Gezonde kip

0
3112

Op de derde maandag van 2016 presenteren wij een heerlijk paleo gerecht. In tegenstelling tot de gerechten van tegenwoordig zijn de paleo gerechten erg natuurlijk en gezond. Met paleo gerechten ga je terug naar recepten van onze voorouders.

Wij hebben eerder al een compleet paleo dieet beoordeeld en dat is erg goed bevallen. Met dit gerecht geef ik je ‘een kijkje in de keuken’ van het Super Simpel Paleo dieet : Heerlijk gemarineerde kippenpootjes. 

Download hieronder de Afslank Receptenbijbel: Afslank Receptenbijbel

Tijd

20 minuten voorbereiding.

1 uur oventijd.

Aantal personen

3 personen

Ingrediënten

  • 9 kippenpoten
  • 1/4 kop citroensap
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel geraspte citroenschil
  • 1/8 theelepel paprika
  • 1/2 kopje verse basilicumblaadjes
  • 3 eetlepels gesmolten kokosboter
  • Knoflook en zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Voeg de basilicumblaadjes toe tussen het vlees en de huid van de kip. Wees hierbij voorzichtig: Haal de huid een heel klein beetje los en voeg de blaadjes toe, strijk de huid vervolgens weer glad op het vlees. Zorg ervoor dat er geen gaten in de huid zitten.

Maak in een kleine kom de saus: Leg de kokosboter, honing, citroenschil, citroensap, zout, knoflook, peper en basilicumblaadjes in de kom en meng het geheel goed. Laat het vervolgens voor 5 minuten staan.

Leg de kippenpootjes naast elkaar in een glazen schaal. Borstel de kippenpootjes met de helft van de saus en laat het gerecht vervolgens voor 30 minuten verwarmen in de oven. Draai de kippenpoten na 30 minuten op de andere kant en borstel de andere helft van de saus eroverheen. Laat het geheel vervolgens nog een keer voor 30 minuten verwarmen.

Haal de kip na 60 minuten uit de oven. Smakelijk eten !

Wij zijn erg benieuwd wat je van ons paleo gerecht vindt. Laat het ons even weten via onze FacebookpaginaTwitter of in de onderstaande reacties:)!

Buon appetito,

Fit en gezond

 

Download hieronder de Afslank Receptenbijbel: Afslank Receptenbijbel