Fitchef boek review: Informatie, tips en persoonlijke ervaringen!

0
6122

Met Fitchef behaal je op een verantwoorde een eenvoudige manier jouw ultieme doel; een gezonder, afgeslankt en/of afgetraind lichaam.

De ontwikkelaar van dit dieet (Mark van Oosterwijck van Drogespieren.nl) geeft aan dat het transformeren van het lichaam tijd kost; diëten die aangeven dat je gemiddeld vijf kilo per week verliest of die een six pack in 30 dagen garanderen zijn niet realistisch. Werk liever op een gezondere en bewustere manier naar jouw persoonlijke doel toe, ook al vergt dit dan misschien net wat meer tijd en geduld.

Download hieronder de Afslank Receptenbijbel: Afslank Receptenbijbel

Daarnaast geeft hij aan dat Fitchef een aanpassing van jouw levensstijl vereist, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van jouw leven; klinkt goed toch?

Met gezonde, voedzame maaltijden zal je ontdekken dat een gezondere, aangepaste levensstijl helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Bij Fit & Gezond wilden wij graag meer weten over dit boek, onze bevindingen lees je hieronder.

Fitchef

Wat bespreken we in deze review ?

Mark van Oosterwijck

Wie heeft er baat bij Fitchef?
Wat ontvang je als je Fitchef besteld?

Fitchef als informatiebron
Fitchef recepten
Fitchef ervaring
Waarom Fitchef?

Mark van Oosterwijck

Mark van Oosterwijck is de oprichter en eigenaar van de website drogespieren.nl en de auteur van het ebook Fitchef. Mark had als kind veel last van overgewicht, waardoor hij zich op jonge leeftijd begon te interesseren voor gezonde voeding. Hij wilde dolgraag afvallen en probeerde diverse diëten uit, allen zonder blijvend resultaat.

Hij begon zich daarom te verdiepen in de combinatie van fitness en gezonde voeding. Hij las veel boeken en experimenteerde erop los. Hij kwam erachter dat het helemaal niet moeilijk is om je vetpercentage te verlagen, mits je weet hoe je dat moet aanpakken. Er bleken slechts een aantal kleine aanpassingen in zijn levensstijl voor nodig, waardoor het alles behalve afzien was. Het geheim is dat je niet minder hoeft te eten, maar slimmer.

Kennis is het antwoord!
Wanneer je weet welk effect bepaalde voedingsstoffen op jouw lichaam hebben, kun je verstandige keuzes maken.

De obsessie die Mark als kind voor voeding had is voorgoed verdwenen. Gezond eten en actief fitnessen zijn nu zijn grote passies en hij vindt het fantastisch om zijn kennis met anderen te delen. Dit doet hij door middel van zijn blogs op de website drogespieren.nl. Op deze website biedt hij tevens zijn ebook Fitchef aan.

Drogespieren.nl

Op de website drogespieren.nl deelt Mark van Oosterwijck zijn kennis omtrent gezonde voeding en fitness. Regelmatig plaatst hij informatieve blogartikelen op zijn website. In deze artikelen behandelt hij veel voorkomende vragen, fabeltjes en weetjes. Erg leerzaam wanneer jij bezig bent met het ontwikkelen van een gezonde levensstijl.

Naast de blogartikelen biedt hij op zijn website ook het boek Fitchef aan. Het boek is volgens hem het resultaat van zijn persoonlijke strijd tegen overgewicht. Op zijn website en in zijn boek laat hij zien dat gezond eten niet duur of ingewikkeld hoeft te zijn; het zal een ware verrijking voor je leven zijn en je zal je afvragen waarom je er niet eerder mee bent begonnen.

Wie heeft er baat bij Fitchef?

Fitchef is een receptenboek dat volstaat met gezonde, verantwoorde maaltijden. Het boek is bestemd voor iedereen die gezond wil leven en er beter uit wilt zien. Iedere dag komt de vraag ‘wat eten we vandaag?’ weer voorbij en, omdat we allemaal last hebben van inspiratieloze dagen keren dezelfde soort gerechten wekelijks terug.

Met dit boek zal je weer ingrediënten gebruiken die je normaal gesproken straal voorbij loopt in de supermarkt en je kan er bovendien veel inspiratie uit opdoen. Het boek laat je ook zien dat je niet alleen op kip en groenten hoeft te leven wanneer je wilt afvallen. Kortom: het boek is bestemd voor iedereen die gezonder en gevarieerder wil eten.

Wat ontvang je wanneer je Fitchef besteld?

Wanneer je Fitchef besteld, ontvang je toegang tot 105 recepten waarmee je een lichaam kunt creëren om trots op te zijn. De diner recepten zitten boordevol eiwitten, deze voedingstoffen hebben jouw spieren nodig om zich beter te ontwikkelen. De recepten zijn dus erg goed voor iedereen die regelmatig aan de gewichten hangt en zijn/haar lichaam fanatiek traint.

Fitchef inhoud

De recepten zijn verder opgedeeld in twee categorieën: de recepten mét koolhydraten en de recepten zonder koolhydraten. In het receptenboek vind je ook praktische tips m.b.t. afvallen en het ontwikkelen van een gezondere levensstijl, hier wordt ook ingegaan op het eten van koolhydraten.

Een boodschappenlijstje helpt jou bovendien de eerste weken door: op de lijstjes staat al overzichtelijk ingevuld welke producten jij dient te halen om de gewenste maaltijd klaar te kunnen maken.

