Vegetarische maaltijdboxen

0
2223

In dit artikel bespreken wij verschillende vegetarische maatijdboxen. Soms kan het namelijk als vegetariër best lastig zijn om gevarieerd te eten. Doordeweeks willen we door de drukke planning die we hebben, niet teveel tijd in de keuken doorbrengen. Dus een recept op internet zoeken, naar de supermarkt gaan om alle ingrediënten te verzamelen en om deze vervolgens te bereiden tot een smaakvolle maaltijd is niet iets waar de meeste van ons dagelijks de tijd voor nemen.

Hierdoor grijpen we in de supermarkt snel naar de vleesvervangers van bijvoorbeeld Valess, om daar vervolgens een salade bij te bereiden. Jammer, want vegetarisch eten kan zoveel verrassender en sprankelender zijn. De uitkomst? Een vegetarische maaltijd box!

Download hieronder de Afslank Receptenbijbel: Afslank Receptenbijbel

Vegetarische maaltijdboxen vergelijken

Vegetarische maaltijdbox aanbieders

Er zijn inmiddels veel spelers op de markt die maaltijdboxen aanbieden. Helaas hebben niet alle maaltijdbox aanbieders een vegetarische box in het assortiment, maar degene die het wel aanbieden zijn top! Haal je een vegetarische box in huis dan zit deze vol met verse producten en originele recepten. De recepten zijn eenvoudig en de bereiding neemt gemiddeld zo’n 35 minuten in beslag.

De vegetarische maaltijdbox verstrekkers op een rijtje:

Hellofresh – Veggiebox

Bij één van de populairste maaltijdbox verstrekkers van ons land, Hellofresh, kun je een vegetarische box afnemen waarmee je drie maaltijden kunt bereiden. Iedere week heb je de keuze uit vier verschillende vegetarische gerechten. Kies de drie maaltijden die jij jou het meeste aanspreken en klik op ‘in mijn box plaatsen.’ Wil je jezelf laten verrassen? Dan selecteert Hellofresh drie van de vier gerechten voor jou.

Prijs Hellofresh Veggiebox voor drie dagen: vanaf 39 euro o.b.v. twee personen

De Streekbox – Veggiebox

De Streekbox is de maaltijdbox aanbieder die haar boxen vult met producten uit de streek. Doordat de ingrediënten geen lange weg hebben afgelegd voordat ze bij jou in de koelkast terecht komen zijn ze erg vers en van een hoge kwaliteit. De Veggiebox van de Streekbox bevat alle ingrediënten voor drie maaltijden. Met deze maaltijdbox eet je gevarieerd en de gerechten bevatten vaak aparte producten, zoals vergeten groentes. Bij alle producten in de box zit informatie over de afkomst; op deze manier word je erg bewust van wat je eet.

Prijs Veggiebox Streekbox: 37 euro o.b.v. twee personen.

De Beebox – de Box Leefstijl

De Beebox heeft als enige maaltijdbox verstrekker het biologische EKO keurmerk. Vind jij het belangrijk om zo duurzaam en biologisch mogelijk te eten, dan is deze maaltijdbox dus met uitstek geschikt. De maaltijdboxen van de Beebox bevatten alle ingrediënten voor drie maaltijden. De ingrediënten worden in een oranje krat bij jou thuisbezorgd, zodat je deze de eerstvolgende keer weer kunt meegeven aan de bezorger. Zelfs dat is dus duurzaam!

De prijs van de Box Leefstijl van Beebox: 37 euro o.b.v. twee personen

De Krat – De Gemakskrat Vega

De Krat vult haar houten kratjes met seizoensproducten die afkomstig zijn van boeren en telers uit de regio. Een voorwaarde van deze producten is dat zij biologisch en duurzaam zijn, een groot pluspunt. Het leuke is, dat de boxen van De Krat veel producten bevatten die je niet of nauwelijks in de supermarkt kunt vinden. De Gemakskrat Vega kun je bestellen voor drie maaltijden. Met de Gemakskrat Vega behoort het inspiratieloze koken tot het verleden!

De prijs van de Gemakskrat Vega: 38 euro o.b.v. twee personen.

De inhoud van de vegetarische maaltijdbox

In alle vier de vegetarische maaltijdboxen vind je ontzettend veel groentes en vlees vervangende producten. Denk hierbij niet direct aan een groenteschnitzel, maar aan noten, zaden, kazen etc.

De maaltijdboxen bestaan uit:

Receptenkaarten: verrassende recepten die over het algemeen allemaal binnen veertig minuten te bereiden zijn. Af en toe is er een uitschieter die een net wat langere bereidingstijd heeft, maar dit is zelden. M.u.v. de Beebox leveren Hellofresh, De Krat en De Streekbox fysieke receptenkaarten bij hun ingrediënten. Bij de Beebox kun je de recepten online inzien.
– Alle ingrediënten die je nodig hebt om drie maaltijden te bereiden. Voorbeelden van ingrediënten zijn feta,  geitenkaas, walnoten, maiskolven, portobello‘s, bataat, Annabel aardappelen, verse basilicum, verse tijm, bulgur, couscous, kokosmelk en eieren.

Bezorgtijden

Bij alle drie de maaltijdbox verstrekkers kun je jouw gewenste bezorgdatum doorgeven. De keuze uit het aantal bezorgdagen is afhankelijk van de regio waarin jij woont. Op dit moment heeft Hellofresh in alle regio’s de meeste keuze m.b.t. de bezorgdagen en tijden.

Pauzeren en activeren

Het is bij alle drie de maaltijdbox aanbieders mogelijk om jouw weken te pauzeren. Besluit je om een lidmaatschap aan te gaan met één van deze partijen dan hoef je dus niet wekelijks een box af te nemen. Alleen bij de Beebox dien je de eerste twee boxen opeenvolgend te laten bezorgen. Hierna mag je zelf aangeven wanneer je jouw volgende box wilt ontvangen. Ook is het vanzelfsprekend mogelijk om alle abonnementen op ieder gewenst moment te beëindigen.

Ervaringen Fit & Gezond

Onze ervaringen met de betreffende boxen zijn erg positief! Bij Fit & Gezond zijn we namelijk dol op vegetarisch eten! Ook zijn we dol op het gemak dat de vegetarische maaltijdboxen met zich meebrengen. Het is dan ook niet gek dat wij enthousiast worden van alle vegetarische boxen die we hierboven hebben besproken.

We kunnen niet zeggen dat qua smaak één van deze boxen er met kop en schouders boven uit steekt. De kwaliteit van de producten is bij alle boxen zeer goed en de prijs verschilt ook niet veel van elkaar.

Waar jouw keuze op valt, ligt echt aan jouw persoonlijke voorkeuren. Vind je het eten van biologisch en verantwoord erg belangrijk dan is de Beebox een goede keus. Houd je ervan om zelf jouw gerechten samen te stellen en vind je het belangrijk om jouw box op verschillende momenten in de week te kunnen laten bezorgen dan ben je bij Hellofresh het beste uit.

Ook de boxen van De Krat en de Streekbox zijn fantastisch, dus je kunt jouw keuze ook bepalen op basis van de gerechten die worden aangeboden.

Download hieronder de Afslank Receptenbijbel: Afslank Receptenbijbel