Streekbox of de krat ?

0
2460

Gemak dient de mens

Dingdong! De bel gaat en een bezorger staat met een enorme krat vol met verse ingrediënten voor jouw deur. Het enige wat jij moet doen is de deur openmaken, het pakket in ontvangst nemen en de inhoud in de koelkast leggen.

De komende dagen eet jij verse producten welke je verwerkt in smaakvolle, eenvoudig te bereiden gerechten. Klinkt goed toch? Mocht je enthousiast worden van dit scenario dan is het bestellen van een maaltijdbox wellicht wat voor jou.

Download hieronder de Afslank Receptenbijbel: Afslank Receptenbijbel

Ben je klaar met het telkens verzinnen van originele gerechten, eet je doordeweeks regelmatig dezelfde soort maaltijden en heb je met jouw drukke leven wel wat beters te doen dan door de supermarkt struinen? Lees dan snel verder, want deze week vergelijken we twee biologische maaltijdbox verstrekkers. Wie komt als beste uit de test? De Streekbox of de Krat.

Welke box is het beste?

De Streekbox of de Krat? Eerder hebben we bij Fit & Gezond de Krat en de Streekbox besteld. We kookten alle gerechten die in de boxen zaten, proefden erop los en schreven een review.

Over beide boxen waren we ontzettend te spreken, bovendien bevatten beide boxen veel verantwoorde en biologische producten. Groot pluspunt!

Vind jij het belangrijk om eerlijke producten te eten en ben je van plan om een maaltijdbox te bestellen dan is de kans groot dat je twijfelt tussen de Streekbox en de Krat. Hierom zetten we in dit artikel alle voor- en nadelen van beide aanbieders op een rijtje.

Streekbox of de Krat ? De verschillen op een rijtje:

Het aantal dagen

Bij zowel de Streekbox als de Krat kun je een maaltijdbox bestellen voor drie dagen.

De prijs

Wanneer je bij de Streekbox een vegetarisch maaltijdbox voor twee personen bestelt ben je 37 euro kwijt, bij de Krat betaal je 38 euro. De goedkoopste vegetarische box scoor je dus bij de Streekbox.

Wil je een box welke wel vlees en vis bevat dan ben je bij de Streekbox 39 euro kwijt. De ‘normale’ box van de Krat kost 38 euro. Daarmee is de Krat dus één euro goedkoper dan de Streekbox.

Lidmaatschap

Bij beide aanbieders is het mogelijk om een losse maaltijdbox te bestellen. Ideaal, want op deze manier kun je geheel vrijblijvend de versheid van de producten en de originaliteit van de gerechten ervaren. Ben je ontzettend tevreden met de door jou bestelde box, dan is het bij zowel de Streekbox als de Krat mogelijk om een abonnement aan te gaan waardoor het plaatsen van een bestelling nog eenvoudiger gaat.

Het aanbod van de boxen

De Krat biedt drie verschillende boxen aan:
De Gemakskrat: een krat gevuld met drie maaltijden waarvan twee maal vlees/vis en één maal vegetarisch.
De Gemakskrat Vega: een krat gevuld met verse ingrediënten waarmee je drie vegetarische maaltijden kunt bereiden
De Weekendkrat Extra: een Culinaire foodbox met voldoende producten voor drie dagen. Naast deze producten bevat de krat ook een knapperig brood en een delicatesse.

 

De Streekbox biedt ook drie verschillende boxen aan:
De Gezinsbox: verse ingrediënten waarmee je drie maaltijden kunt bereiden
De Specialsbox: dezelfde inhoud als de Gezinsbox, echter bevat deze box nog een aantal exclusieve ingrediënten die jij aan het derde gerecht kunt toevoegen
De Veggiebox: voor alle vegetariërs onder ons, of voor degenen die graag wat minder vlees eten.

Bezorging

Zowel de Streekbox als de Krat hebben nog  niet zoveel leden als bijvoorbeeld Hellofresh. Hierdoor is het logisch dat de keuze qua bezorgtijden wat kariger is. Op maandag, donderdag en vrijdag kun je jouw Streekbox thuis laten bezorgen.

Bij de Krat gaat het er iets ingewikkelder aan toe. De keuze qua bezorgdagen is afhankelijk van de krat die jij uitkiest en de regio waarin je woont. Woon je in de Randstad dan kun jij jouw Gemakskrat op maandag en donderdagavond, vrijdag of zaterdagochtend laten bezorgen. Kijk voor de exacte bezorgdagen op de website van de Krat.

Een minpuntje: woon je niet binnen de Randstad dan dien je bij de Krat 2,95 euro aan bezorgkosten te betalen. Bij de Streekbox zijn de bezorgkosten gratis.

Recepten

De recepten van zowel de Streekbox als de Krat zijn ontzettend eenvoudig te bereiden. Alle gerechten hebben een korte bereidingstijd van circa dertig – veertig minuten.

Bij beide aanbieders geldt dat de producten die in de box zitten afkomstig zijn uit eigen land. Bovendien wordt bij elk product een omschrijving geleverd, zo zie je precies waar het ingrediënt vandaan komt en wie het heeft gekweekt. Een leuke toevoeging!

De voordelen op een rijtje

De Krat

  • Een krat welke grotendeels gevuld is biologische en duurzame producten (66%).*
  • In 2014 als beste getest door de Consumentenbond.
  • Alle producten zijn afkomstig van lokale boeren en telers.
  • De producten worden in een houten krat geleverd welke volgende keer aan de bezorger kan worden meegenomen zodat deze wordt hergebruikt.

 

De Streekbox

  • Een box welke grotendeels is gevuld met duurzame en biologische producten (58%).*
  • Het is mogelijk om een Fruitbox bij te bestellen.
  • Bij alle ingrediënten is vermeld waar het vandaan komt.
  • Bezorgkosten zijn gratis.

* Uit een recentelijk onderzoek van Wakker Dier is gebleken dat slechts een bepaald percentage van de Streekbox en de Krat bestaat uit Diervriendelijke producten. Hierboven hebben wij het percentage dat Wakker Dier heeft berekend vermeld.

Onze ervaringen ; Conclusie

Streekbox of de Krat? Bij Fit & Gezond zijn we erg te spreken over zowel de maaltijdboxen van De Krat als van de Streekbox.

Twijfel je tussen deze twee maaltijdbox aanbieders? Niet nodig! Bij beide ontvang je een box thuis die gevuld is met enkel verse producten uit ons eigen landje. De producten zijn van een hoogwaardige kwaliteit en de bijgeleverde receptenkaarten zorgen ervoor dat je in een ogenblik een lekkere maaltijd hebt bereid.

Maar wat moet dan de doorslag geven? Bekijk het praktisch! In welke regio woon je en op welke dagen kan jij de box die jij wilt bestellen. Woon je buiten de Randstad en heb je geen zin om bezorgkosten te betalen ga dan voor de Streekbox. Vind jij het belangrijk dat jouw maaltijdpakket zo diervriendelijk mogelijk is? Dan is de Krat de juiste keus.

Kortom: eet je graag biologisch en verantwoord? Dan is zowel de Krat als de Streekbox een uitstekende keus. Jouw persoonlijke situatie en voorkeuren zullen de doorslag moeten geven. Bij Fit & Gezond kunnen we tussen deze boxen geen winnaar kiezen. Een gelijke stand dus.

Streekbox kopen

De Krat bestellen

Download hieronder de Afslank Receptenbijbel: Afslank Receptenbijbel