alleen uit met groenten die een hoog zetmeelgehalte bevatten (deze zijn minder goed voor je).

 • Paleo Dieet olie/vetten:

  Je wordt niet dik van olie en vetten, je wordt dik van koolhydraten. Hierdoor mag je tijdens het koken gewoon olijfolie en kokosolie gebruiken.

 • Paleo Dieet noten:

  Noten mag je met mate eten; een handje vol met noten is een prima verantwoord tussendoortje. Denk hierbij aan amandelen, cashewnoten, pijnboompitten, zonnebloempitten en walnoten. Probeer pinda’s helemaal te vermijden, aangezien deze veel toxische eigenschappen bevatten!

 • Paleo Dieet fruit:

  Fruit is goed voor je, maar beperk je tot maximaal drie stuks per dag. In fruit zit tenslotte veel suiker. Voorbeelden van goedgekeurd Paleo fruit zijn: appels, perziken, mango’s, aardbeien en watermeloen.

-Welke voedingsstoffen juist niet

Verboden tijdens paleo dieetOke, er is dus een flinke lijst met goedgekeurd Paleo eten, maar helaas is er zoals bij ieder dieet ook een ‘beter-niet-lijst’ of zelfs een ‘no-go-lijst’. Hierbij de afgekeurde voeding:

 • Zuivel; het product waarover de meningen zijn verdeeld bij Paleo. Beperk sowieso je inname van zuivel; mocht je toch zin hebben in een glas melk of in een bakje witte yoghurt neem dan altijd de ‘volle’ variant; de magere variant is sowieso niet Paleo-proof doordat alle voedingsstoffen eruit zijn gehaald.
 • Frisdrank en energydrankjes; dit spreekt voor zich…
 • Sapjes; alleen vers geperst, drink dit met mate (vanwege het suiker gehalte).
 • Zoute voeding
 • Snoepgoed
 • Peulvruchten

Afvallen; waarom is het goed voor je ?

Op de eerste plaats is afvallen goed voor je, omdat jij je beter en gelukkiger zult voelen wanneer je afscheid neemt van overgewicht. Daarnaast heb je, wanneer je last hebt van overgewicht, last van lusteloosheid, vermoeidheid en een slechte weerstand.

Wanneer je afvalt zal je merken dat je na een tijd meer energie hebt, je gaat er beter uitzien, je huid straalt en je weerstand zal verbeteren waardoor je minder snel ziek bent. Ook heb je minder kans op hart- en vaatziekte, suikerziekte en andere nare aandoeningen. Zolang je op een gezonde en verantwoorde manier gaat afvallen en een realistisch streefgewicht voor ogen hebt zal het voor iedereen beter zijn om overtollige kilo’s aan te pakken. Een paleo dieet is een ideaal dieet als je nog gevarieerd wilt eten.

Voorbeeld diëten:

Ben jij van plan om jouw manier van eten om te gooien? Wil jij de overtollige kilo’s die jij hebt opgespaard gaan aanpakken, je energieker voelen en stralen als nooit tevoren? Een top idee! Verzamel, voordat je aan een dieet begint, zoveel mogelijk relevante informatie. Kies een dieet dat bij jou en jouw manier van leven past en heel belangrijk: kies een dieet dat zich richt op de toekomst.

Voorbeelden van vooruitdenkende paleo diëten :

 

Super simpel paleo e-boeken

Super simpel paleo boek

101 paleo receptenpakket

Paleo receptenpakket

 

Download hieronder de Afslank Receptenbijbel: Afslank Receptenbijbel