Fit in 4 minuten coaching programma

2
6727

Fit in 4 minuten; het video fitnessprogramma waarbij je een verbluffend, slank eindresultaat bereikt door slechts vier minuten per dag te sporten. Dit klinkt natuurlijk fantastisch, want een slank en gezond lichaam willen we allemaal en wanneer dit te bereiken is doormiddel van zo min mogelijk inspanning dan zegt niemand daar nee tegen.

Doordat afvallen normaal gesproken alles behalve eenvoudig is en veel discipline en doorzettingsvermogen met zich meebrengt, vonden we bij Fit & Gezond deze methode opvallend. Zijn vier minuten per dag daadwerkelijk voldoende om een slank lichaam tot stand te brengen? Wij zochten het voor jou uit! Bekijk onze ervaringen!

Download hieronder de Afslank Receptenbijbel: Afslank Receptenbijbel


Katja Callens: De ontwikkelaar van ‘Fit in 4 minuten’

De ontwikkelaar van dit programma is geen onbekende, namelijk Katja Callens. Eerder ontwikkelde zij de succesvolle dieetmethodes ‘Het mentale Dieetplan’ en ‘Het Dash Dieetplan’ welke we beide eerder hebben uitgeprobeerd en beoordeeld.

Katja Callens blijkt een pseudoniem te zijn en er is verder weinig informatie over haar te vinden. Waarom dat zo is weten we niet, wellicht is degene die zich schuilhoudt achter deze naam op zijn of haar privacy gesteld.

Katja claimt dat je met haar nieuwe formule, Fit in 4 minuten, de overtollige kilo’s kunt lozen. Een sportschool abonnement of een personal trainer zijn niet nodig, dit is volgens haar weggegooid geld en zonde van je tijd. Bovendien zouden olympische sporters en de rich and famous in Hollywood deze methode ook gebruiken om in top conditie te blijven en er grandioos uit te zien.

Coaching programma

Voor wie is ‘Fit in 4 minuten’ bestemd

De methode is bestemd voor iedereen die kampt met overgewicht, vermoeidheid en een gebrek aan energie. Heb je een druk leven en daardoor weinig vrije tijd over? Je hoeft slechts vier minuten van jouw kostbare tijd vrij te maken om de trainingsmethode correct uit te voeren.

Vier minuten, dat gaat iedereen lukken! Desnoods zet je jouw wekker vier minuten eerder en voordat jij aan jouw intensieve dag begint knal je een trainingssessie eruit.

De inhoud van ‘Fit in 4 minuten’ video coaching programma

Bij het ‘Fit in 4 minuten’ programma doe je dagelijks een High Intensity Interval Training, oftewel HIIT. Bij een High Intensity Interval Training breng je jouw hartslag snel omhoog door intensieve oefeningen uit te voeren. Dit stimuleert de vetbranding en al jouw spiergroepen worden op deze manier aangepakt.

Het Fit in 4 minuten programma bestaat uit:

– Tien workout video’s (HIIT) waarmee je twintig dagen aan de slag kunt.

Naast de video’s ontvang je ook een bonus:

 • Receptenboek ‘tachtig kiprecepten’.
 • Receptenboek ‘zestig voedzame maaltijden’.
 • Receptenboek ‘twintig zoete recepten’.

Onze persoonlijke test van de ‘Fit in 4 minuten’ workout

De oefeningen die in de video’s worden voorgedaan zijn niet zo intensief als de gebruikelijke HIIT oefeningen die we tijdens lessen op de sportschool regelmatig hebben bijgewoond. Een HIIT training duurt op de eerste plaats langer dan vier minuten en de oefeningen zijn normaal gesproken extreem zwaar.

Bij de oefeningen in de video’s van ‘Fit in 4 minuten’ ging onze hartslag omhoog en we begonnen wat te zweten, maar sprake van totale uitputting was er niet. De oefeningen zijn bovendien niet moeilijk, waardoor je op lange termijn weinig uitdaging hebt en de vooruitgang nooit gigantisch zal zijn.

Het klopt dat de HIIT training wordt toegepast door personal trainers en atleten, maar dan op een hoger en intensiever niveau als in de voorbeelden die hier worden aangeleverd. Een goed voorbeeld van een HIIT training is Insanity (ken je dit niet, bekijk dan de beelden op Youtube, want deze trainingsmethode doet zijn naam eer aan). Wanneer je dit vergelijkt met de oefeningen die bij de methode van Katja Callens wordt aangereikt, begrijp je dat dit niet vergelijkbaar is.

Prijs van het coaching programma

De prijs van de ‘Fit in 4 minuten’ methode is 37 euro. Voor dit bedrag ontvang je naast de tien workout video’s ook de bonus receptenboeken. Bij Fit & Gezond vinden wij dit bedrag, in vergelijking met andere diëten, aan de hoge kant.

Nadat je de toegang hebt gekregen tot de video’s ontvang je geen extra informatie en/of begeleiding. De workout duurt slechts vier minuten, waardoor je voor veertig minuten beeldmateriaal dus ongeveer een euro per minuut betaald.

Fit in 4 minuten coaching programma

Ervaring en conclusie

Bij Fit & Gezond kunnen we enkel de conclusie trekken dat dit fitness programma geschikt is voor beginners. Heb je de laatste jaren weinig bewogen, ben je herstellende van een ziekte of ben je op leeftijd dan is deze fitnessmethode een aanrader. Op een rustige manier bouw je in twintig dagen tijd een basis conditie op. Alle spiergroepen worden gedurende de workouts licht belast, waardoor er de eerste keren wat spierpijn zal ontstaan, maar na enkele keren de workouts te hebben uitgevoerd zal dit niet meer voorkomen.

De intensiteit van de oefeningen is niet hoog genoeg om HIIT te worden genoemd, dus wanneer je vaker sport en/of intensief wilt trainen is deze fitnessmethode niet aan te raden. Spieren die je normaal niet gebruikt, worden gedurende de trainingssessies aangesproken, maar niet voldoende om tot een mindblowing resultaat te leiden. Wil je afvallen of een beter gevormd lichaam dan raden wij andere methodes aan zoals de Fit methode.

Waarom fit in 4 minuten?

 • Goede oefeningen voor de beginnende sporter.
 • Goede oefeningen voor ouderen.
 • Goede oefeningen om een goede basis te ontwikkelen.
 • Een afrader voor jonge mensen.
 • Een afrader voor de ‘ervaren’ sporter.
 • Niet erg uitgebreid.
 • Aan de dure kant.

Fit in 4 minuten coaching programma

Download hieronder de Afslank Receptenbijbel: Afslank Receptenbijbel

2 REACTIES

 1. Hallo,

  Blijkbaar hebben jullie het programma maar half gevolgd want het bevat 20 video’s + een yoga buikspier video die zeer intens is.
  Ik doe het programma nu ruim 8 maanden en ben er zeer tevreden over. ik voel me veel fitter en energieker en ondanks dat ik het niet deed om af te slanken ben ik toch een 4kg extra vet kwijt.
  De eerste oefeningen zijn vrij goed te doen maar eenmaal je over de helft zit worden de 4 minuten een serieuze maar leuke strijd.
  Voor mij krijgt dit programma absoluut 5 sterren!
  Groetjes,
  rita

 2. Is er ook een andete manier om de trainingen te ontvangen? Ik heb geen dvd speler en ga er zeker geen aanschaffen dat is niet meer van deze tijd. Zijn ze ergens tegen betaling te downloaden?
  Nicky

Comments are closed.