Plaatselijk afvallen buik: zo doe je dat

0
3657

Veel mensen willen graag vet verliezen op de buik maar dat is één van de lastigste plekken om plaatselijk af te vallen. Er zijn wel genoeg mogelijkheden die je hier kunt vinden. Het vet op de buik is voor veel mensen een grote ergernis die ze graag zien verdwijnen. Je zult allereerst op verschillende dingen moeten letten om buikvet te gaan verbranden en daadwerkelijk vet te gaan verliezen. Het moet namelijk een evenwichtige combinatie zijn tussen genoeg sporten en gezonde voeding. Je kunt heel veel gaan sporten en trainen maar om daadwerkelijk vet op jouw buik te gaan verliezen moet je ook gezonde voeding eten.  Hieronder worden eerst de verschillende redenen van buikvet op een rijtje gezet en kun jij inzien welke reden bij jou waarschijnlijk de oorzaak is. Als je verder wilt afvallen is met name de keuze voor gezonde onbewerkte producten erg belangrijk.

Redenen waarom er buikvet ontstaat

Als je een probleem wilt aanpakken, zoals overtollig buikvet dan is het aan te raden om eerst naar het achterliggende probleem te kijken. Voor iedereen is de reden anders, dat is overtollig buikvet ontstaat. De belangrijkste oorzaak is het nuttigen van teveel calorieën ten opzichte van het verbrande van calorieën. Daarom is het handig om eens te berekenen hoeveel calorieën jij per dag kunt eten om af te kunnen vallen. Hieronder vind je daarover meer. Het te veel eten van bewerkte koolhydraten, die zorgen voor een piek in de bloedsuikerspiegel. Hierdoor wordt er in het lichaam insuline aangemaakt en dat is een hormoon dat vet vasthoudt. Dit zorgt er dus voor dat er meer vetten worden opgeslagen in jouw lichaam. Bewerkte koolhydraten vind je in aardappels, snoep, frisdrank, koekjes en brood. Hierdoor kan een hoeveelheid plaatselijk vet ontstaan, die jij uiteindelijk graag weg wilt hebben. Het eten van bewerkte voeding kan ook zorgen voor een teveel aan buikvet. Een andere logische oorzaak van buikvet is geen of te weinig beweging. Dit zorgt ervoor dat de calorieën niet verbrandt kunnen worden. Een reden die minder vaak wordt aangekaart is langdurige of chronische stress. Wanneer je stress ervaart maak je cortisol aan en hierdoor slaat jouw lichaam ook meer vetten op.

Download hieronder de Afslank Receptenbijbel: Afslank Receptenbijbel

Lees ook het artikel: Buikvet verliezen

Snel afvallen rond de buik kan met discipline

Plaatselijk afvallen buik is een droom voor veel mensen maar er is niet veel over geschreven. Het is belangrijk dat je weet hoe je te werk moet gaan en wat je daarvoor moet doen. Allereerst is het belangrijk dat je discipline toont. Het is aan te raden om iedere dag te sporten, hieronder zal meer vertelt worden over de mogelijke oefeningen die je kunt doen. Iedere dag sporten hoeft niet te betekenen dat je één uur naar de sportschool moet gaan. Als je thuis oefeningen doet kan het plaatselijk afvallen rond de buik ook snel gaan. Er zijn ook genoeg oefeningen voor de buik om op kantoor te doen. Zo kun je gemakkelijk tijdens het werken af en toe even een aantal oefeningen doen. Daarbij is de combinatie met gezond en goed voedsel en drinken erg belangrijk. Het dagelijks meer sporten en goed letten op de voeding vergt veel discipline. Je kunt daarom samen met een vriend, vriendin of partner gaan afvallen. Hierdoor heb je steun aan elkaar maar is het ook motiverend om samen te gaan sporten of een gezonde maaltijd te gaan bereiden.

