Mathijs maaltijdbox

0
2437

Mathijs maaltijdbox is een maaltijdbox met gezonde en lekkere recepten. Iedere dag komt weer dezelfde vraag voorbij: Wat eten we vandaag? Vernieuwende recepten verzinnen kan met name doordeweeks lastig zijn. Snel vallen we hierom regelmatig terug op oude, vertrouwde gerechten. Herken jij jezelf in deze situatie en wil je hier verandering in brengen dan is het bestellen van een maaltijdbox de uitkomst.

Met een maaltijdbox eet je gegarandeerd gevarieerd en de gerechten zijn over het algemeen eenvoudig te bereiden. Maar, wanneer je besluit om een maaltijdbox te bestellen dien je er wel één te kiezen en dat is met het enorme aanbod van maaltijdbox verstrekkers nog best lastig.

Download hieronder de Afslank Receptenbijbel: Afslank Receptenbijbel

Sinds een aantal weken testen we daarom bij Fit & Gezond de maaltijdpakketten van verschillende partijen, zodat jij kunt kijken welke het beste bij jou past. Vorige week haalden we de Mathijs Maaltijdbox in huis. Hieronder lees je onze ervaringen.

Mathijs Maaltijdbox in het kort

De Mathijs Maaltijdbox behoort samen met de Hellofresh box en de Allerhande box tot de populairste boxen van Nederland. De box is van tv-kok Mathijs Vrieze die zijn maaltijdpakket op een goede manier promoot in onder andere televisiespotjes. De ingrediënten die je in het pakket vindt bevatten over het algemeen geen kunstmatige toevoegingen, wat een groot pluspunt is.

Hoe gaat het in zijn werk

Op de overzichtelijke website van de Mathijs Maaltijdbox bestel je simpel en snel de box van jouw keuze. Er zijn drie verschillende boxen beschikbaar; de Familiebox, de Variatiebox en de Flexitariërbox.

Bestelproces

De eerste stap is het kiezen van een box die bij jouw wensen past, hierna selecteer je het aantal personen dat wenst mee te eten. Bij stap twee geef je je jouw naam, adres en de gewenste bezorgdatum voor de eerste box door en je accepteert de algemene voorwaarden. In de derde en laatste stap geef je jouw bankgegevens door, de maaltijdbox wordt namelijk doormiddel van automatische incasso afgeschreven.

Met het bestellen van een eerste box ga je een flexibel lidmaatschap aan, wat inhoudt dat je op ieder gewenst moment kunt opzeggen. Op de website kun je de recepten die in de eerst volgende box zitten inzien. Spreken de maaltijden van de aankomende week jou niet aan dan zet je die week eenvoudig op pauze via de app.

Mathijs maaltijdboxDe verschillende maaltijdboxen van Mathijs

De Mathijs Familiebox

De Familiebox is zoals de naam al doet vermoeden geschikt voor gezinnen met kinderen. Dit houdt in dat de recepten geen ingrediënten bevatten die door de jongste gezinsleden als vreemd of niet lekker kunnen worden ervaren. Bij deze box kun je kiezen uit een box voor een middelgroot gezin (twee volwassenen en één a twee kinderen) of een groot gezin (twee volwassenen en twee a drie kinderen).

Met de inhoud van het pakket maak je drie verschillende maaltijden. Het is helaas niet mogelijk om voor vijf dagen te kiezen, zoals bij bijvoorbeeld Hellofresh wel kan. Groot pluspunt: Alle gerechten zijn binnen twintig a dertig minuten te bereiden, want met een gezin heb je het natuurlijk al druk genoeg.

De prijs voor de Familiebox ‘middel’  : 49 euro
De prijs voor de Familiebox ‘groot’    : 59 euro

Op het moment is er een actie waardoor jij de eerste Familiebox met tien euro korting kunt bestellen.

De Mathijs Variatiebox

Ben jij een makkelijke eter en houdt je ervan om nieuwe dingen te proeven dan is de Mathijs Variatiebox wat voor jou. In deze box van Mathijs vind je verrassende recepten met bijvoorbeeld vergeten groentes en seizoensproducten. Deze box kun je alleen voor twee personen voor drie dagen bestellen. Met meerdere personen genieten van deze box is dus helaas op het moment van schrijven niet mogelijk.

