Quinoa met spinazie en champignons

0
2704

Healthy monday ! Vandaag presenteren wij een overheerlijk quinoa gerecht. Quinoa is erg gezond en een goed alternatief voor couscous. Ons gerecht wordt bereidt met spinazie en champignons.

Quinoa is een plant en wordt in het Nederlands ook wel ‘ganzevoet’ genoemd. De plant groeit in Zuid-Amerika en is een stuk gezonder dan rijst, tarwe, mais en haver. Eén van de belangrijkste voordelen van quinoa is dat het geen gluten bevat. Hierdoor is quinoa een goed alternatief voor mensen met gluten intolerantie. 

Download hieronder de Afslank Receptenbijbel: Afslank Receptenbijbel

Tijd

20 minuten.

Aantal personen

1 persoon.

Needs

  • 10 Champignons
  • 1 Teentje knoflook
  • 1 Theelepel ongezouten boter
  • 1 Theelepel olijfolie
  • 1 Groene ui
  • 2 Ons verse spinazie
  • 1 Kopje gekookte quinoa
  • Een beetje zout

Bereidingswijze

Warm de boter en olijfolie op in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de champignons en knoflook toe en bak het ongeveer 5 minuten door tot de champignons zacht zijn. Zodra de champignons goudkleurig zijn kun je de groene uien er doorheen mengen. Roer het goed door elkaar en strooi vervolgens de zout in de pan.

Zet het vuur lager en voeg de spinazie toe. Zodra de spinazie is toegevoegd kun je het geheel afdekken met een deksel, totdat de spinazie begint te verwelken. Voeg vervolgens de gekookte quinoa in de pan en laat het voor 2 minuten op een laag vuurtje staan. Zodra alles goed is opgewarmd kun je nog een theelepeltje olijfolie (indien gewenst) toevoegen. Smakelijk eten !

Vond je het lekker? Laat het ons even weten via onze social media kanalen of in de onderstaande reacties:) ! Elke maandag presenteren wij onze healthy monday recepten via onze website, Facebook of Twitter. Volg onze healthy monday als jij een twijfelaar bent in de keuken !

#Gezond #Makkelijk #Snel #Betaalbaar #Eten.

Buon appetito,

Fit en gezond

Download hieronder de Afslank Receptenbijbel: Afslank Receptenbijbel