Tip: Buikspieroefeningen voor thuis

Een goede combinatie van sporten en voeding

Er zijn veel mensen die bij afvallen meteen denken aan een dieet waarbij je niet veel mag eten maar dat is absoluut niet waar. Het is zelfs ongezond om veel te sporten en tegelijkertijd weinig te eten. Als je veel sport heeft je lichaam meer energie nodig en dus meer voedsel om dat eten uit te halen. Natuurlijk is het wel erg belangrijk dat je geen ongezonde voeding binnenkrijgt want dan is het ook ongezond. Het is belangrijk om eerst te bepalen hoeveel calorieën jij binnen moet krijgen aan de hand van je stofwisseling en de energie die je verbruikt. Een goede balans tussen voldoende sporten en een gezonde voeding is de sleutel naar plaatselijk afvallen buik. Je kunt op deze manier op een gezonde manier snel afvallen in de regio van jouw buik. En dat is natuurlijk wat je uiteindelijk wilt bereiken met dit hele proces. Een mooie strakke buik zoals je al jaren wilt, je kunt het bereiken met een goede combinatie van beiden.

Lees de ervaringen van: Dieet pro

Gezonde voeding is essentieel voor het afvallen

Er is veel geschreven over het afvallen door middel van goede voeding. Allereerst is het belangrijk om gewoon zelf te kiezen voor producten en geen afvaldrankjes of poeders aan te schaffen. Als je een gezonde hoeveelheid vet wilt verliezen is dat makkelijk te doen door middel van gezonde voeding. Daar zijn geen externe producten voor nodig. Het belangrijkste qua eten is dat je verstandig omgaat met de calorieën die je binnenkrijgt. Hieronder krijg je inzicht in de calorieën die je binnen moet krijgen afhankelijk van jouw lengte, gewicht, energieverbruik en streefgewicht. Het eten van groente en fruit is aan te raden als het gaat om gezonde voeding. Daarnaast is het geen probleem om vlees, vis, eieren of noten te eten. Je kunt dit allemaal eten, als het maar in de juiste hoeveelheden is. Het geheim van gezonde voeding is de juiste hoeveelheden.

Lekkere en gezonde recepten van: Jasper Alblas

Kies voor magere producten en laat vet links liggen

Kleine veranderingen kunnen grote verschillen maken. Allereerst is frituur erg slecht voor je en is het essentieel om dat de komende tijd te laten voor wat het is. Alle producten die veel vet bevatten zijn de komende tijd geen aanrader. Daarnaast kun je veel veranderen door niet te bakken met boter of olijfolie maar met margarine of magere boter. Dit geldt overigens voor veel producten. Als je kiest voor magere producten dan zal je grote stappen gaan zetten. Let op, daarbij gaat het niet om light producten want die zitten vaak vol met vervangende suikers die ook niet goed voor je zijn. daarbij is het ook belangrijk om de hoeveelheid calorieën die je binnen krijgt beperkt te houden. Door het eten van magere producten en vet links te laten liggen, kun je nog steeds normale hoeveelheden eten. Je hoeft absoluut niet op een houtje te bijten wanneer het plaatselijk afvallen buik een doel is. Het geheim is een goede combinatie tussen gezonde voeding en beweging.

Meer lezen over: Kaki Fruit

Het nut van onbewerkte en natuurlijke producten

Wanneer je producten in de supermarkt koopt zijn dit vrijwel allemaal bewerkte producten, zoals een pak lasagne of een pastasaus. In deze bewerkte producten zit vaak een hoeveelheid aan suikers en vetten die absoluut niet nodig zijn voor de smaak van een gerecht. Het is daarom aan te raden om voornamelijk onbewerkte en natuurlijk producten te eten. Dit zorgt ervoor dat plaatselijk afvallen buik een stuk makkelijker gaat. Je kunt ook zelf tomatensaus kopen en de groente en kruiden zelf toevoegen aan een gerecht. Daarbij kan het handig zijn om koolhydraten weg te laten in een gerecht. Dit zorgt ervoor dat jouw lichaam geen insuline aanmaakt en geen extra vet vasthoudt. Je kunt bijvoorbeeld zoete aardappels, cassave of yam gebruiken in plaats van aardappels.

