In de winter afvallen

0
2847

Waarom afvallen zo moeilijk is in de winter

Afvallen is nooit echt makkelijk. Als je al een tijdje bezig bent met diëten, dan heb je vast gemerkt dat het in de winter nog net iets moeilijker is.

Sommige redenen zijn erg voor de hand liggend. Hieronder een aantal redenen waarom afvallen in de winter zo moeilijk is.

Download hieronder de Afslank Receptenbijbel: Afslank Receptenbijbel

Reden 1: De feestdagen

Even eerlijk zijn, kerst en nieuwjaar zijn geen topdagen voor iemand die gezond wilt eten! Vaak eet je tijdens de feestdagen erg veel EN ongezond. Met veel motivatie en wilskracht is het wel mogelijk om jezelf wat in te perken, maar toch lukt het slechts weinigen om na de feestdagen minder te wegen dan ervoor.

Dat wil echter niet zeggen dat je bij de pakken neer moet gaan zitten, want vlak na de feestdagen of in de weken ervoor kan je vast wel een paar kilo’s afvallen.

Reden 2: Je eet minder fruit en groenten

smoothie receptenFruit en groenten zijn een essentieel onderdeel van elk gezond dieet, en in de zomer is het behoorlijk makkelijk om vers fruit en groenten in elke maaltijd te verwerken. Hierdoor zijn smoothie diëten in de zomer een stuk populairder dan in de winter.

De lente, zomer en herfst hebben elk hun eigen gezonde soorten fruit en groenten, maar in de winter is het moeilijker om aan een gevarieerd dieet van gezonde en verse ingrediënten te komen, zeker wanneer je lokaal inkopen wilt doen. Omdat je dieet in de winter dus minder groenten en fruit bevat en de maaltijden vaak veel zwaarder zijn ( denk aan stamppot) is afvallen in de winter heel wat moeilijker.

Reden 3: Soms heb je last van een winterdepressie

Je kent het fenomeen vast wel: in de winter voel je je vaker down. De reden daarvoor moet je niet ver zoeken. De lange nachten, korte dagen en koude temperaturen zorgen ervoor dat je je minder gelukkig voelt. Dat zorgt er op zijn beurt weer voor dat je motivatie om gezond te eten daalt, met alle gevolgen van dien.

Gelukkig kan de winter ook een tijd zijn van gezellig samenzijn met familie en vrienden. Zorg ervoor dat je de motivatie niet verliest tijdens de wintermaanden en omring je met mensen die net zo gemotiveerd zijn als jij om gezond te eten in de winter.

Reden 4: Je blijft meer binnen

Winterweer en sport gaan niet zo goed samen. Op een prachtige lentedag heb je niet veel motivatie nodig om naar buiten te gaan en een flink eindje te gaan hardlopen, maar dat is in de winter wel anders. Een enkele stap buiten de deur zetten is al genoeg om je alle zin voor sport te ontnemen. Wanneer je minder sport, wordt afvallen natuurlijk nog moeilijker.
Daar zijn echter ook oplossingen voor, want met de juiste voorbereiding kan je wel degelijk de winterkou trotseren. Zorg ervoor dat je de juiste kleding hebt, en niet enkel een kort sportbroekje, en je zal merken dat die winterse temperaturen niet zo onoverkomelijk meer zijn.

Je kan je sportroutine echter ook naar binnen verhuizen. Er zijn genoeg goede oefeningen die je gewoon in je eigen huis kan doen, en natuurlijk kan je ook altijd terecht bij de sportschool, dat is vaak nog gezellig ook!

Wil jij tips om fit en gezond te worden? Klik dan hier. Ik hoop dat jullie fit & gezond de winter doorkomen!

Gezonde groeten.

Soerin

Fit en gezond

 

 

 

Download hieronder de Afslank Receptenbijbel: Afslank Receptenbijbel