Mango met havermout smoothie: Een lekker en gezond recept!

0
4066

Houd je van de zoete en frisse smaak van mango? Dan raden wij je aan deze mango met havermout smoothie eens klaar te maken. Je kunt de gezonde smoothie drinken als ontbijt, maar ook als tussendoortje of na het sporten. Voordeel van deze gezonde smoothie: je hebt het drankje al binnen enkele minuten klaargemaakt.

Ingrediënten

Om de mango met havermout smoothie voor één persoon te maken, heb je de volgende ingrediënten nodig:

Download hieronder de Afslank Receptenbijbel: Afslank Receptenbijbel
  • 120 milliliter verse sinaasappelsap.
  • 75 gram bevroren mangostukjes.
  • Een halve banaan.
  • 80 milliliter yoghurt.
  • 20 gram havermout.

Je kunt een maatbeker en een keukenweegschaal gebruiken om ervoor te zorgen dat je de juiste hoeveelheid van bovenstaande ingrediënten gebruikt.

Bereidingswijze

Het bereiden van de mango smoothie met havermout is erg gemakkelijk. Je snijdt de halve banaan in kleine stukjes en doet deze samen met de bevroren mangostukjes in de blender.

Vervolgens doe je hier de verse sinaasappelsap, de yoghurt en de havermout bij. Zet de blender aan tot het mengsel glad is en je bent klaar. Schenk de smoothie nu in een glas en je kunt het drankje lekker opdrinken.

Je kunt de mango smoothie met havermout ook in de ochtend klaarmaken en in de middag opdrinken. Bewaar de smoothie wel altijd in de koelkast en doe dit zeker niet te lang. Je kunt de smoothie maximaal een dag bewaren. Hierna is de smoothie namelijk niet lekker meer.

Eventuele toevoegingen voor extra smaak

Je kunt ingrediënten aan jouw smoothie toevoegen om het drankje nog meer smaak te geven. Denk hierbij aan honing om de smoothie iets zoeter te maken, verse gember voor wat meer pit of een andere fruitsoort als peer, aardbei of blauwe bessen om de smoothie nog gezonder te maken.

En wil je wat groente aan jouw gezonde smoothie toevoegen voor extra vitamines? Dan kun je baby spinaziebladeren in je smoothie doen.

Tip: maak je deze smoothie klaar in de zomer, dan kun je er wat ijsblokjes bij doen. Zo is jouw smoothie extra koud en lijkt het drankje meer op een lekkere milkshake. Let wel goed op dat de smoothie niet te dun wordt door het toevoegen van de ijsblokjes. Eventueel kun je wat minder sinaasappelsap in de smoothie doen, zodat het drankje niet te waterig wordt.

Inspiratie nodig voor lekkere recepten? Probeer dan de Afslank Receptenbijbel van Oscar Helm. Het betreft een boek met veel gezonde en lekkere recepten. Onze ervaringen met het receptenboek zijn erg goed.

Download hieronder de Afslank Receptenbijbel: Afslank Receptenbijbel