Maaltijdbox vergelijken

Maaltijdbox vergelijker : Welke maaltijdbox past het beste bij jou?

In deze maaltijdbox vergelijker vergelijken wij meerdere aanbieders met elkaar. De maaltijdboxen zijn de laatste tijd enorm in opkomst. We hebben namelijk allemaal een druk leven. De weken zijn volgepland met diverse activiteiten: werk, sport, familie, vrienden, het huishouden bijhouden en zo nu en dan een rustmoment.

Dit alles zorgt ervoor dat de weken voorbij vliegen en dat uitgebreid boodschappen doen en een gezonde maaltijd bereiden er meer dan eens bij inschieten. Snel grijpen we naar voorgesneden groentes, kant en klare sauzen en kruidenmixen; zonde! Het kan zo veel gezonder.

Herken jij jezelf in bovenstaande situatie? Dan is het bestellen van een maaltijdbox wat voor jou. Met een maaltijdbox hoef je doordeweeks niet meer naar de supermarkt om de recepten voor jouw avondmaal in te slaan en de inhoud van de boxen is ontzettend gevarieerd. Laat je verrassen door vergeten groentes, originele recepten en nieuwe smaaksensaties. Met een maaltijdbox bereid je in een handomdraai een gezonde en verantwoorde maaltijd, perfect! Bekijk alle voor- en nadelen in onze Maaltijdbox vergelijking!

Fit & Gezond testpanel

Bij Fit & Gezond hebben we tot op heden zes maaltijdboxen van verschillende verstrekkers getest:

Bij ieder van deze leveranciers bestelde we een box, kookte alle gerechten die erin zaten en beoordeelde alle facetten. We keken naar de inhoud van de box, de versheid van de producten, de prijs, de levertijd en naar de abonnementsvorm.

Onze ervaring en conclusie? Iedere box heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. Het is hierom lastig om te zeggen dat er één daadwerkelijk de beste is. Het gaat om jouw persoonlijke wensen en voorkeuren. Naast alle losse reviews die we hebben geschreven over de boxen is het nu tijd voor de grote vergelijking. In dit artikel zetten we alle voor- en nadelen van alle partijen op een rijtje. Zo kun jij zelf beoordelen welke maaltijdbox het beste bij jouw levensstijl en situatie past.

Maaltijdbox vergelijken :

De verscheidenheid aan boxen

Iedere maaltijdbox verstrekker heeft de keuze uit verschillende maaltijdboxen, behalve Albert Heijn. Zij leveren één soort box waarin ingrediënten zitten waarmee je drie maaltijden kunt bereiden. De inhoud bestaat meestal uit twee maal vlees en één maal vis. Zo nu en dan komt er een vegetarisch gerecht in voor. Het is voor de vegetariërs onder ons dus niet mogelijk om een complete vegetarische box te bestellen; een gemiste kans.

Bij de Streekbox, De Krat, Beebox, Hellofresh en de Mathijs Maaltijdbox kun je kiezen uit meerdere boxen. Echter is het ook bij Mathijs niet mogelijk om een volledige vegetarische box te kiezen, wel is het mogelijk om een speciale Family box af te nemen waarbij is gedacht aan de smaakpapillen van de jongste gezinsleden.

Ben je vegetarisch dan kun je bij de Krat, Streekbox, Beebox en Hellofresh terecht.

Score Box keuzes: 

Box keuzesRecepten

Bij iedere maaltijdbox verstrekker is het mogelijk om een week van tevoren alle recepten voor de daarop volgende week in te zien. Bevallen de gerechten voor volgende week je niet dan zet je jouw box simpelweg op pauze. Bij Hellofresh is het als enige mogelijk om wekelijks uit acht verschillende gerechten jouw persoonlijke pakket samen te stellen. Ideaal, want op deze manier hoef je vrijwel nooit een box te skippen omdat de gerechten niet aan jouw smaak voldoen.

Biologisch verantwoorde producten

Uit een recent onderzoek van Wakker Dier is gebleken dat de inhoud van sommige maaltijdboxen helemaal niet zo diervriendelijk is als ze in eerste instantie doen voorkomen. Hellofresh en de maaltijdbox van Mathijs scoorde in deze test erg laag. Hellofresh haar box bestaat voor 37% uit diervriendelijke producten en de Mathijs Maaltijdbox voor 44%; ruim onvoldoende dus! Vind jij het belangrijk om diervriendelijke en eerlijke producten te eten dan is de Beebox met haar 95% de absolute winnaar.

