Hellofresh maaltijdbox

0
2497

Hellofresh boxen zijn op dit moment één van de marktleiders als het gaat om het aanbieden van maaltijdboxen. In reclamespotjes en in tijdschriften zien we deze aanbieder, die sinds kort een samenwerking is aangegaan met chefkok Jamie Oliver, vaak voorbij komen. Een review over de Hellofresh maaltijdbox kon dus vanzelfsprekend niet uitblijven.

De populaire maaltijdbox verstrekker staat voor, zoals de naam al doet vermoeden, verse recepten die over het algemeen geen onnodige smaakversterkers en rare toevoegingen bevatten waarmee bijvoorbeeld de houdbaarheid wordt verlengd. Heb jij doordeweeks vaak moeite om een gezonde en verantwoorde maaltijd op tafel te zetten en vind je het leuk om nieuwe recepten uit te proberen, dan is een maaltijdbox wellicht wat voor jou.

Download hieronder de Afslank Receptenbijbel: Afslank Receptenbijbel

Om te kijken of de box van Hellofresh bij jouw persoonlijke wensen past hebben wij de box uitgebreid getest en onze ervaringen lees je in deze review.

Hellofresh maaltijdbox leveringen

Het bestellen van een Hellofresh maaltijdbox is simpel en in een mum van tijd gedaan. Op de website maak je een account aan en je selecteert het aantal personen die mee willen eten. Je hebt in principe de keuze uit drie boxen; de Original Box, de Family Box en de Veggie Box, maar sinds kort is het ook mogelijk om jouw eigen box samen te stellen!

Wekelijks kun je via de website of de app de maaltijden van alle drie de boxen inzien en je kunt de recepten die jij wenst te ontvangen aanvinken. Zo is het dus mogelijk om bijvoorbeeld drie keer vegetarisch te eten en om twee keer vlees te kiezen. Dit is een ontzettend slimme zet van Hellofresh, want met dit systeem onderscheiden zij zichzelf momenteel van de rest. Vind je het een gedoe om iedere week jouw maaltijden te selecteren dan wijzig je de gerechten niet, waardoor je de recepten die bij de door jou gekozen box past ontvangt.

Een groot pluspunt vinden we bij Fit & Gezond dat er op de receptenkaarten staat aan gegeven welke voedingsstoffen je per maaltijd binnenkrijgt. Het aantal calorieën, het aantal koolhydraten, vetten en eventuele allergenen worden duidelijk vermeldt. Ideaal wanneer je op dieet bent.

Hellofresh maaltijdboxen

Er zijn drie soorten maaltijdboxen beschikbaar:

  • De Original Box, waarbij je de keuze hebt uit de box voor drie of vijf dagen.
  • De Familybox, voor drie dagen/maaltijden.
  • De Veggiebox, voor drie dagen/maaltijden.

Iedere box bevat vrijwel enkel verse producten. Zo min mogelijk voorverpakte en voorgesneden groentes dus. Zo nu en dan zit er een blikje groenten in, maar dat is zelden. Je dient alles dus zelf te snijden en te bereiden, wat wellicht wat meer tijd vraagt, maar het is hierdoor wel gezonder.

Naast de drie Hellofresh maaltijdboxen is het ook mogelijk om een Fruitbox, een Ontbijtbox of een Wijnbox bij te bestellen, dit kan alleen in combinatie met een maaltijdbox. In de Fruitbox vind je verschillende soorten fruit, voldoende voor de gehele week. Wil je niet iedere ochtend een bruine boterham met kaas naar binnenschuiven dan is de Ontbijtbox misschien datgene wat jou inspiratie gaat geven. In deze box vind je o.a. ontbijtjes met crackers, vers brood, yoghurt en smoothies.

Hellofresh box bestellen

Lidmaatschap

Wij hebben positieve ervaringen over het bestelproces van de box. Een Hellofresh maaltijdbox bestellen is namelijk vliegensvlug gedaan. Op de website van deze aanbieder maak je een account aan waaraan automatisch een abonnement verbonden zit. Ben je een beetje huiverig wat betreft het afsluiten van een abonnement? Dat is niet nodig, deze kun je op ieder moment via de klantenservice of jouw persoonlijke online account opzeggen. Bovendien ontvang je met je account toegang tot de app, waarmee je alle aankomende weken op pauze kunt zetten waardoor je geen boxen ontvangt.

Ook kun je via deze handige app de recepten voor de aankomende week inzien. Bevallen de gerechten waar je uit kunt kiezen dan zet je de box eenmalig op activeren. Het is niet verplicht om een bepaald aantal boxen per jaar af te nemen. Bestel je de eerste box in februari dan is het dus mogelijk om pas in september de tweede box te laten komen. Zolang je de weken pauzeert is er niets aan de hand.

