Gezonde fruitshake: Een kort, lekker en gezond recept

0
4069

Een gezonde fruitshake is erg lekker en rijk aan de benodigde vitamines. Je kunt deze shake als ontbijt nemen, maar ook als tussendoortje, na het sporten en na het avondeten. Ook goed om te weten: je hebt deze fruitshake in een mum van tijd klaargemaakt. Je hoeft dus geen keukenprins of keukenprinses te zijn om een gezonde shake te kunnen maken.

Ingrediënten

Om een gezonde fruitshake te maken voor twee personen, heb je de volgende ingrediënten nodig:

Download hieronder de Afslank Receptenbijbel: Afslank Receptenbijbel
  • 2 rijpe bananen.
  • 1 rijpe peer.
  • 100 gram druiven.
  • Water.

Overigens kun je de shake ook voor één persoon maken. In dit geval kun je bovenstaande ingrediënten halveren. Het is echter nooit erg om extra veel te maken. De shake is gezond, dus dit kan helemaal geen kwaad.

Bereidingswijze

Om de gezonde fruitshake te maken, volg je de volgende stappen:

  1. Doe de druiven in de blender met een beetje water. Voeg liever niet te veel water toe, want het mengsel moet niet te dun worden. Je kunt er altijd nog een beetje water bij doen als het mengsel te dik is.
  2. Zijn de druiven verpulverd in de blender, dan haal je het mengsel door een zeef. Zo blijven de pitjes uit de druiven achter.
  3. Doe het druivenmengsel terug in de blender en voeg nu ook de bananen en de peer toe. Zet de blender nogmaals aan.

Als de bananen en de peer ook verpulverd zijn in de blender, is je smoothie klaar. Vind je het sapje iets te dik? Dan kun je er nog wat water aan toevoegen.

3 lekkere alternatieven

Je kunt deze smoothie ook maken met alternatieve ingrediënten. De lekkerste alternatieven van deze fruitshake, zijn:

  • De shake met aardbei in plaats van peer.
  • De shake met spinazie in plaats van peer.
  • De shake met appel in plaats van peer.

En vind je het lekker om meerdere fruitsoorten met elkaar te mengen? Dan houd je de peer in het recept en voeg je hier een fruitsoort als aardbei aan toe. De smoothie blijft gezond én wordt nog lekkerder.

Ben je op zoek naar meer gezonde recepten? Wij hebben positieve ervaringen met het Simpel Slank receptenboek. Het recepten zijn gevarieerd, gezond en gemakkelijk klaar te maken!

Download hieronder de Afslank Receptenbijbel: Afslank Receptenbijbel