Verschillende soorten diëten

0
4973

Wil je afvallen, jouw lichaam in een betere conditie brengen en een gezondere levensstijl aannemen? Goed plan! De vraag is alleen, welk dieet past het beste bij jou? Er zijn namelijk verschillende soorten diëten.

Hierom heb ik namens Fit & Gezond een overzicht gemaakt van de meest voorkomende dieet vormen. De dieetvormen die ik bespreek, zijn uitsluitend dieten die eenzelfde doel hebben: afvallen. Dieetvormen vanwege andere doeleinden (bijv. gezondheidsredenen) worden dus niet besproken.

Download hieronder de Afslank Receptenbijbel: Afslank Receptenbijbel

Welke soorten diëten zijn er ? Hierbij een lijst van verschillende soorten diëten

Een calorie arm dieet:

weinig calorieenBij een calorie arm dieet focus jij jezelf op het aantal calorieën dat je dagelijks inneemt. De calorie inname is laag, waardoor jouw lichaam meer verbrandt dan het dagelijks aan voeding binnenkrijgt.

Je eet vaak kleine porties over de gehele dag. Wanneer je resultaat wilt boeken dien je continu de calorieën te tellen, hierdoor is het dieet voor velen lastig vol te houden.

Voorbeelden van een caloriearm dieet

Het dieet van Sonja Bakker is een voorbeeld van een calorie arm dieet. In de praktijk is gebleken dat deze manier van diëten werkt, echter moet je deze levensstijl, wanneer je jouw streefgewicht hebt bereikt, grotendeels vasthouden (om het jojo-effect te voorkomen).

mentale dieet plan

Een fruit dieet:

Een fruit dieet is een voorbeeld van een crash dieet. Bij een crash dieet eet je gedurende één week zo min mogelijk calorieën waardoor jouw lichaam gaat crashen en je veel kilo’s zult verbranden.

fruitHet meest gezonde crash dieet is het Fruit Dieet.  Je beperkt jezelf tot het eten van fruit, zoals de naam al doet vermoeden, daarnaast mag je ook groenten eten.

Het principe van een fruit dieet

Het principe is simpel; je eet twee dagen alleen fruit, groenten en drinkt daarbij alleen water en thee (zonder suiker). Op de derde dag eet je een normale maaltijd, uiteraard kies je op deze dag voor een verantwoorde, vetvrije maaltijd. Dit principe houd je circa 8 dagen vol. Tip: eet fruit wat je echt lekker vindt, anders is het lastig vol te houden.

Wanneer je een fruit dieet wilt proberen, zou je eens een kijkje kunnen nemen op de website van Jasper Alblas. Zijn Smoothie Afslank Plan is erg populair en biedt de gewenste resultaten. Daarbij biedt hij ook een koolhydraatarm dieet aan, daarover later meer. 

Vetarm dieet:

Vetarme artikelenBij een vet arm dieet eet je geen verzadigde vetten meer. Vet arme diëten zijn populair, omdat er in een korte tijd veel resultaat mee wordt geboekt. Dit zijn korte termijn diëten; het is niet gezond om voor een langere periode deze diëten te volgen.

Zo eet men gedurende een vetarm dieet bijvoorbeeld een sinaasappel in de ochtend met een droog beschuitje, in de middag 2 droge beschuitjes, een bakje yoghurt en een grapefruit en in de avond sla, tomaten, 2 gekookte eieren en een bakje yoghurt.

Je begrijpt dat de kilo’s er vanaf zullen vliegen wanneer je dit een week volhoudt. Laat je goed informeren en vergaar zoveel mogelijk informatie wanneer je besluit om een vetarm dieet te volgen; lijn altijd op een verantwoorde manier! Voorbeelden van vetarme diëten zijn het Yoghurt– en het koolsoepdieet.

Koolhydraatarm c.q. eiwitrijk dieet:

Wanneer je een koolhydraatarm dieet volgt, vermijd je alle producten waarin koolhydraten voorkomen. Wanneer er wordt gestopt met het innemen van koolhydraten ontstaat er een tekort, hierdoor begint het lichaam vet te verbranden waarna er snel sprake zal zijn van veel gewichtsverlies. De focus ligt vooral op het innemen van eiwitten, vandaar dat een koolhydraatarm dieet grotendeels hetzelfde is als een eiwitrijk dieet.

Met een koolhydraatarm dieet boek je in een korte periode veel resultaat (binnen 10 dagen). Na deze periode ga je weer over op een normaal eetpatroon; je dient gezondere keuzes te maken en bewuster met je voeding om te gaan, anders zullen de kilo’s die je bent verloren snel terugkeren.

Afslank Receptenbijbel

Niet elk dieet richt zich specifiek op bepaalde voedingsstoffen. Zo zijn er ook dieten waar je alle stoffen kunt nuttigen, maar natuurlijk wel met mate. Een goed voorbeeld van zo’n dieet is de Afslank Receptenbijbel.

Dit dieet is in vergelijking met een vetarm dieet gemakkelijker vol te houden en bovendien is het ook een gezondere manier van afvallen.

Evelien van Blaricum heeft dit dieet voor ons gevolgd en wij hebben hier een uitgebreide review over geschreven. Omdat de Afslank Receptenbijbel erg populair is hebben wij meerdere ervaringen op een rijtje gezet. Weet jij niet welk dieet je moet kiezen? De Afslank Receptenbijbel is een absolute aanrader !

Afslank Receptenbijbel kopenVerschillende soorten diëten – Tientallen diëten

In dit artikel heb ik namens Fit & Gezond vier verschillende dieet vormen omschreven. Natuurlijk zijn er veel meer verschillende soorten diëten te vinden. Wij hebben persoonlijk de beste ervaring met een koolhydraatarme diëten. Op internet staat erg veel informatie over het koolhydraatarm dieet en je hebt ze in allerlei soorten en maten.

ik hoop dat je er wat aan hebt. Mocht je vragen en/of opmerkingen hebben dan horen wij dat uiteraard graag onderaan deze pagina of via Facebook of Twitter.

Gezonde groeten,

Fit en gezond

Download hieronder de Afslank Receptenbijbel: Afslank Receptenbijbel