Vijgensmoothie : Een gezond en lekker recept.

0
1770

Je kunt smoothies maken met aardbeien, bananen, bessen, frambozen en andere fruitsoorten, maar je kunt ook een heerlijke smoothie maken met vijgen.

In verband met de grote hoeveelheid calorieën is het niet aan te raden om de smoothie vaak te nuttigen. Op z’n tijd is de vijgensmoothie echter hartstikke gezond en erg lekker.

Download hieronder de Afslank Receptenbijbel: Afslank Receptenbijbel

Ingrediënten

Wil je de vijgensmoothie voor één persoon klaarmaken, dan heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 1/2 banaan.
  • 2 verse vijgen.
  • 200 milliliter amandelmelk.

Zoals je ziet, heb je niet veel ingrediënten nodig om deze lekkere en gezonde smoothie klaar te maken. Heb je nog een banaan en amandelmelk in huis, dan hoef je alleen even naar de winkel om verse vijgen te halen.

Wij raden je wel aan deze smoothie met verse vijgen te maken, want gedroogde vijgen hebben minder smaak en zijn bovendien minder gezond.

Bereidingswijze

Het klaarmaken van de gezonde vijgensmoothie is erg gemakkelijk. Hier hoef je namelijk enkel de volgende stappen voor te volgen.

  • Stap 1: verwijder de steeltjes van de vijgen. Snijd de vijgen in grove stukken.
  • Stap 2: haal de banaan uit zijn schil. Snijd de banaan in grove stukken.
  • Stap 3: doe de vijgen, de banaan en de amandelmelk in een blender. Let goed op dat je de juiste hoeveelheid amandelmelk toevoegt, want anders wordt jouw smoothie te dun of juist te dik.
  • Stap 4: mix de vijgen, de banaan en de amandelmelk tot een egale massa. Nu kun je de smoothie in een glas doen en lekker opdrinken. Hartstikke gemakkelijk én gezond!

Eventuele toevoegingen

Je kunt jouw vijgensmoothie extra laten vullen door hier een beetje yoghurt bij te doen. En wil je jouw vijgensmoothie wat meer smaak geven? Dan kun je hier kokos, vanillepoeder, kaneel, druiven of zelfs peterselie aan toevoegen.

Maak de smoothie niet te zoet, want dan is deze minder gezond. Voeg je bijvoorbeeld vanillepoeder toe voor meer smaak, dan doe je dit met mate om de smoothie zo gezond mogelijk te houden.

De Afslank Receptenbijbel voor meer inspiratie

Ben jij op zoek naar een receptenboek voor meer inspiratie voor gezonde recepten? Probeer dan de Afslank Receptenbijbel. Onze ervaringen met dit boek zijn erg positief.

Download hieronder de Afslank Receptenbijbel: Afslank Receptenbijbel