Snel Vet Verbranden

0
2140

Snel vet verbranden; hoe pak je het aan? Vet verbranden is een proces dat volgens veel mensen veel te traag gaat. Bovendien is het lastig te monitoren, omdat je op de gebruikelijke weegschalen niet kunt zien of jouw vetpercentage is gedaald.

Je kunt zelfs niets zijn afgevallen, maar toch vet zijn verloren, wat komt doordat het vet is vervangen voor spiermassa. Wil jij snel vet verbranden? In dit artikel vertellen we je er meer over.

Download hieronder de Afslank Receptenbijbel: Afslank Receptenbijbel

Waar sla je snel vet op?

Er zijn drie zogenoemde probleemzones; de buik, de billen en de bovenbenen. Iedereen heeft een zone waarin de vetten zich het meest ophopen; kom je aan dan wordt dat op die plek het eerste zichtbaar.

Buik:

Wil jij snel vet verbranden op je buik? Dan is het belangrijk meerdere keren per dag kleine porties te eten. Verspreid jouw eetmomenten en geef jouw lichaam de tijd iedere portie goed te verwerken. Daarnaast is het belangrijk om bewerkte voedingsstoffen zoveel mogelijk te vermijden. Ook is het noodzakelijk de buikspieren met oefeningen te trainen c.q. sterker te maken.

Billen:

Zijn jouw billen volgens jou te dik? Het is belangrijk om zeer gevarieerd en gezond te eten. Plaatselijk vet verbranden is onmogelijk, dus is het belangrijk om naast een gezond voedingspatroon jouw billen te trainen. Ga hardlopen, traplopen en/of fietsen om die bilspieren strak te maken c.q. zichtbaar te maken.

Bovenbenen:

Ook voor de benen geldt; eet gezond en bewust. Jouw bovenbenen bevatten een vetlaagje en wanneer dat vetlaagje minder wordt, doordat je gezond eet, zullen jouw spieren zichtbaar worden. Train die spieren door middel van verschillende soorten beenspieroefeningen. Verwacht niet binnen enkele dagen resultaat, maar zet door; je zult worden beloond met een paar slanke benen.

Hoe kun je snel vet verbranden?

1. Eet genoeg goede vetten.

Goede vetten hebben een positief effect wanneer je graag overtollig vet wilt verliezen. Dit komt doordat ze een verzadigd gevoel geven en gezond zijn voor het lichaam. 40% vetrijke voeding helpt je om snel vet te verbranden. Een avocado bevat bijvoorbeeld veel goede vetten.

Koolhydraten2. Beperk de inname van koolhydraten.

Koolhydraten heb je nodig, want ze zorgen voor energie. Eet echter wel goede koolhydraten, zoals volkoren- pasta en brood zilvervliesrijst en havermout.

3. Eet veel voeding met hoge thermische waarde

Voeding met een hoge thermische waarde (veel vezels of eiwitten) zijn moeilijker te verteren, waardoor het lichaam harder moet werken. Hierdoor zal je sneller vet verbranden; en laat dat nu precies zijn wat jij wilt. Voorbeelden van voeding met een hoge thermische waarde zijn; groente, fruit, quinoa, zoete aardappel en havermout.

4. Leeg je glycogeen voorraden 1x in de 2 weken

Glycogeen is de ongebruikte voorraad koolhydraten die zit opgeslagen in jouw spieren. Zorg je ervoor dat de glycogeen voorraden zijn uitgeput, dan zal het lichaam meer vet verbranden waardoor je sneller gewicht verliest. Dit kun je het beste aanpakken door 1x in de 2 weken maximaal 2 dagen zeer weinig koolhydraten te eten. Je reset hiermee als het ware jouw vetverbrandingsproces.

5. Beweeg voldoende

Het is belangrijk om dagelijks minstens een half uur te bewegen. Het zal ervoor zorgen dat jouw lichaam harder moet werken en meer vet verbrand. Het uitvoeren van krachtoefeningen is absoluut aan te raden; bouw je spiermassa op dan verbrand je namelijk ook na het sporten nog calorieën. Spieren hebben nu eenmaal meer energie nodig voor het herstel.