Score assortiment boxen:

Maaltijdbox receptenDe bezorging van de maaltijdboxen

De Allerhande Box scoort qua bezorgopties het allerbeste. Het is mogelijk om op iedere dag van de week jouw maaltijdbox te laten bezorgen. Daarnaast is het ook mogelijk om extra boodschappen online bij te bestellen welke op hetzelfde moment worden geleverd. Ook het tijdsvak waarin bezorgd kan worden is ontzettend ruim, namelijk van 07:00 uur tot 22:30 uur. Mocht je niet weten hoe laat je thuis bent dan kun je de box ook zelf ophalen bij een AH pick-up point of bij een door jou gekozen Albert Heijn filiaal.

Bij de Krat is het ook mogelijk om jouw maaltijdpakket op te halen, dit kan wel alleen bij hun kantoor in Amsterdam. Woon je in Amsterdam en besluit je om jouw krat op te halen dan krijg je een leuke korting van vier euro.

Bij Hellofresh kun je uit drie a vier bezorgdagen per week kiezen en bij de overige maaltijdverstrekkers tussen één, twee of drie dagen. Dit is afhankelijk van de regio waarin je woont.

Alle maaltijdbox verstrekkers laten de boxen gekoeld bezorgen, hierdoor blijven de producten in een opperbeste conditie.

Score bezorging boxen:

Maaltijdbox bezorgingDe prijs en abonnementsvormen

De goedkoopste maaltijdbox is met 35 euro o.b.v. twee personen de Allerhande Box. Logisch, want de Albert Heijn kan goedkoop en in grote getalen inkopen, alle producten die in de box zitten zijn immers ook in hun winkels te koop. Hierna volgt met 37 euro o.b.v. twee personen de  Streekbox.

De prijzen op basis van twee personen

 • De Allerhande box: 35 euro.
 • De Streekbox      : 37 euro (Vegetarische Box).
 • De Krat              : 38 euro.
 • De Beebox          : 38 euro.
 • De Hellofresh box : 39 euro.
 • De Mathijs Maaltijdbox: 39 euro.

Het abonnement

Bij de Krat is het mogelijk om eenmalig een box te bestellen. Perfect, want op deze manier zit je nergens aan vast. Daar houden we bij Fit & Gezond van. Ook bij Albert Heijn en de Streekbox is het mogelijk om losse boxen te bestellen zonder dat daarbij een abonnement dient te worden afgesloten.

Bij de Beebox dien je minstens twee boxen af te nemen. Na deze twee boxen is het mogelijk om op ieder gewenst moment jouw abonnement te beëindigen; in tegenstelling tot de Krat en Albert Heijn iets minder vrijblijvend dus.

Bij Hellofresh en de Mathijs Maaltijdbox ga je na het plaatsen van een bestelling direct een abonnement aan. Het is daarentegen wel mogelijk om na het afnemen van één box jouw lidmaatschap te beëindigen. Dit doe je via jouw persoonlijke account, per e-mail of telefonisch. Bestel je echter de eerste box met korting dan dien je nog wel een tweede box af te nemen tegen het gebruikelijke tarief.

Score prijsstelling boxen:

Prijsvergelijker

Gezondheid

Alle recepten die in de boxen zitten bevatten verse producten. Er zit in iedere maaltijd voldoende groente en vlees/vis/vleesvervangers waardoor jij alle voedingsstoffen binnenkrijgt die je tijdens een avond maaltijd behoort binnen te krijgen.

Wil je weinig koolhydraten eten en/of ben je op dieet dan is de koolhydraatarme box van de Beebox een ware aanrader.

Bij de recepten van Hellofresh staat overzichtelijk aangegeven wat je precies binnenkrijgt. Het aantal calorieën, de hoeveelheid suikers, vetten en eventuele allergenen staan keurig opgesomd.