De voordelen van de Variatiebox is de grote verscheidenheid van de producten en alle recepten zijn binnen dertig minuten te bereiden.

De prijs voor de Variatiebox o.b.v. twee personen voor drie dagen                : 24 euro

Op het moment is er een actie waardoor jij de eerste Variatiebox  voor 24 euro kunt bestellen. Een korting van vijftien euro!

De Mathijs Flexitariërbox

Wil je graag wat minder vlees en vis eten en juist meer groentes dan is de Flexitariërbox zeer geschikt. In deze box vind je ingrediënten waarmee je twee vegetarische gerechten, één vleesgerecht en één visgerecht  op tafel kunt zetten. Dit pakket is enkel te bestellen voor twee personen, voor vier dagen.

Dit is tevens de box die we bij Fit & Gezond hebben getest en we waren over de kwaliteit van de ingrediënten zeer tevreden. De groentes waren erg vers en de bijgeleverde receptenkaarten zijn duidelijk geformuleerd waardoor het bereiden van de maaltijd niet moeilijk is.

De prijs van de Flexiariërbox o.b.v. twee personen voor vier dagen    : 33 euro

Op het moment is er een actie waardoor jij de eerste Flexiariërbox kunt bestellen voor 33 euro. Hiermee krijg je een korting van vijftien euro, mooi meegenomen!

Mathijs maaltijdbox

Abonnement

Bij het bestellen van een maaltijdbox ga je een flexibel lidmaatschap aan welke op ieder moment kan worden opgezegd. Ook is het mogelijk om via jouw persoonlijke account op de website of via de handige app de aankomende weken te pauzeren. Op deze manier kan je eerst de inhoud van de aankomende box bekijken en de pauzering opheffen.

Het is niet verplicht om een bepaald aantal boxen per jaar af te nemen. Het abonnement is dus ontzettend vrijblijvend. Het opzeggen van het lidmaatschap kan telefonisch, per e-mail of via je persoonlijke account.

Bezorging

Bij  Mathijs is het alleen mogelijk om jouw maaltijdbox op maandagavond te laten bezorgen. Dit is in tegenstelling tot andere maaltijdbox verstrekkers karig. Het pakket wordt gekoeld bezorgd door PostNL. Je ontvangt van tevoren een mailtje met daarin een indicatie van de bezorgtijd.

De voordelen van de Mathijs Maaltijdbox

  • De ingrediënten in alle drie de boxen bevatten geen kunstmatige toevoegingen.
  • Keuze uit drie verschillende pakketten waarbij er ook aan de smaak van kinderen is gedacht.
  • Verrassende recepten met een duidelijke omschrijving.
  • Alle gerechten zijn binnen veertig minuten te bereiden. De gerechten in de Familiebox zelfs binnen dertig minuten.

De nadelen

  • Uit een onderzoek van WakkerDier is gebleken dat slechts een klein gedeelte van de Mathijs Maaltijdbox uit biologische producten bestaat. Bij Fit & Gezond zien we graag, en dat geldt met name voor het vlees, de kip en de vis, biologische producten.
  • Keuze uit bezorgdagen. Op dit moment is het alleen mogelijk om jouw box op maandag te laten bezorgen.

Mathijs maaltijdbox ervaringen ; Conclusie

Bij Fit & Gezond waren we tevreden over de Flexitariërbox die wij ontvingen. Twee van de vier gerechten waren wel wat flauw, waardoor we zelf extra kruiden hebben toegevoegd. Ook vonden we dat er in vergelijking met bijvoorbeeld Hellofresh redelijk veel sprake was van verspilling.

Bij één gerecht hielden we namelijk een flinke hoeveelheid rijst over (genoeg voor een extra persoon) en bij een ander gerecht gold dit hetzelfde voor de pasta. Wat ons betreft zou Mathijs dus nog wat secuurder mogen afmeten/wegen. De recepten waren daarentegen wel origineel, gezond en laag in calorieën, dus perfect voor iedereen die graag bewust eet.

Kortom: ben je op zoek naar een betaalbare maaltijdbox met daarin pure ingrediënten en eenvoudig te bereiden recepten dan is de Mathijs Maaltijdbox geschikt.

Mathijs maaltijdbox

Download hieronder de Afslank Receptenbijbel: Afslank Receptenbijbel