Het vermijden van koolhydraten bij het ontbijt

Er wordt vaak gezegd dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is maar dat is een fabeltje. Je kunt namelijk makkelijk een ontbijt overslaan, het nadeel is alleen dat je meer zin krijgt om te snoepen. Daarom is het ontbijten met alleen maar eiwitten aan te raden. Als je koolhydraten eet ’s morgens dan stopt jouw lichaam met de vetverbranding. Koolhydraten zorgen ervoor dat je meer en langer wilt door eten en maken insuline aan. Dit zorgt er allemaal voor dat er meer vet wordt opgeslagen en dat het buikvet dus niet uitblijft maar misschien zelfs toeneemt. Een tip is dus om ’s morgens te ontbijten met alleen eiwitten of soms het ontbijt over te slaan en een goede stevige lunch te nemen. Bij een ontbijt met eiwitten moet je denken aan: een omelet, havermout, kwark of yoghurt. Je kunt dit alles natuurlijk combineren met fruit, groente of noten naar keuze. Het is belangrijk dat je bijvoorbeeld een omelet wel bakt in magere boter of margarine en havermout kun je het beste combineren met magere melk of yoghurt. In het geval van yoghurt of kwark kun je gerust kiezen voor volle zuivel want dit bevat ook veel gezonde vetten. Het bevat alleen ook meer calorieën dan de magere variant en je kunt daarom meer moeten bewegen om dat te kunnen verbranden.

Gezonde Recepten nodig? Lees dan ook: Bananenpannenkoek

Het bereken hoeveel calorieën je mag eten

Iedereen kent de gemiddelde getallen als het gaat om calorieën. Mannen hebben gemiddeld 2.500 calorieën per dag nodig en bij vrouwen is dat 2.000. Deze getallen gelden alleen voor mensen met een gezond gewicht of mensen die niet willen afvallen. Als je die hoeveelheid calorieën binnenkrijgt dan zal je goed op gewicht blijven en mooi in balans zijn. Wanneer je plaatselijk wilt afvallen rond jouw buik dan moet je bereken hoeveel calorieën jij mag eten om jouw streefgewicht te halen. Dit kun je doen aan de hand van jouw lengte, gewicht, hoeveelheid beweging en het streefgewicht. Er zijn verschillende websites waar je dit kunt berekenen. Een vrouw van 175 centimeter met een gewicht van 75 kilo die drie keer per week sport, kan normaal rond de 2.200 calorieën eten per dag. Maar als deze mevrouw af zou willen vallen dan kunnen er 1.9700 calorieën per dag gegeten worden. Op deze manier kan je op een gezonde manier minder eten en uit eindelijke plaatselijk afvallen buik.

Lees ook de Review van: XLS Medical 

De buikoefeningen die je kunt doen

Het klinkt natuurlijk logisch maar buikspieroefeningen zijn het belangrijkst om het vet op een gezonde manier te laten verdwijnen. Er zijn verschillende soorten buikspieroefeningen die je gemakkelijk zelf kunt trainen. Iedereen heeft buikspieren, ook onder een laagje vet, en die buikspieren wil je actiever later worden. Als de buikspieren getraind en actief zijn dan gaan ze energie vragen en dat zorgt ervoor dat ze het buikvet gaan omzetten in spieren. Je ziet in het begin misschien nog geen spieren, ze zijn er wel. Je kunt de spieren goed activeren door meerdere buikspieroefeningen per dag te doen. Aan te raden is om er minimaal 150 per dag te doen, dit kun je het beste in 3 sets van 50 oefeningen doen. Je kunt dit gemakkelijk thuis doen of in de sportschool maar ook gewoon op het kantoor achter het bureau.

Zo doe je goede buikspieroefeningen

Veel mensen weten hoe buikspieroefeningen gedaan moeten worden en beginnen vanaf dat punt fanatiek met de oefeningen. Het is helaas zo dat veel mensen dit niet helemaal onder de knie hebben. Het kan zijn dat je door verkeerde buikspieroefeningen, last krijgt van je rug, nek of andere delen van je lichaam. Eerst goed onder controle hebben hoe de buikspieroefeningen werken is daarom essentieel.

Stap 1: Zorg dat je op een stevige ondergrond ligt, die geen pijn doet.

Stap 2: Buig je knieën en plaats die ongeveer 25 tot 35 centimeter vanaf de billen.

Stap 3: Plaats je handen achter jouw hoofd of in jouw nek.

Stap 4: Buig jouw schouders richting de bekken en rustig terug.

Stap 5: Herhaal deze oefening.

Als je deze oefening wilt uitvoeren is het belangrijk dat alleen de schouderbladen en het hoofd de grond mogen raken. De oefening kan zwaarder gemaakt worden door de positie langer vast te houden voordat je weer rustig terug buigt.

