Gezond afvallen

0
2842

Veel mensen willen wat kilo’s kwijt raken. Maar hoe doe je dit op een gezonde manier?

Lang niet alle diëten zijn gezond. Er zijn zelfs veel diëten waarbij je lichaam allerlei voedingsstoffen tekort komt. Wil jij gezond afvallen? Lees dan dit artikel. Hierin leggen we je de basisprincipes van gezond afvallen uit.

Download hieronder de Afslank Receptenbijbel: Afslank Receptenbijbel

Wat moet je niet doen als je gezond wilt afvallen?

Het is allereerst belangrijk om te weten wat je vooral niet moet doen. Wil jij gezond afvallen? Dan raden wij je af om:

Gezond afvallen: richt je op de lange termijn

Als je gezond wilt afvallen, is het belangrijk om je niet alleen op de korte termijn te richten. Met een crashdieet kan je bijvoorbeeld in korte tijd flink afvallen, maar je lichaam komt hierdoor al snel voedingsstoffen tekort. Bovendien is zo’n dieet niet lang vol te houden en zodra je weer ‘normaal’ gaat eten zitten de kilo´s er zo weer aan. Het is geen probleem om in korte tijd een crashdieet te volgen, maar het moet een onderdeel zijn van een lange termijn dieet.

In plaats van een tijdelijk dieet, kan je jezelf beter op de lange termijn richten. Zodat het extra gewicht dat je kwijtraakt, ook daadwerkelijk wegblijft. Kies daarom voor een gezond eetpatroon dat je ook op de lange termijn kan volhouden en  waarbij je lichaam alles krijgt wat het nodig heeft.

Hierbij 6 tips voor gezond afvallen6 Tips waarmee je gezond afvalt

Pas deze zes tips toe om jezelf een nieuw en voedzaam eetpatroon eigen te maken waarmee je op een gezonde manier afvalt.

 1. Kennis

  Doe kennis op over voeding. We stoppen van alles in ons lichaam zonder dat we de effecten van deze voeding goed kennen. Door jezelf bewust te worden van wat eten met je lichaam doet, raak je gemotiveerd om ongezonde dingen voortaan te laten staan.

 2. Gezonde vetten

  Vergeet het idee dat vet de grote boosdoener is. Ons lichaam heeft gezonde vetten juist hard nodig. Suiker en andere geraffineerde koolhydraten spelen vaak een grotere rol bij het ontstaan van overgewicht. Zorg voor voldoende gezonde vetten door vette vis, noten en avocado’s te eten.

 3. Gezonde boodschappen

  Gezond afvallen begint in de supermarkt. Haal geen ongezonde producten in huis, waarvan je thuis de verleiding om ze binnen no time op te eten niet kan weerstaan.

 4. Ontbijt

  Sla nooit het ontbijt over. Begin de dag met een voedzame en vullende maaltijd die rijk is aan eiwitten.

 5. Gezonde tussendoortjes

  Vervang je ongezonde tussendoortjes met gezonde alternatieven zoals rauwkost, noten, eieren, fruit of smoothies. Tussendoortjes helemaal overslaan is geen goed idee. Regelmatig eten is namelijk belangrijk om je metabolisme goed op gang te houden.

 6. Water

  Drink veel water. Dit helpt je lichaam bij het kwijtraken van afvalstoffen en voorkomt honger.

Ben jij van plan om binnenkort een dieet te volgen?! Fit&Gezond presenteert wekelijks reviews over verschillende diëten. Hierbij beschrijven wij verhalen van verschillende dieetvolgers. In combinatie met onze eigen kennis en vooronderzoek beoordelen wij deze diëten. Wellicht helpt jou dit een stapje verder in je keuze !

Voor nu wenst ons team jou heel veel succes met het afvallen ! Wij hopen je hierbij genoeg geïnformeerd te hebben. – YOU CAN DO IT- !

Gezonde groetjes,

Soerin

Fit en gezond

 

 

Download hieronder de Afslank Receptenbijbel: Afslank Receptenbijbel