De Hellofresh kortingscode

Regelmatig zijn er kortingscodes beschikbaar waarmee jij jouw eerste box met een aanzienlijke korting van circa 15 a 20 euro kunt ontvangen. Let er echter wel op dat je bij het gebruik van een dergelijke code verplicht bent om nog een box af te nemen tegen het gebruikelijke tarief. Pas na afname van een box tegen het gebruikelijke tarief is het mogelijk om je abonnement op te zeggen. De 2e box hoeft echter niet opeenvolgend na de eerste box te worden besteld, hier mag zoveel tijd tussen zitten als je zelf wilt.

Prijzen

  • De Original Box voor drie dagen: 29 euro op basis van twee personen.
  • De Original Box voor vijf dagen: 39 euro op basis van twee personen.
  • De Veggie Box voor drie dagen : 29 euro op basis van twee personen.
  • De Family Box voor drie dagen: 29 euro op basis van twee personen.
  • De Fruitbox: Vanaf 14 euro (medium).
  • De Ontbijtbox: Vanaf 25 euro (medium).
  • De wijnbox, bevat twee flessen wijn: 9 euro.

De bezorgkosten zijn bij Hellofresh gratis.

Hellofresh maaltijdbox bezorging

Bij Hellofresh kun je zoals bij alle maaltijdbox verstrekkers zelf jouw moment van levering uitkiezen. De bezorging vind plaats op dinsdag en woensdag van 16:30 – 22:30 uur, op zaterdag van 08:00 – 13:00 uur en op zondag van 11:30 tot 19:00 uur.

Je kiest de dag die het beste bij jouw planning past en je selecteert een tijdvak van circa drie uur. De dag voor het bezorgmoment ontvang je een sms met daarin een exactere tijdindicatie. Laat je de box meestal op dinsdag komen, maar komt dat een keer niet uit dan kun je de datum van bezorging wijzigen. Het wijzigen mag zo vaak als je zelf wilt, mits de box natuurlijk nog niet klaar staat voor verzending.

De voordelen van de Hellofresh box

– Het is mogelijk om de inhoud van de box samen te stellen door wekelijks een selectie te maken uit acht verschillende recepten (vegetarisch, vlees en vis).
– Op de receptenkaarten staat aangegeven hoeveel calorieën, koolhydraten etc. je binnenkrijgt met het nuttigen van de maaltijd.
– De box bevat veel verse producten.
– De bezorgkosten zijn gratis.
– De box is in verhouding met andere boxen scherp geprijsd.

Minpunten van de Hellofresh Box

– Na een uitgebreid onderzoek van Wakker Dier is gebleken dat de maaltijdboxen van Hellofresh weinig diervriendelijke producten bevatten. Hellofresh scoort met 37% diervriendelijke producten het laagst van de tien maaltijdbox aanbieders die ze hebben meegenomen in het onderzoek. Dit vinden wij teleurstellend, aangezien wij er na het lezen van de Hellofresh site van uitgingen dat zij dierenwelzijn hoog in het vaandel hebben staan.
– Hellofresh geeft aan dat alle recepten snel te bereiden zijn. Echter zijn wij bij de meeste gerechten langer bezig geweest dan op het receptenkaartje aangegeven staat. Desalniettemin zijn alle gerechten binnen een uur te bereiden.

Hellofresh ervaringen; Onze conclusie

Onze ervaringen met de Hellofresh maaltijdbox is erg positief. We hebben twee weken op rij een box besteld, waardoor we diverse soorten recepten de revue hebben laten passeren. Een romige spinazie soep met maiskolven, een falafalburger en het Joodse Shakshuka gerecht waren zeer smaakvolle vegetarische recepten waarvan we allemaal, ook de vleesliefhebbers, enthousiast werden. De groenten in het pakket waren allemaal erg vers en het is een groot pluspunt dat alle ingrediënten keurig afgewogen zijn waardoor er weinig sprake is van verspilling.

De kartonnen doos waarin het eten wordt geleverd kun je bij de eerstvolgende box meegeven aan de koerier, waardoor ze deze kunnen hergebruiken; positief! In de tweede box hadden we ook een aantal vlees en visgerechten, waarover we ook zeer tevreden waren. We moeten hierbij wel aangeven dat we hopen dat Hellofresh overstapt op biologisch vlees, want hiervoor ontvangt te box op dit moment van ons een minpunt.

Kortom: wil jij gezond en gevarieerd eten, zelf jouw gerechten uitkiezen en weten hoeveel calorieën en koolhydraten je binnenkrijgt dan is de Hellofresh box een aanrader.

Hellofresh box bestellen

Download hieronder de Afslank Receptenbijbel: Afslank Receptenbijbel