Hellofresh of Allerhande

0
2665

Maaltijdboxen, ze zijn ontzettend handig wanneer je graag gevarieerd en gezond wilt eten. Echter zijn er veel maaltijdbox verstrekkers, waardoor het best lastig kiezen is. De twee populairste en meest bestelde maaltijdboxen zijn de Allerhande box en de Hellofresh box.

Eerder hebben wij deze boxen afzonderlijk van elkaar beoordeeld in een review en nu vonden we het bij Fit & Gezond een goed idee om deze boxen eens met elkaar te vergelijken, want waar zitten nu precies de verschillen en welke van de twee sluit het beste aan bij jouw persoonlijke situatie en wensen? Bekijk onze conclusies en ervaringen!

Download hieronder de Afslank Receptenbijbel: Afslank Receptenbijbel

De verschillen tussen de Allerhande Box en de HelloFresh Box

Het aantal dagen

Bij Hellofresh is het mogelijk om voor drie of vijf dagen een maaltijdbox te bestellen. Wil je op alle doordeweekse dagen graag gezond eten zonder hiervoor veel moeite te doen dan ben je met de vijfdagen box van Hellofresh helemaal voorzien. Bij de Albert Heijn is dit niet mogelijk, zij bieden op dit moment enkel een box voor drie dagen aan.

De prijs

Wanneer je bij Hellofresh een maaltijdbox voor drie dagen bestelt ben je 39 euro kwijt. Dit is op basis van twee personen. De Allerhande Box wordt aangeboden voor 37,50 euro. Hiermee is de Allerhande Box de goedkoopste maaltijdbox van Nederland.

Lidmaatschap

Bij Hellofresh maak je bij het bestellen van een eerste maaltijdbox een account aan, waarna je direct een abonnement aangaat. Dit klinkt serieus, maar dat valt reuze mee. Je kunt het abonnement namelijk te allen tijde opzeggen. Tenzij je de eerste box met een kortingscode hebt besteld, dan dien je hierna nog één box tegen het normale tarief af te nemen. De Allerhande Box kun je eenmalig los bestellen, zonder dat je hierbij een abonnement aangaat.

Inhoud box

Over het aanbod van de Albert Heijn kunnen we kort en krachtig zijn, ze bieden slechts één soort maaltijdbox aan. In deze box zit over het algemeen twee keer vlees en één keer vis. Zo nu en dan komt er een vegetarische maaltijd in voor. Ben je dus vegetarisch dan is de Allerhande Box niet geschikt.

Hellofresh biedt daarentegen drie verschillende boxen aan waarbij het ook nog mogelijk is om gerechten te wisselen voor gerechten uit een andere box. Dit is een ontzettend slimme zet van Hellofresh, want op dit moment onderscheiden zij zichzelf hiermee van de rest.

Bezorging

De Allerhande Box is qua bezorgtijden niet te overtreffen. De bezorgdienst van de Albert Heijn bezorgt namelijk zeven dagen per week in een breed tijdvak. Bij Hellofresh kun je kiezen uit drie of vier verschillende bezorgdagen (afhankelijk van de regio waarin je woont). De bezorgkosten zijn bij beide aanbieders gratis.

Recepten

Bij zowel Hellofresh als de Allerhande Box ontvang je originele recepten die eenvoudig te bereiden zijn. Het pluspunt van de Hellofresh recepten is dat er een overzichtelijk schema opstaat waarin informatie over de maaltijd wordt gedeeld, zoals het aantal calorieën, koolhydraten, vetten, allergenen etc.

De Allerhande Box

Eerder hebben wij de Allerhande Box al beoordeeld en wij waren ontzettend tevreden over de inhoud ervan. Het is een goed gevulde maaltijdbox met goede producten en smaakvolle recepten. Een groot voordeel van de Allerhande Box is dat je ook andere boodschappen aan jouw bestelling kunt toevoegen zodat alles in één keer wordt thuisbezorgd. Ook is het mogelijk om iets van Gall & Gall of Etos bij te bestellen, geniaal!

Een abonnement aangaan is niet noodzakelijk, maar wil je ook niet wekelijks naar de website surfen om een box te bestellen dan kun je via de Allerhande Planner aangeven in welke weken je een box wilt ontvangen.  Daarnaast is het ook mogelijk om jouw box op te halen bij een Albert Heijn pick-up point, handig wanneer je niet zeker weet hoe laat je thuis bent voor de bezorger.

De Hellofresh box

Het grootste voordeel van Hellofresh vinden wij het ruime aanbod. Het is mogelijk om uit drie verschillende maaltijdboxen te kiezen, waarbij een vegetarische box ook tot de opties behoort. Daarnaast kun je wekelijks via de app de gerechten voor de daaropvolgende week inzien. Je ziet een overzicht van de recepten uit alle drie de boxen en het is mogelijk om zelf jouw maaltijdpakket samen te stellen. Je kunt dus bijvoorbeeld twee gerechten uit de familybox kiezen, een gerecht uit de vegetarische box en twee gerechten uit de original box.

Wil je niet wekelijks jouw gerechten kiezen, maar wel een box ontvangen dan ontvang je de recepten die bij de door jou gekozen box horen. Het is bij Hellofresh ook mogelijk om een fruitbox, een ontbijtbox en/of een wijnbox bij te bestellen. Het assortiment is dus enorm uitgebreid.

Kortingen

Hellofresh heeft regelmatig een leuke aanbieding, waardoor je jouw eerste box met korting kunt bestellen. Deze korting loopt al snel op tot zo’n 20 euro, wat natuurlijk mooi meegenomen is. Je dient echter wel een tweede box af te nemen tegen het gebruikelijke tarief. Albert Heijn biedt haar boxen nooit aan met korting, daarentegen bieden zij wel de goedkoopste box van Nederland aan.

Voordelen Allerhande Box

  • Goedkoopste maaltijdbox van Nederland.
  • De mogelijkheid om andere boodschappen bij te bestellen.
  • De bezorgmogelijkheden zijn eindeloos.
  • Geen abonnement nodig.

Voordelen Hellofresh Box

  • Keuze uit verschillende boxen voor zowel drie als vijf dagen.
  • Vegetarische box is mogelijk .
  • Handige app waarmee je in een handomdraai wekelijks jouw box samenstelt en alle recepten kunt inzien.

Onze ervaringen ;  Hellofresh of Allerhande ?

Hellofresh of Allerhande? Wanneer jij graag een maaltijdbox besteld is zowel de Allerhande Box als de Hellofresh Box een goed idee. Bij Fit & Gezond hebben we echter de beste ervaringen met de Hellofresh Box, omdat het ontzettend fijn is dat je wekelijks uit acht verschillende gerechten kunt kiezen. Verder zitten beide boxen vol met goede producten, eenvoudig te bereiden recepten en de service is bij beide partijen top.

Hellofresh box bestellen

Allerhande maaltijdbox AH

Download hieronder de Afslank Receptenbijbel: Afslank Receptenbijbel