Gezond eetpatroon

0
3289

Algemene tips betreft gezond eten zijn bekend ; veel fruit, veel groente en niet te veel suikers en vetten..

Een gezond eetpatroon is echter net zo belangrijk ! Zo is het niet de bedoeling om zo min mogelijk te eten, zoals vroeger werd beweerd.

Download hieronder de Afslank Receptenbijbel: Afslank Receptenbijbel

Weet jij inmiddels wel wat het beste en gezondste eetpatroon is ?!

Wat is een gezond eetpatroon

Een gezond eetpatroon is een patroon waarbij je met enige regelmaat eet. Denk hierbij aan de vaste maaltijden op een dag; ontbijt, lunch, avondeten EN daarbij drie kleine snacks of tussendoortjes ! Per dag meerdere kleine maaltijden nuttigen is een stuk gezonder dan 2 of 3 grote maaltijden op een dag.

Het is belangrijk dat je om de 2,5 uur eet en dit structureel volhoud. Hierdoor raakt je lichaam gewend aan een bepaalde regelmaat. Wanneer je dit voor langere tijd aanhoudt zul je merken dat je lichaam iedere 2,5 uur behoefte krijgt aan een kleine snack, ook wel een gezond hongergevoel genoemd !

Wanneer je op onregelmatige tijden werkt is dit natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. De ‘grotere’ maaltijden kun je dan eventueel nuttigen voor je werktijd, in de grote pauze en na je werktijd. Tussen je werk door is een lekker appeltje namelijk voldoende:) !

Tips

Ieder lichaam is anders dus ieder individu reageert anders op een bepaald eetpatroon. Wanneer je echt gezond wilt eten is het niet erg om af en toe een snoepje te pakken. Let wel op de hoeveelheid ongezond eten, houdt jezelf echt in bedwang !

Een gezond eetpatroon bevat ALLE voedingsstoffen. Eet dus niet alleen groente en fruit, dit kan je een opgeblazen gevoel geven en het is ongezond voor je darmen. Het is bijvoorbeeld belangrijk om een beperkte hoeveelheid vetten te eten, vetten bezitten bepaalde vitamines en deze zijn onmisbaar voor je lichaam.

quote: genoeg is genoegGenoeg = genoeg ! Eet jezelf niet rond ! Het is het beste om te stoppen met eten zodra de honger voorbij is en je genoeg hebt gegeten. Jezelf volstoppen met nog een extra bordje of een toetje is ongezond. Genoeg is dus echt genoeg.

Varieer met de dagelijkse kost. Je geniet veel meer van je eten wanneer je verschillende gerechten probeert. Zo blijft het leuk en lekker. Hierdoor krijg je ook meer ‘zin’ om te eten en vergeet je de tussendoortjes niet meer.

Nog meer suggesties voor een gezond eetpatroon?! Twijfel niet om ze te delen onderaan deze pagina of op onze Facebook of Twitterpagina ! Ik hoop dat je iets aan onze tips hebt gehad !

Gezonde groetjes,

Fit en gezond

 

 

 

Download hieronder de Afslank Receptenbijbel: Afslank Receptenbijbel