Score gezondheid boxen: 

Maaltijdbox gezondheidKortingen

Bij de Mathijs Maaltijdbox en Hellofresh komen er regelmatig leuke acties voorbij waardoor jij jouw eerste box met een flinke korting kunt bestellen. Bij Hellofresh lopen de kortingen al snel op tot zo’n twintig euro per box. Bij Mathijs variëren de kortingen van tien tot vijftien euro per box. Let er wel op dat je na het afnemen van een eerste box met korting nog wel een box af dient te nemen tegen het normale tarief.

Bij de Krat kun je bij het bestellen van een box kiezen uit een leuke korting of een welkomscadeautje. Op het moment kun je bij jouw bestelling kiezen uit een kookschort of een kruidenpakketje.

Score kortingen/acties boxen:

Kortingen maaltijdboxenDe belangrijkste voor- en nadelen op een rijtje

De Allerhande Box

Voordelen:

 • De goedkoopste maaltijdbox verstrekker van Nederland.
 • De beste bezorgservice, ook afhalen is mogelijk.

Nadelen:

 • Keuze uit slechts één maaltijdbox.
 • Weinig biologische producten en geen bijzondere producten die niet in de supermarkt te verkrijgen zijn.

De Hellofresh Box

Voordelen:

 • Meest uitgebreide keuzemogelijkheid. Wekelijks kun je uit acht gerechten jouw box samenstellen.
 • Op ieder recept staat aangegeven hoeveel calorieën en welke voedingsstoffen je binnenkrijgt.

Nadelen:

 • Scoort slecht in de Diervriendelijke producten test van Wakker Dier.
 • De bereidingstijd komt vaak niet overeen met wat er op de recepten staat aangegeven. Hellofresh geeft aan dat bijna alle gerechten binnen veertig minuten op tafel staan, dat is met al het snijwerk vaak wat krap geschat.

De Krat

Voordelen:

 • Alle producten in de krat zijn afkomstig van lokale boeren en telers waardoor de kwaliteit erg hoog is.
 • Er zitten veel originele producten in welke niet verkrijgbaar zijn bij de meeste supermarkten.

Nadelen:

 • De keuze uit bezorgdata is in tegenstelling tot andere aanbieders niet erg uitgebreid.

De Streekbox

Voordelen:

 • Een box vol biologisch verantwoorde producten van Nederlandse bodem.
 • Gezonde recepten.

Nadelen:

 • Het is alleen mogelijk om een box voor drie dagen te bestellen, vijf dagen is tot op heden geen optie.
 • De keuze uit bezorgdata is in tegenstelling tot andere aanbieders niet erg uitgebreid.

De Beebox

Voordelen:

 • De diervriendelijkste box van deze zes aanbieders.
 • Een pakket vol met duurzame en verantwoorde producten.
 • Het is mogelijk om een koolhydraatarme box te bestellen.

Nadelen:

 • De bezorgdata, in de regio Den Bosch is het bijvoorbeeld alleen mogelijk om op vrijdagavond te laten bezorgen.
 • De recepten worden niet bijgeleverd. Ze zijn alleen online in te zien. Dit vinden wij met het koken ietwat onhandig.

De Mathijs Maaltijdbox

Voordelen:

 • Alle gerechten zijn binnen veertig minuten te bereiden. De gerechten uit de familie box zelfs binnen dertig minuten.
 • De gerechten bevatten geen kunstmatige toevoegingen.

Nadelen:

 • De leverdagen. Op het moment is het alleen mogelijk om op maandag te laten bezorgen.
 • Scoort slecht in de Diervriendelijke producten test van Wakker Dier.

Maaltijdbox vergelijker ; Welke box scoort het best ?

Het is erg moeilijk om de maaltijdboxen te vergelijken en een eenduidige conclusie te trekken. Het hangt namelijk af van jouw persoonlijke behoeftes. Wanneer jij facetten zoals gezondheid, duurzaamheid en diervriendelijkheid belangrijk vindt, kun je het beste kiezen voor Beebox. Wil jij echter snelle en gemakkelijke levering, komt de Allerhande box als beste uit de test.

Bij Fit & Gezond vinden wij de gezondheid van producten natuurlijk het meest belangrijke aspect. Vanuit deze opvatting hebben wij de beste ervaringen met de Beebox.