Vitameals maaltijdbox

0
2319

Vitameals: Stel zelf je box samen met verse ingrediënten’

In 2016 hebben we bij Fit & Gezond maaltijdboxen van verschillende aanbieders besteld, de gerechten bereid en aan de hand van onze bevindingen reviews geschreven.

Download hieronder de Afslank Receptenbijbel: Afslank Receptenbijbel

De lijst leek compleet, totdat we onlangs op Vitameals stuitte. Deze maaltijdbox aanbieder is anders dan alle andere boxen die wij eerder hebben beoordeeld en dat was voor ons een goede reden om een bestelling te plaatsen.

Vitameals valt op, omdat zij verschillende boxen aanbiedt op basis van eetgewoontes. Wil je bijvoorbeeld graag afvallen of houd je er een Paleo manier van leven op na, dan vind je bij Vitameals boxen die perfect aansluiten op deze levensstijlen.
Nieuwsgierig of Vitameals bij jou past? Onze ervaringen en bevindingen met Vitameals vind je in deze review.

Vitameals maaltijdbox kopenVitameals

Tegenwoordig zijn er ontzettend veel verschillende manieren van eten. De één zweert bij een koolhydraatarm dieet, de ander wil E-nummers zoveel mogelijk vermijden en weer een ander functioneert het beste bij het eten van zo puur mogelijk voedsel.

Hoe verschillend deze eetpatronen op het eerste oog ook lijken, ze hebben één ding gemeen; bewust met voeding omgaan. Met een drukke levensstijl kan het echter best lastig zijn voldoende tijd te vinden om gevarieerde recepten te bedenken en om naar de supermarkt te gaan om alle ingrediënten in te slaan. Met Vitameals is dit probleem opgelost!

Vitameals biedt namelijk verschillende boxen aan, zodat iedere persoon met zijn eigen wensen, doelen en voorkeuren een box kan bestellen of zelfs samenstellen. Eet je glutenvrij, koolhydraatarm, wil je afvallen of heb je weinig tijd om te koken? Bij Vitameals vind je op basis van jouw behoefte een gezonde maaltijdbox.

De verschillende boxen van Vitameals

 • Biologische box: een box vol met biologische producten.
 • E-nummer vrije box: struin nooit meer de supermarkt af op zoek naar E-nummer vrije producten.
 • Glutenvrije box: perfect wanneer je een glutenallergie hebt.
 • Gezonde variatie box: iedere week verrassende gerechten bestaande uit granen, vlees en vis. De recepten variëren van Hollandse kost tot wereldse specialiteiten.
 • Koolhydraatarme box: de ideale box voor sporters of mensen die graag willen afvallen.
 • Paleo box: met de Paleo box ga je terug naar de basis doormiddel van het eten van pure voeding. Met Paleo verlies je tevens overtollig vet.
 • Sous Vide box: binnen tien minuten een gezond gerecht op tafel zetten? Het kan met de Sous Vide box.
 • Vega box: voor de vegetariërs onder ons of degene die graag minder vlees eten is de Vega box een welkome uitkomst.
 • Try Out box: vind je het lastig welke box bij jou past, bestel dan de Try Out box. In deze box vind je verschillende recepten en ingrediënten waardoor je kennis kunt maken met Vitameals. Na deze Try Out box weet je welke box het beste bij jou past.

Alle Vitameals boxen kunnen besteld worden op basis van 1, 2, 4 of 6 personen.

Vitameals maaltijdbox kopen

Stel zelf je box samen

Stel je graag jouw eigen box samen, dan is dat ook mogelijk. Op de Vitameals website kies je zelf jouw vlees/vis, groenten en aardappelen/rijst/pasta welke samen een gerecht vormen.

Bij Fit & Gezond hebben we zelf geen box samengesteld, omdat wij het juist leuk vinden ons te laten verrassen. Ook eet je natuurlijk gevarieerder wanneer je de samenstelling van de gerechten aan Vitameals overlaat. Ben je een moeilijke eter of eet je bepaalde ingrediënten liever niet, dan is deze optie perfect.

Vitameals is de eerste maaltijdbox verstrekker die de klant de kans geeft zelf de ingrediënten van de gerechten samen te voegen. Dit vinden we bij Fit & Gezond een groot pluspunt.

Het lidmaatschap

Twijfel je of Vitameals bij jou past, bestel dan eerst de Try Out Box. Op deze manier kan je eenmalig, zonder een abonnement af te sluiten, kijken of het wat voor jou is.
Bevalt de proefbox, dan kun je ervoor kiezen om iedere week automatisch een box thuis te laten bezorgen. Het abonnement kun je op ieder gewenst moment pauzeren of stopzetten. Je kunt er ook voor kiezen om telkens een losse box te bestellen, maar dat is, wanneer je vaak een box wilt ontvangen, wat onpraktisch.

Inhoud van Vitameals

De Vitameals boxen zitten boordevol verse ingrediënten van een hoge kwaliteit. De boxen zijn standaard voorzien van bijpassende recepten. Bij Vitameals hebben ze iedere week vijf nieuwe recepten, die erg van elkaar verschillen qua samenstelling en smaak. Het is tenslotte belangrijk om te variëren. De gerechten zijn eenvoudig te bereiden doordat de recepten overzichtelijk en duidelijk zijn. Alle maaltijden hebben een bereidingstijd van circa 20 minuten.

Vitameals maatijdbox laten bezorgen

Een Vitameals maaltijdbox thuis laten bezorgen is helemaal gratis. De leverdagen zijn wel wat beperkt; op woensdag of vrijdag. Dit is voor ons een minpunt, omdat wij het liefst van maandag t/m vrijdag deze gerechten zouden willen nuttigen. Wij hopen dat de bezorgdagen in de toekomst nog worden uitgebreid, wanneer Vitameals meer leden heeft.

Voordelen Vitameals

 • Het is mogelijk om je eigen box samen te stellen.
 • Alle gerechten hebben een korte bereidingstijd van maximaal 20 minuten.
 • De maaltijden zijn gezond en bestaan uit hoogwaardige ingrediënten.
 • Het is mogelijk om een glutenvrije, koolhydraatarme, Paleo-proof en E-nummer vrije box te bestellen, hiermee onderscheid Vitameals zich van de overige maaltijdbox aanbieders.
 • Geen gehaast meer in de supermarkt.

Nadelen van Vitameals

 • De bezorgtijden. Op dit moment is de keuze uit bezorgdata erg beperkt; er kan enkel op woensdag of vrijdag worden geleverd.

Conclusie

Bij Fit & Gezond zijn wij erg te spreken over Vitameals. De keuze is er namelijk reuze, waardoor iedereen die bewust met voeding bezig is bij Vitameals terecht kan. Wil je graag gezonder eten in 2017, zonder dat je hiervoor veel moeite hoeft te doen? Dan is een box bij Vitameals bestellen een verstandig idee. Met Vitameals eet je gevarieerd, gezonde gerechten en krijg je alle benodigde ingrediënten en recepten thuis geleverd.

Vitameals maaltijdbox kopen

Download hieronder de Afslank Receptenbijbel: Afslank Receptenbijbel