Een variatie aan buikspieroefeningen

Als je graag wilt afvallen is het belangrijk dat je verschillende oefeningen combineert om zo een optimaal mogelijk resultaat te bereiken. De standaard buikspieroefeningen zoals hierboven beschreven kunnen namelijk uitgebreid worden met varianten daarop.

Zoals de ‘reserve crunch’ deze oefeningen traint vooral de lage buikspieren. Je ligt plat op de grond en kruist je enkels over  elkaar. Om en om strek je jouw benen zo’n tien centimeter boven de vloer. Dit houd je enkele seconden vast en vervolgens leg je jouw been weer neer. Dit kun je doen in series van tien. Om de schuine buikspieren te trainen en een strakke taille te krijgen is de ‘twisting crunch’ essentieel. Dit lijkt erg op een normale buikspieroefening. Je brengt alleen één schouder per keer naar de bek aan de andere zijde. De linker schouder breng je dus naar de rechterknie. Op deze manier gaat het buikvet wat vooral aan de zijkant zit weg. Je kunt dit het beste doen in series van twintig. Als je graag nog meer uit de buikspieroefeningen wilt halen dan kun je de ‘bicycle crunch’ doen. Deze oefeningen wordt door veel sporters als zeer effectief ervaren. Het is een uitbreiding van de ‘twisting crunch’ alleen breng je in dit geval de knie ook naar de schouder. Dit zorgt ervoor dat je in één oefening zowel de buik- als de beenspieren kunt trainen.

Lees ook: 10 Tips om af te vallen zonder dieet!

Beweeg meer in het dagelijkse leven

Plaatselijk afvallen buik gaat niet alleen gepaard met het doen van buikspieroefeningen maar gewoon meer beweging in het dagelijks leven maakt ook veel goed. Je kunt namelijk nooit genoeg bewegen als je wilt afvallen en dat kan ook tijdens de dagelijkse taken. Als je naar de supermarkt gaat met de auto, ga dan vanaf nu met de fiets of lopend. Je kunt zo meer beweging op een dag genereren en zo uiteindelijk plaatselijk afvallen buik. Ook kun je tijdens de lunchpauze op werk even een rondje gaan wandelen of fietsen. Dit helpt ook om jouw lichaam fit te maken en uiteindelijk af te vallen in de regio van jouw buik. Naast alle buikspieroefeningen kun je ook een abonnement op de sportschool nemen of een sport gaan beoefenen waarbij je veel vet verbrandt. Je kunt hierbij denken aan zwemmen, tennis of hardlopen. Als je gaat sporten kan het helpen om een vriend of vriendin mee te vragen ter motivatie. Dit werkt als een stok achter de deur, wanneer je drie keer per week afspreekt moet je ervoor zorgen dat je ook daadwerkelijk gaat. Je kunt die vriend of vriendin niet in de steek laten en zult dus moeten gaan sporten.

Training Tips: om van je dikke billen af te komen

Het verschil tussen mannen en vrouwen

Als het gaat om plaatselijk afvallen buik dan is er een groot verschil tussen mannen en vrouwen. Allereerst wordt het vet bij de geslachten op verschillende plekken opgeslagen. Bij een man zit het vet vooral op de voorkant van de buik en bij vrouwen op de buik, heupen en dijen. Ook is het voor vrouwen lastiger om dit vet kwijt te raken omdat er meer vet wordt opgeslagen voor vruchtbaarheidsdoeleinden. Bij mannen worden spieren in de buik daardoor ook een stuk sneller zichtbaar en bij vrouwen duurt dat een stuk langer. Gelukkig willen de meeste vrouwen ook niet per se een sixpack maar zijn tevreden met een strakke buik. De manieren om plaatselijk af te vallen rond de buik zijn wel gelijk voor mannen en vrouwen. Het is alleen zo dat mannen vaak meer kunnen hebben qua beweging en oefeningen dan vrouwen. Waar bij vrouwen 3 sets van 50 oefeningen per dag uitkomst bieden kan dit voor mannen al snel naar de 3 sets van 75 of 100 oefeningen stijgen.

Lees ook het artikel: Droog Trainen

Download hieronder de Afslank Receptenbijbel: Afslank Receptenbijbel