Bij Fit & Gezond zijn we dol op smoothies! Ze helpen om een hongerig gevoel op afstand te houden en ze geven je net weer wat extra energie. In het boek vind je ook vijftien heerlijk smoothie-recepten waarvan wij er twee hebben getest; ze smaakten erg goed.

De sleutel tot succes!

Fitchef richt zich op vijf specifieke punten, die samen de sleutel tot succes vormen.

 1. Balans: Jouw lichaam heeft bepaalde voedingsstoffen nodig om optimaal te kunnen functioneren. Alle recepten van Fitchef zijn zo ingericht dat jij iedere dag alle belangrijke voedingsstoffen binnenkrijgt.
 2. Eenvoud: Alle recepten zijn eenvoudig te bereiden. Uren in de keuken doorbrengen en ingewikkelde kooktechnieken toepassen is dus niet aan de orde.
 3. Smakelijk: Met de heerlijke gerechten van Fitchef heb je niet het gevoel op een strikt en saai dieet te zijn. Hierdoor is het eenvoudiger vol te houden.
 4. Verzadigd gevoel: Ondanks dat je weinig calorieën binnenkrijgt zal er geen sprake zijn van een hongerig gevoel. Alle recepten bevatten hoogwaardige voedingsstoffen die ervoor zorgen dat jouw buik lekker gevuld aanvoelt na het nuttigen van een maaltijd.
 5. Betaalbaar: De recepten van Fitchef bevatten geen dure, exclusieve ingrediënten. Alle ingrediënten zijn te verkrijgen in de supermarkt en in de recepten komen alleen basisproducten voor. Gezond eten hoeft geen vermogen te kosten!

Fitchef als informatiebron

Fitchef bevat maar liefst 105 recepten voor ieder eetmoment van de dag. Maar naast deze recepten bevat het boek ook ontzettend veel achtergrondinformatie.

Zo wordt er op de eerste plaats ingegaan op jouw persoonlijke behoeftes. Ieder mens is anders en daarom is er geen één dieet dat voor iedereen werkt. Daarom begin je met het maken van een berekening, waarmee je kunt bepalen hoeveel jij per dag mag eten.

Daarnaast legt Mark van Oosterwijck uit hoeveel eiwitten, vetten en koolhydraten jij dient te nuttigen om jouw persoonlijke doel te bereiken. De meeste mensen gebruiken het boek omdat zij willen afvallen, maar het boek is ook geschikt voor degenen die juist in gewicht willen aankomen en/of spiermassa willen kweken. In het boek vind je een concreet stappenplan waarmee jij jouw persoonlijke doel kunt bereiken.

Het boek helpt jou bij het vinden van de juiste balans in jouw voedingspatroon en laat je zien dat het erg eenvoudig is om smaakvolle gerechten te bereiden. Fitchef geeft je niet het gevoel op een dieet te zijn. Omdat het gemakkelijk vol te houden is, is het dan ook meer levensstijl dat een dieet.

Niet goed=Geld terug garantie. Niet tevreden over het product? Stuur binnen 30 dagen een mailtje en ontvang je geld terug!

Fitchef

Fitchef recepten

Enkele voorbeelden van Fitchef recepten zijn:

 • Ontbijt: American Oatmeal Pancakes met gepocheerd ei en basilicumsaus. Het perfecte ontbijt voor de luie zondagochtend.
  Potje ei met zalm uit de oven. Een licht en smaakvol ontbijt; de ideale start van de dag.
 • Lunch: Quinoa-tabouleh met sardientjes: weer eens wat anders dan die gebruikelijke boterhammen met kaas.
  Broodje hamburger met avocado; onze persoonlijke favoriet!
 • Diner: Ouderwetse gehaktballen: omdat er niets boven een smeuïge gehaktbal gaat!
  Spaanse mosselen met chorizo: dit gerecht is zo lekker, dat het lijkt alsof je in een Spaans restaurant bent beland.

Fitchef ervaring

Fitchef-kopenDe inhoud van het boek is prima: het bevat smaakvolle recepten die eenvoudig te bereiden zijn en je kunt er veel inspiratie uit opdoen.

Het boek is qua lay-out erg mooi en uitgebreid. In de 240 bladzijdes staat erg veel theoretische informatie over voeding. De 105 recepten zijn gezond, gevarieerd en lekker! Daarbij staat er per recept precies beschreven wat je eet (ingrediënten).  Wil jij enkel met het aanpassen van jouw voedingspatroon afvallen? Dan raden wij Fitchef zeker aan. Wil jij een compleet dieet volgen? Dan raden wij dit boek niet aan. Hiervoor is het simpelweg niet uitgebreid genoeg en er is sprake van te weinig begeleiding.
Maar…!

Voor de sporters onder ons is het boek zeer geschikt! Het helpt je om alle voedingsstoffen binnen te krijgen die jouw spieren goed kunnen gebruiken, waardoor een droger lichaam trainen eenvoudiger wordt.

Kortom: Fit & Gezond beoordeelt dit dieet met 5 sterren, omdat het goede recepten bevat en het een handvat is dat je helpt om een gezondere levensstijl te creëren.

Waarom Fitchef ?

 • Dé juiste voedingsstoffen tijdens het fitnessen.
 • Mooi hardcover boek.
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding.
 • Lekkere en gezonde gerechten.
 • Makkelijk klaar te maken.
 • Goedkope gerechten.
 • In combinatie met sport boek je zeker resultaat!
 • Minpunt: Niet een volwaardig dieet.

Fitchef website

Gezonde groeten,

Joyce van Vugt

Fit en gezond

Download hieronder de Afslank Receptenbijbel: Afslank Receptenbijbel