Hoe motiveer jij jezelf om gezond te leven?

0
2275

Iedereen weet dat gezond leven goed voor je is, maar soms is het erg moeilijk om de juiste motivatie op te brengen. Gelukkig zijn er veel manieren om de motivatie te verhogen! Deze manieren worden in ons artikel op een rijtje gezet:

Houd altijd je einddoel in gedachten

Wil je afvallen rondom je buik? Zie jezelf dan voor in je bikini. Wil je je conditie opbouwen? Stel je dan voor dat je zonder moeite een trap op rent. Wat je doel ook is, hou het scherp in gedachten en vergeet het niet. Vooral op moeilijke momenten geeft dit steun. Als je op de loopband staat en er na twee minuten geen zin meer in hebt, kan het herinneren van je doel je helpen om door te gaan. De mentale weerbaarheid is erg belangrijk om afvallen of diëten vol te houden!

Download hieronder de Afslank Receptenbijbel: Afslank Receptenbijbel

Beloon jezelf

Zorg ervoor dat je jezelf beloont als je een stapje dichter bij je doel bent gekomen. Ben je snel twee kilo afgevallen? Neem het niet als vanzelfsprekend, maar koop bijvoorbeeld een leuk tijdschrift voor jezelf, of een nieuwe nagellak. Zo vier je dat je goed bezig bent en geef je jezelf positieve energie. Het proces om je doel te bereiken wordt dan meer een uitdaging dan een lastig obstakel. Denk er wel aan dat je jezelf niet met ongezond eten gaat belonen!

Daag jezelf uit

Heb je vorige week een kwartier op de loopband gestaan met 8 kilometer per uur? Maak er de week hierna 9 kilometer per uur van. Daag jezelf uit door steeds beter te worden. Iedere keer dat je vooruitgaat, zul je je tevreden en voldaan voelen omdat je er bewust bij stilstaat dat je een stapje verder bent gekomen.

Doe het niet alleen

Wat je doel ook is, vind andere mensen die een soortgelijk doel hebben en ook gemotiveerd zijn. Motivatie is aanstekelijk en samen is leuker en makkelijker dan alleen. Ga sporten met die vriendin  die ook een paar kilo wilt afvallen.
Zoals je ziet in de tips, is het vooral belangrijk om stil te staan waarom een gezonde levensstijl voor jou iets oplevert. Daarvan krijg je motivatie! Ook jij kan het, vertrouw in jezelf!

Met vriendelijke groet,

Soerin

Fit en gezond

Download hieronder de Afslank Receptenbijbel: Afslank Receptenbijbel