Paleo dieet boeken

Het Paleo dieet

Met een Paleo dieet boek ga je terug naar de basis. Dit houdt in dat er wordt gefocust op het eten van natuurlijke voeding.

Tegenwoordig worden veel producten volgestouwd met toevoegingen om er meer smaak aan te geven en de houdbaarheid te verlengen. Toegevoegde suikers, zout en koolhydraten zorgen ervoor dat we veel onnodige stoffen binnenkrijgen die helemaal niet goed zijn voor onze gezondheid.

Download hieronder de Afslank Receptenbijbel: Afslank Receptenbijbel

Het gevolg? Steeds meer mensen met overgewicht en gezondheidsklachten. Met het Paleo dieet eet je zoveel mogelijk onbewerkt voedsel, net zoals onze voorvaders deden.

De populariteit van het Paleo Dieet

In Amerika is het Paleo Dieet razend populair en ook in ons eigen landje groeit de aanhang gestaag. De reden is makkelijk te verklaren, namelijk de eenvoud ervan.

Het tellen van calorieën is niet nodig en je hoeft ook geen uren in de keuken door te brengen. De kracht van het dieet kan in één zin worden omschreven: Focus jezelf op de kwaliteit van de voeding die je eet en niet op de hoeveelheid. Je vervangt de ongezonde dingen uit jouw eetpatroon voor gezonde alternatieven.

Deze simpele constructie werkt, het hele internet staat vol met succesverhalen van mensen die zijn geholpen met het Paleo Dieet.

Koolhydraatarm

Wanneer je gewicht wilt verliezen is het belangrijk om de inname van koolhydraten te beperken. Koolhydraten worden namelijk omgezet in suikers, welke vervolgens worden opgeslagen als vet.

De maaltijden van het Paleo Dieet bestaan grotendeels uit vlees, vis, groenten, fruit, noten en zaden. De inname van koolhydraten is zeer beperkt.

Twijfel je in de supermarkt of een product Paleo waardig is dan hoef je je slechts af te vragen of je het product rauw kunt eten of dat het ooit bewogen heeft. Zo ja, dan is het hoogstwaarschijnlijk Paleo-proof. Voor de zekerheid kun je ook altijd de Paleo voedingslijst bekijken.

Paleo dieet boeken van Foodie

Er zijn verschillende partijen die de gewilde Paleo dieetboeken aanbieden, maar de populairste aanbieder van ons land is de webwinkel Foodie. Naast de Paleo Dieetboeken bieden zij ook Paleo-proof producten aan.

Foodie.nl heeft ook de populaire website Paleo.nl onder hun beheer. Op deze site posten ze wekelijks de leukste blogartikelen op het gebied van gezondheid. Er worden zeer uiteenlopende onderwerpen besproken zoals: ‘Hoe krijg ik mijn bloeddruk onder controle’, ‘De 21 gezondste voedingsmiddelen’ en ‘8 mythes over calorieën’. Erg leuk om te lezen wanneer je bewust bezig bent met voeding.

Mitchel van Duuren

De schrijver van de populaire Paleo Dieet boeken die wij eerder hebben beoordeeld is Mitchel van Duuren. Hij kwam tijdens zijn reis door Amerika in aanraking met het Paleo Dieet en hij werd positief verrast door het effect dat deze gezonde manier van eten op zijn lichaam had. Veel last van overgewicht had hij, op een buikje na, niet. Wel kampte hij al jarenlang met gezondheidskwaaltjes zoals hoofdpijn en slaapproblemen. Deze klachten verdwenen na enkele weken als sneeuw voor de zon en dat dankzij het eten van pure voeding.

Mitchel wilde dit succes niet voor zichzelf houden en besloot zijn ervaringen en kennis te delen met iedereen die het maar wilde horen. Hij startte een website en begon wekelijks artikelen te plaatsen.

De Paleo manier van leven werkte hij verder uit en bedacht recepten welke hij publiceerde in diverse boeken. Mitchel heeft een missie; meer dan 100.000 Nederlanders en Belgen helpen om gezonder te worden doormiddel van het Paleo Dieet.

Paleo recepten

Hierbij voorbeelden van paleo dieet boek recepten;

Recept 1: Makreelsalade voor twee personen

Ingrediënten:
180 gram gerookte makreel
Eén avocado
Eén appel
Veldsla

Bereiding:

 1. Verdeel de veldsla over twee borden.
 2. Verwijder de huid van de makreelfilet en snijd de vis in stukjes (verwijder indien nodig de graat).
 3. Snijd het vruchtvlees van de avocado in blokjes.
 4. Snijd ook de appel in blokjes.
 5. Maak van twee eetlepels olijfolie, een scheut witte wijnazijn, een theelepel bieslook, peper en een snufje saus de dressing.
 6. Mix alle ingrediënten door elkaar en giet de saus eroverheen, Buon Appetit!

Recept 2: Spaghetti voor twee personen

Ingrediënten:
Eén eetlepel olijfolie
Twee courgettes
Eén teen knoflook
Een bosje verse basilicum
Circa 400 gram kipfilet, kalkoen of rundergehakt
450 gram tomatensaus, zonder toevoegingen

Bereiding:

 1. Verhit een scheutje olijfolie in de pan en bak de knoflook kort aan. Voeg de in blokjes gesneden courgettes toe en bak deze enkele minuten mee totdat de courgettes zacht beginnen te worden.
 2. Voeg 2/3e van de verse basilicum toe en roer het geheel circa 30 seconden.
 3. Bak in een aparte pan het vlees totdat deze gaar is.
 4. Voeg de tomatensaus aan de pan met vlees toe en roer het geheel regelmatig.
 5. Schep de courgettes op een bord en voeg hierna de saus met het vlees eraan toe.
 6. Garneer het geheel met de overige verse basilicum.

Paleo Dieet boeken kopen

Hierbij een overzicht van alle Paleo dieet boeken die uitgegeven zijn door Foodie.

Paleo in 15 minuten review
Bestel direct

15 minuten Paleo

Het kleurrijke boek ’15 minuten Paleo’ staat boordevol met recepten die je binnen vijftien minuten op tafel zet. Het boek laat ook zien dat het Paleo Dieet eigenlijk geen dieet is, maar een gezonde manier van leven.

De Paleo Revolutie

Paleo Revolutie
Bestel direct

Met het boek ‘De Paleo Revolutie’ gooi jij in 21 dagen jouw eetpatroon volledig om. Overtollig vet zal verdwijnen en je energielevel stijgt. Doordat de gerechten erg smaakvol zijn heb je absoluut niet het gevoel op een dieet te zijn.

Super Simpel Paleo review
Bestel direct

Super Simpel Paleo

In het boek ‘Super Simpel Paleo’ staan recepten die uit maximaal vijf betaalbare ingrediënten bestaan. Een ellelange boodschappenlijst met dure ingrediënten is dus niet aan de orde.

101 paleo recepten
Bestel direct

101 Paleo recepten

Wanneer het 101 Paleo receptenpakket aanschaft heb je voorlopig geen gebrek aan inspiratie. Het boek staat vol met verrassende recepten voor ieder eetmoment van de dag.

Paleo budget review
Bestel direct

Het Paleo Budget Kookboek

Met Paleo Budget van Mitchel van Duuren haal je weer een lading nieuwe en originele recepten in huis waarmee je weer een lange periode vooruit kunt. Het boek is geschikt voor zowel de nieuwe als de doorgewinterde Paleo’er.

Paleo dieet boek ervaringen

Bekijk hieronder onze ervaringen met verschillende paleo dieetboeken:

Download hieronder de Afslank Receptenbijbel: Afslank Receptenbijbel