Fit channel review

Met Fitchannel is het verliezen van kilo’s een stuk minder gecompliceerd dan je denkt. Fitchannel biedt online videocursussen aan, welke je op jouw smartphone, smart televisie en tablet kunt inzien. Een aantal keer per week jezelf naar de sportschool verplaatsen is door het Fitchannel kanaal niet meer nodig. Het enige dat wel nodig is, is voldoende ruimte om te kunnen bewegen. Het skippen van de reistijd scheelt ontzettend veel tijd en gedoe, waardoor er meer tijd over is voor.. juist jezelf!

In deze review hebben we onderzoek gedaan naar het fitnesskanaal van Fitchannel. Hierbij onze beoordeling en conclusie.

Download hieronder de Afslank Receptenbijbel: Afslank Receptenbijbel

Kans van slagen

Na een lange dag werken, kook je een vliegensvlugge maaltijd waarna je uitgeput neerploft op de bank. De afspraak met jezelf luidt als volgt: drie kwartier rust, dan een sportoutfit aantrekken en de reis naar de sportschool inzetten. In welk gedeelte gaat het meestal mis?

Juist, bij de gedachte dat je naar buiten moet, de kou in, om naar de sportschool te gaan. Wat als je dit gedeelte kunt schrappen? Dan wordt de kans op verzuim veel kleiner.

Fitchannel in het kort

De kracht van Fitchannel zit hem dus in het feit dat je alle workouts thuis kunt doen. Ons leven wordt steeds drukker en hierdoor is de thuisbegeleiding van Fitchannel een goede uitkomst. Het is dan ook niet voor niks dat de populariteit van dit programma stijgt.  Het enige wat je voor dit programma nodig hebt is een goede internetverbinding en dat we hebben we tegenwoordig vrijwel allemaal.

Op het fitnesskanaal van Fitchannel vind je trainingsschema’s, advies over voeding en tips van topsporters, personal trainers en voedingsdeskundigen. Vind je het lastig om een gezonde maaltijd te bereiden en om gevarieerd te eten, dan is dat met de vele kook tutorials een probleem dat tot het verleden behoort.

Mark TuiterMet het Fitchannel programma train je drie keer per week vanuit huis onder begeleiding van Olympisch Schaatskampioen Mark Tuitert. Binnen acht weken zal jouw lichaam er slanker en meer afgetraind uitzien!

Voordelen Fitchannel

Het belangrijkste voordeel van Fitchannel is dat je onder begeleiding van een professional thuis kunt sporten. Geen reis meer naar de sportschool, geen exacte tijd waarop je aanwezig moet zijn omdat dan de les begint en geen geld dat maandelijks door de sportschool van je rekening wordt afgeschreven. Naast de workoutvideo’s vind je op het channel ook veel gezonde recepten, kookvideo’s en tips. Het is de combinatie van sporten en gezonde voeding dat het verschil gaat maken.

Nadelen Fitchannel

Dat je thuis traint is een voordeel, maar tegelijk ook een nadeel. Wanneer je met anderen in de sportschool traint, ga je sneller tot het gaatje en train je dus beter en effectiever. Om thuis jouw trainingsritme vol te houden heb je meer motivatie en discipline nodig. Voor sommige lastig.

Voor wie is Fitchannel bestemd

Fitchannel is geschikt voor iedereen boven de 17 jaar. Wil je graag een aantal kilo afvallen, een betere conditie of je lekkerder in je vel voelen en heb je geen zin om een sportschool abonnement af te sluiten? Dan is het Fitchannel programma wat voor jou!

De minimale, benodigde oppervlakte op de oefeningen uit te voeren is circa 2 bij 2 meter. Ook is het aan te raden om een fitnessmatje aan te schaffen.

Conclusie

BFitChannelij Fit & Gezond zijn we redelijk enthousiast over Fitchannel. Het programma zit goed in elkaar, ziet er professioneel uit en bevat veel nuttige informatie.

Het voordeel van het programma is dat je thuis kunt trainen, waardoor de sportschool overbodig wordt. Echter is dit ook meteen de grote valkuil van Fitchannel. Doordat je alleen traint is de kans om de workouts af te raffelen of om vroegtijdig de trainingssessie te stoppen groter. Daarnaast komt het er net als bij ‘gewoon in de sportschool’ trainen op neer dat je een flinke dosis motivatie en discipline hebt. En deze twee eigenschappen worden helaas niet bijgeleverd.

Heb je geen last van uitstelgedrag en vind je het niet moeilijk om je vast te houden aan een trainingsschema? Dan is het Fitchannel programma zeer geschikt.

Download hieronder de Afslank Receptenbijbel: Afslank Receptenbijbel

7 REACTIES

  • Beste Marjo,

   Goed dat je weer wilt afvallen!
   Het is moeilijk te zeggen of dat mogelijk is. Wij weten namelijk niet wat jouw gewicht op dit moment is.
   Daarbij heeft het ook te maken met je eigen discipline en motivatie.
   Eén ding is zeker: Bij de juiste motivatie zorgt Fitchannel voor het juiste resultaat!
   Veel succes!

 1. Ik heb copd case 3,dat houdt in dat ik nog maar weinig long inhoud heb. Maar ik ben wel veelst te zwaar, afvallen zou goed voor me zijn, maar denk dat het in mijn geval moeilijker is om te sporten of zien jullie dat anders,

  • Hoi,

   Dat is een goede vraag en erg moeilijk te beantwoorden.
   Hiervoor weten wij namelijk nog te weinig over je voorgeschiedenis.
   Je zou eens gezonde receptenboeken kunnen proberen?
   Wanneer je gezond en koolhydraatarm eet is het ook al mogelijk om flink wat kilo’s te verliezen!
   Neem eens een kijkje op onze ‘receptenboeken’ pagina bijvoorbeeld.
   Daar staan er zat om eens uit te proberen:-)!

   Succes!

  • Hoi Caroline,

   Vast tijden is niet noodzakelijk.
   Het is echter wel van belang om je te houden aan bepaalde termijnen.

   Groeten,
   Sandra
   Fit&Gezond

 2. Ik ben vorig jaar 22 kilo afgevallen door mijn eetpatroon aan te passen (kijkend naar wat ik wel en niet kan eten) en nu zoek ik een fitness programma om mijn lichaam wat strakker te maken. Tijd voor een sportschool heb ik amper doordat ik een kleine 60 uur per week werk en daardoor meer voel voor een thuis fitness programma. Om een lang verhaal kort te houden.. is dit programma van fitness channel meerendeels bedoeld om af te vallen of kan je met dit programma ook echt trainen om een strakker lichaam te krijgen? Of kan ik dan beter op zoek naar een ander programma?

  met vriendelijke groet,

  Robert

Comments are closed.