Vegetarisch Paleo

0
2286

Vegetarisch  Paleo is het nieuwste boek in de succesvolle Paleo boekenreeks. Met dit boek laat de auteur, Mitchel van Duuren, zien dat je er ook een Paleo manier van leven op na kan houden als je vegetarisch bent of graag minder vlees en vis eet.

Bij Fit & Gezond waren we erg benieuwd naar de inhoud van dit boek, omdat vlees en vis altijd een belangrijke rol lijken te spelen in Paleo gerechten. Wij hebben het boek besteld, enkele recepten bereid en onze ervaringen samengevat in deze review. Lees hieronder onze bevindingen.

Download hieronder de Afslank Receptenbijbel: Afslank Receptenbijbel

Vegetarisch Paleo testenPaleo

Met het Paleo dieet ga je terug naar de basis. Het is de bedoeling om bewerkt voedsel zoveel mogelijk te vermijden en meer te eten zoals onze voorouders dat deden. Voorverpakt eten zit namelijk vol met toevoegingen die ervoor zorgen dat het eten langer houdbaar blijft of een betere smaak heeft. Maar al deze stoffen zijn niet goed voor ons lichaam.

Met Paleo eet je zo min mogelijk koolhydraten en toegevoegde suikers, waardoor je lichaam minder vetten zal vasthouden en sneller gaat verbranden. Het resultaat? Je verliest gewicht, voelt je energieker en zal minder last hebben van kwaaltjes zoals hoofdpijn en slapeloosheid.

Mitchel van Duuren

De auteur van Vegetarisch Paleo is Mitchel van Duuren. Mitchel is eigenaar van de website paleo.nl en Foodie.nl waarop hij mensen adviseert over het Paleo dieet. Eerder hebben we ook zijn andere Paleo boeken gereviewd, zoals Super Simpel Paleo, Paleo in 15 minuten, 101 Paleo Receptenboek en de Paleo Revolutie.

Doormiddel van het Paleo dieet is Mitchel van Duuren tien kilo afgevallen en hij voelt zich energieker dan ooit. Dit succes wilde hij niet voor zichzelf houden en hij besloot zijn verhaal te delen op zijn website, waarop hij ook zijn receptenboeken aanbiedt. Inmiddels heeft hij op social media een enorme achterban en dat is niets voor niets. De recepten hebben duizenden mensen geholpen om hun streefgewicht te bereiken en om meer uit hun leven te kunnen halen.

Voor wie is het Paleo dieet bestemd?

Het Paleo dieet is bestemd voor iedereen die last heeft van overgewicht en/of een gebrek aan energie. Met het Paleo dieet verlies je gegarandeerd overtollig vet doordat er ontzettend bewust wordt gegeten en de inname van koolhydraten wordt beperkt. De voordelen van het Paleo dieet op een rij:

Voordelen paleo:

  • Je verliest gewicht/overtollig vet.
  • Je krijgt meer energie.
  • Je krijgt een mooiere huid.
  • Je hebt meer concentratievermogen.

Vegetarisch Paleo testen

Vegetarisch Paleo

In het boek Vegetarish Paleo vind je dertig vegetarische Paleo recepten voor ieder moment van de dag. Alle recepten in het boek zijn vrij van granen, soja en peulvruchten. Misschien klinkt je dit als vegetariër een beetje raar in de oren, maar deze ingrediënten passen niet binnen de Paleo manier van leven. Waarom je deze producten dient te vermijden:

Granen vermijden

Granen dienen binnen het Paleo dieet te worden vermeden, omdat ze vol zitten met suikers en calorieën. Mitchel geeft aan dat het geen optimale voeding is, omdat de gluten die in graan zitten je darmstelsel kunnen beschadigen. Daarnaast zorgen granen ervoor dat je een insulinepiek krijgt, wat zorgt voor een verstoring van het hormoonstelsel.

Soja vermijden

Als vegetariër eet je waarschijnlijk regelmatig producten op basis van soja. Echter is soja helemaal niet zo goed voor je dan je zou denken. Soja bevat namelijk fytinezuur, wat zorgt voor een verminderde opname van mineralen zoals calcium, magnesium en ijzer.

Daarnaast heeft iedereen Vitamine D en B12 nodig om goed te kunnen functioneren. Met de inname van soja heb je nog meer Vitamine D en B12 nodig dan gebruikelijk, terwijl het al erg lastig is om de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid binnen te krijgen.

Tot slot kan het eten van soja problemen aan de schildklier vergroten. Kortom; het vermijden van soja is geen gek idee!

Peulvruchten vermijden

Peulvruchten dienen zoveel mogelijk vermeden te worden, omdat zij net als soja fytinezuur bevatten. Echter geldt bij het paleo dieet voor bonen de 80/20 regel. Je mag ze dus wel eten, maar met mate.

Het vermijden van bovengenoemde producten lijkt ingewikkeld, maar met het Vegetarisch Paleo boek zal blijken dat dit absoluut niet het geval is. Schrap deze ongezonde voedingsstoffen uit jouw eetpatroon en je zal binnen een aanzienbare tijd veel gewicht verliezen en beter in je vel zitten. In het begin is het even wennen, maar geloof ons; het is de moeite waard.

Voorbeelden Vegetarisch Paleo recepten

Ontbijt
– Paleo Oatmeal met bramen; een zoete verassing in de ochtend.
– Paleo chocolade wraps met fruit; zo’n ontbijt lusten wij iedere dag wel!

Lunch
– Paleo bananenbrood; een heerlijke variant op het voor ons bekende bananenbrood.
– Pastinaaksoep met ei; een vullende soep met een rijke smaak.

Diner
– Paleo lasagna met groenten; een recept waar de Italianen jaloers op zouden zijn.
– Oesterzwammen met bimi; een origineel gerecht voor het hele gezin.

De inhoud van het Vegetarisch Paleo boek

Bestel je het Vegetarisch Paleo dieetboek dan ontvang je:

– Het digitale boek Vegetarisch Paleo, met daarin dertig originele Paleo recepten. Alle recepten zijn voorzien van kleurrijke foto’s en de bereidingswijze is op een duidelijke en eenvoudige wijze vermeldt. Om de gerechten te kunnen bereiden hoef je bovendien geen masterchef te zijn, want er komen geen ingewikkelde kooktechnieken aan te pas.

Niet-goed-geld-terug: Mocht je binnen zestig dagen niet tevreden zijn met het resultaat dan mag je de auteur van het boek een e-mail sturen, waarna jij jouw geld terug ontvangt.

Vegetarisch Paleo bestellen

Conclusie; Onze ervaringen

Bij Fit & Gezond zijn we erg enthousiast over Vegetarisch Paleo. Het boek is een goede aanvulling op de reeds bestaande Paleo boeken, ziet er prachtig uit en de gerechten zijn eenvoudig te bereiden. Met het Vegetarisch Paleo dieetboek val je, wanneer je je aan de richtlijnen houdt, gegarandeerd af en je voelt je fitter.

Kortom: onze ervaringen zijn perfect! Ben je vegetarisch of eet je graag minder vlees en wil je graag op een gezondere en bewustere manier eten, dan is het Vegetarisch Paleo boek een aanrader.

Vegetarisch Paleo kopen

Download hieronder de Afslank Receptenbijbel: Afslank Receptenbijbel