6. Eet na het sporten goed en gezond

Sommige mensen willen na het sporten niets meer eten, omdat ze denken dat daardoor het afvallen wordt bevorderd. Niets is minder waar! Jouw lichaam heeft eiwitten en koolhydraten nodig om de spieren te herstellen. Geef jij jouw lichaam de juiste voedingsstoffen na een training dan zal dit het herstel bevorderen en het metabolisme verhogen, waardoor je lichaam in staat is sneller vet te verbranden.

Oefeningen om thuis vet te verbranden

Heb jij geen zin om jezelf naar de sportschool te verplaatsen? Geen probleem, ook thuis kun je efficiënte oefeningen uitvoeren waarmee jij het afslanken bevorderd.

Oefening 1:

Touwtje springen. Met Touwtje springen verbrand je ontzettend veel calorieën. Het is een zware oefening, omdat je werkelijk al jouw spieren traint. Ook zal jouw uithoudingsvermogen er enorm door verbeteren.

Oefening 2:

BuikspieroefeningDe Plank. De plank is één van de belangrijkste oefeningen waarmee jij een slank lichaam bewerkstelligt. Dit komt doordat je met een goede plank alle spieren traint. De rechte- en schuine spieren van je buik, de rugspieren en de armen worden aangepakt. Voor de schuine buikspieren dien je de zijwaartse plank uit te voeren.

Oefeningen om in de sportschool snel vet te verbranden

Word jij tijdens het sporten graag omringd door andere mensen en/of vind jij het fijn om samen met een maatje te sporten zodat je elkaar kunt stimuleren? In de sportschool kun je verschillende oefeningen uitvoeren om snel vet te verbranden.

Oefening 1:

Leg Press. De Leg Press is hét apparaat waarmee jij jouw benen en billen traint. Begin met 12 – 15 herhalingen van 4 seconde per herhaling, druk jezelf in één seconde naar achter en kom in 3 seconde langzaam terug in de beginpositie. Voer in totaal 3 sets uit en verhoog bij iedere set het gewicht.

Oefening 2:

Front squat met kettlebells. Houd de kettlebell in beide handen en laat het gewicht tegen je borst aan rusten. Zet je voeten op heupbreedte en trek de schouderbladen naar elkaar toe. Zak door je knieën, maar zak niet te diep, zodat er druk op je beenspieren staat. Met een goede kettlebell oefening verbrand je in slechts 20 minuten circa 400 calorieën. Een zeer efficiënte oefening dus.

Snel vet verbranden met hardlopen

Snel vet verbranden met hardlopen; het is mogelijk mits je weet hoe je het moet aanpakken. Er zijn echter een aantal valkuilen waarop je dient te letten wanneer je van plan bent af te vallen door middel van hardlopen.

  1. Te fanatiek beginnen; het veroorzaakt blessures en/of veel spierpijn waardoor de motivatie zakt en je het bijltje er na een tijdje bij neergooit.
  2. Snel hardlopen met een hoge hartslag, hierdoor verbrand je minder vet dan je eigenlijk zou willen.
  3. Te kort hardlopen; loop je niet lang genoeg hard, dan heeft het lichaam geen tijd de vetreserves aan te spreken.

Het meest effectieve hardloop tempo wanneer je wilt afvallen is, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, gelijkmatig op een rustig tempo. Je kunt het bovendien langer volhouden, waardoor je meer vet kunt verbranden en meer zult afvallen.

Wanneer je in een hoog tempo gaat hardlopen verbrandt het lichaam veel suikers en koolhydraten. Wanneer je langzaam en gelijkmatig hardloopt zal het lichaam juist de vetreserves aanspreken. Wil je afvallen én een goede conditie? Dan kun je het tempo afwisselen; loop langzaam en gecontroleerd en ga op het einde van jouw training de laatste 5 a 10 minuten harder lopen. Een groot voordeel is dat je vanuit thuis kunt gaan hardlopen.

Wat zijn goede boeken om snel vet te verbranden?

Afslank ReceptenbijbelBij Fit&Gezond hebben wij erg veel reviews geschreven van receptenboeken en/of e-books. Een receptenboek kan hartstikke handig zijn voor als steuntje in de rug bij het afvallen. Er staan tientallen handige tips in en recepten zodat je genoeg creativiteit hebt om elke dag gezond te koken. Wij hebben goede ervaringen met de Afslank Receptenbijbel.

Klik hier voor meerdere dieetboeken.

Download hieronder de Afslank Receptenbijbel: Afslank Receptenbijbel