Streekbox

0
2278

De Streekbox biedt maaltijdboxen aan die gevuld zijn met verse Nederlandse streekproducten. De streekbox begon ooit als leverancier van streekproducten uit het Groene Hart, maar inmiddels halen zij hun producten uit alle Nederlandse provincies. De producten die zij afnemen zijn allen duurzaam en van een hoge kwaliteit.

Open jij thuis jouw maaltijdbox dan zie je dat ieder product informatie bevat over de afkomst. Leuk, want zo weet je precies wat je eet. De Streekbox onderscheidt zichzelf van de rest door enkel verse streekproducten aan te bieden, dat maakte ons nieuwsgierig, want welke producten komen er allemaal uit ons eigen landje? Deze week hebben we bij Fit & Gezond de Streekbox getest, hieronder lees je onze ervaringen.

Download hieronder de Afslank Receptenbijbel: Afslank Receptenbijbel

De verschillende streekboxen

De Streekbox biedt drie verschillende soorten boxen aan; de Gezinsbox, de Specialsbox en de Veggiebox. Met alle drie de boxen kun je drie maaltijden bereiden, de Specialsbox bevat voor het derde gerecht ook nog een aantal speciale extra ingrediënten waarmee jij jouw maaltijd een extra twist kunt geven.

Voorbeeldrecepten

Om je een beeld te geven van enkele recepten, hebben we een aantal voorbeelden op een rijtje gezet (alle ingredienten worden meegegeven, op olijfolie na.):

 • Gevulde quesadilla’s.
 • Pasta tonijn met tomatensaus.
 • Kipburgers met gegrilde groente.
 • Varkenshaas met verse champignons.
 • Pasta met groenteroom saus (voorbeeld van een recepten uit de Veggiebox).

Heb je een box gekozen dan dien je aan te geven voor hoeveel personen jij de box wilt bestellen, twee of vier personen. Het gaat hier om volwassen personen, heb je dus twee volwassenen en drie kinderen dan is de vierpersoons-box ook ruim voldoende. Wil jij er zeker van zijn dat jij wekelijks voldoende vitamine C binnenkrijgt, dan is het ook mogelijk een Fruitbox bij te bestellen. De Fruitbox is gevuld met verschillende soorten fruit, zoals mandarijn, aardbeien en peren.

Streekbox bestellen en bezorgen ; Hoe, wat en waar?

Op de website van de Streekbox bestel je eenvoudig de maaltijdbox van jouw keuze. Wanneer je jouw bestelling plaatst kun je kiezen op welke dag jij de box wilt laten bezorgen. Hierbij heb je de keuze uit maandag, donderdag en vrijdag.

Op de dag van de levering ontvang je een sms-bericht met daarin het tijdstip van de levering. Jouw eerste Streekbox kun je betalen met iDeal, wil je hierna vaker een box bestellen dan is het mogelijk om via automatische incasso te betalen.

Streekbox kopen

Het lidmaatschap van de Streekbox

Op de website van de Streekbox maak je, wanneer je een bestelling plaatst, een account aan. Het is mogelijk om losse boxen te bestellen, zodat een abonnement niet noodzakelijk is. Wil je echter vaker een box afnemen dan is het handiger om een abonnement af te sluiten. Wekelijks een bestelling plaatsen is hierbij niet nodig, in het overzicht geef je de data aan wanneer jij graag een box wilt ontvangen.

Wil je een tijdje geen box dan zet je de desbetreffende weken eenvoudig op pauze. Wil je om welke reden dan ook jouw abonnement opzeggen dan kun je je online afmelden. Als je een box laat bezorgen, maar je weet dat je niet thuis zult zijn op het gemelde leveringstijdstip dan is het mogelijk om in je persoonlijke account een ander afleveradres door te geven. Ontzettend handig!

Streekbox maaltijdbox

De prijzen van de boxen

 • De Gezinsbox voor twee personen  : 39 euro.
 • De Gezinsbox voor vier personen : 49 euro.
 • De Specialsbox voor twee personen: 44 euro.
 • De Specialsbox voor vier personen : 54 euro.
 • De Veggiebox voor twee personen : 37 euro.
 • De Fruitbox (enkel te bestellen i.c.m. een normale box): 29 euro.

Streekbox bezorging en levering

De Streekbox kun je laten bezorgen op maandag, donderdag en vrijdag. Let er wel op dat je de box uiterlijk vier dagen voor de bezorgdatum bestelt, anders ontvang je de box voor de week die daarna volgt.  Op de door jou gekozen bezorgdatum ontvang je een sms met daarin het tijdstip van de bezorging.

Wijze van betalen

Tijdens het plaatsen van een bestelling kun je online betalen door middel van iDeal. Wil je vaker een bestelling plaatsen dan is het ook mogelijk om een machtiging voor automatische incasso af te geven.

De voordelen van de Streekbox:

 • Een box vol met duurzame en biologische producten van Nederlandse bodem.
 • De keuze uit drie verschillende soorten boxen.
 • De mogelijkheid om een Fruitbox bij te bestellen.
 • Eenvoudig te bereiden recepten.
 • Eerlijke recepten, afkomst van de recepten zijn bekend.
 • Gezonde recepten.

De nadelen van de Streekbox:

 • De boxen bevatten ingrediënten voor drie dagen, vijf dagen is in tegenstelling tot andere aanbieders niet mogelijk.
 • Bij het kiezen van een bezorgdatum heb je enkel de keus uit maandag, donderdag en vrijdag, bij bijvoorbeeld de Allerhande Box kun je uit iedere dag van de week kiezen.

Streekbox ervaringen ; Onze conclusie

Onze ervaringen met de Streekbox maaltijdboxen zijn erg positief. Alle producten die worden aangeboden in de box zijn vers en duurzaam. Het is bovendien erg leuk om te zien uit welke streek de producten komen, waardoor je op een bewustere manier aan het bereiden van jouw maaltijd begint.

Het is ook leuk om te weten dat er in ons eigen land zoveel groente wordt verbouwd, daarvan ben je je vaak helemaal niet bewust. De prijs/kwaliteit verhouding vinden wij in vergelijking met andere boxen ook prima. Het pakket is goed gevuld en de maaltijden die je met de ingrediënten kunt bereiden zijn meer dan voldoende voor een volwassen persoon.

Kortom: eet jij graag biologische, verantwoorde producten, waarvan je in een handomdraai een heerlijke maaltijd kunt maken dan is de Streekbox een absolute aanrader!

[wp-review]

Streekbox kopen

Download hieronder de Afslank Receptenbijbel: Afslank Receptenbijbel