Komkommer salade : Een gezond recept met eenvoudige bereidingswijze!

0
2865

Komkommer salade is hartstikke gezond. Zeker als je af wil vallen, is het goed om veel komkommer te eten. Je kunt komkommer zo eten, maar je kunt er ook een heerlijke salade van maken.

Wij helpen je graag een gezonde en lekkere komkommer salade te maken. Dit doen we door het eenvoudige recept met je te delen. Het recept op deze pagina is geschikt voor vier personen.

Download hieronder de Afslank Receptenbijbel: Afslank Receptenbijbel

Ingrediënten

Om een lekkere en gezonde komkommer salade te maken voor vier personen, heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 2 komkommers.
  • 3 bosuitjes.
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie.
  • 1 theelepel wittewijnazijn.
  • 2 mespunten zwarte peper.

Maak je het recept voor minder of meer personen klaar? Dan pas je de hoeveelheid ingrediënten hierop aan. Kook je bijvoorbeeld voor twee personen, dan neem je 1 komkommer, 1,5 bosuitje en ga zo maar door.

Bereidingswijze

Het maken van een gezonde komkommer salade is hartstikke gemakkelijk. Je hoeft hier enkel de volgende stappen voor te volgen.

  • Stap 1: schil de komkommers en halveer de komkommers in de lengte. Schraap nu met een theelepel de zaadjes uit de komkommers.
  • Stap 2: zijn de zaadjes uit de komkommers verwijderd, dan neem je een dunschiller om de komkommers in dunne linten te schillen.
  • Stap 3: snijd het groene deel van de bosuitjes in de lengte, in dunne repen. Het witte deel van de bosuitjes snijd je in ringetjes.
  • Stap 4: neem een schaal en doe hier de olie en de azijn in om de dressing van de salade te maken. Breng de dressing op smaak met de peper en eventueel een beetje zout.
  • Stap 5: meng de komkommerlinten met de bosuitjes. Doe de dressing op het mengsel. Neem nog wat extra peper en strooi dit over de salade. Je kunt de salade nu serveren.

Eventuele toevoegingen voor extra smaak

Vind je bovenstaande komkommer salade iets te eenvoudig? Dan kun je hier 15 gram verse dille aan toevoegen. Je strooit de dille net voor het serveren over de salade.

Houd je van kaas? Dan kun je 50 tot 75 gram witte kaas aan de salade toevoegen. Hierdoor krijg de salade wat meer smaak en vult de salade net iets beter.

Inspiratie nodig?

Heb jij inspiratie nodig om gezonde recepten te bereiden? Het Simpel Slank ebook is een uitgebreid receptenboek met gevarieerde, lekkere en vooral gezonde recepten! Onze ervaringen met dit boek zijn erg positief!

Download hieronder de Afslank Receptenbijbel: Afslank Receptenbijbel