Dikke Billen; Hoe kom je ervan af?

0
32374

Elk pondje gaat door het mondje en bij sommige mensen strijken deze pondjes heel plaatselijk neer waardoor je bijvoorbeeld dikke billen, dikke bovenbenen of een dikke buik krijgt. Ieders bouw is anders en iedereen heeft andere genen, wat betekent dat iedereen op een andere manier vet opbouwt. Ook factoren zoals je levenswijze, je lichaamsbeweging, voeding, stress en slaap hebben hier direct invloed op. Het is een simpel feit dat je aankomt als je meer calorieën eet dan je verbrandt. Deze worden dan omgezet in vet dat ergens in je lichaam moet worden opgeslagen. Dit is bij vrouwen vaak rondom de heupen en bij mannen op de buik. Wil je voorgoed van het vet in je billen af? Lees dan verder voor een aantal tips waarmee ook jij dit in de kortste keren voor elkaar krijgt.

Dikke billen en je gezondheid

Als jij een platte buik hebt, maar het vet dat je hebt concentreert zich op je billen, dan heb je eigenlijk geluk. Vet op je billen is namelijk veel gezonder dan vet op en in je buik. Dit komt doordat je lichaam, door het vet ergens anders op te slaan dan rondom je buik, je organen, bloedvaten en lever beschermt en gezond houdt. Veel vet rondom het achterwerk betekent dus dat je minder risico loopt op hartproblemen. Dat neemt niet weg dat het natuurlijk niet gezond is om overgewicht te hebben of dat je als gevolg zelf niet tevreden bent over hoe je billen er op dit moment uitzien. Misschien wil je wel een betere verhouding tussen de omvang van je billen en de rest van je lichaam. Gelukkig kun je met een paar veranderingen in je levensgewoontes al heel veel bereiken. En de vorm van je billen kan je vertellen over hoe je dit het beste aan kunt pakken.

Download hieronder de Afslank Receptenbijbel: Afslank Receptenbijbel

Waardoor kunnen dikke billen ontstaan?

Als jij iemand bent die veel vet opslaat rondom de billen, dan heb je wat betreft je gezondheid dus eigenlijk geluk. Dit betekent natuurlijk niet dat je dan je huidige achterwerk moet laten voor wat het is. Er zijn enkele mogelijke redenen waarom jouw lichaam het vet opslaat in je kont. Is er bij jou sprake van een plaatselijke vetophoping, zoals zadeltassen, dan is dit vaak genetisch bepaald. Kijk eens naar je familieleden, allicht zijn er meerdere met dezelfde vorm van billen als jij. Slechte eetgewoonten en weinig lichaamsbeweging kunnen ook een oorzaak zijn, omdat je lichaam niet de kans krijgt alle energie te verbranden en deze omzet in vet. Als laatste zijn er de seks-hormonen, en met name oestrogeen, die invloed kunnen hebben op de dikte van je billen. Zijn deze uit balans, dan kunnen ze bij vrouwen voor extreme rondingen zorgen. Dit is een manier van je lichaam om je aantrekkelijker te maken voor het mannelijke geslacht. Heb je te veel oestrogeen, dan kan dit uit de hand lopen. Dikke billen zijn dus lang niet altijd het gevolg van een slecht dieet, maar kunnen ook duiden op andere lichamelijke problemen.

De vorm van je billen en een plan van aanpak

Je hebt besloten dat je graag wat van je billenvet zou willen kwijtraken. Je bent je dikke kont zat en wilt weer lekker in je broeken passen. De eerste stap die je dan het beste onderneemt is te kijken naar de vorm van je billen. Dit zegt een boel over jouw gezondheid en de manier waarop je de situatie het beste kunt aanpakken.

 • Ronde billen: ronde billen geven aan dat jij gezond bent en je lekker voelt. Iedere vrouw wenst zichzelf graag een paar ronde billen toe. Het goede nieuws is dat je extra vet op ronde billen gemakkelijk verliest. Dit heeft zich dan meestal bovenaan de bilspieren verzameld.
 • Hartvormige billen: een ander biltype die veel vrouwen graag zouden willen hebben is een hartvormige bilpartij. Deze zijn onderaan wat breder en ronder, maar worden smaller richting de taille. Ben jij gezegend met deze vorm van billen, dan is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat je niet verder aankomt. Op latere leeftijd kan het vet zich verder naar boven bewegen waardoor je een v-vormige bilpartij krijgt. Ook hebben vrouwen met hartvormige billen vaak problemen met vet rondom de bovenbenen. Het goede nieuws is dat vrouwen met dit billentype ook op latere leeftijd het overtollige vet nog gemakkelijk verliezen. Zaak dus, om daar nu mee te beginnen.
 • Vierkante billen: vierkante billen ontstaan omdat er zich vet heeft opgehoopt rondom de taille. Ook kan het zijn dat je bilspieren zich simpelweg niet voldoende hebben ontwikkeld. Door je tijdens het sporten meer te richten op het ontwikkelen van een slanke taille en sterkere bilspieren zal deze vorm snel veranderen en je vierkante kont verdwijnen. Hier is het simpelweg een kwestie van het aansterken van de juiste spieren en het verliezen van overtollig vet rondom je middel.
 • V-vormige billen: veel vrouwen krijgen na de overgang een v-vormig achterwerk. Omdat er minder oestrogeen wordt aangemaakt beweegt het vet zich van de billen naar andere gedeeltes van het lichaam. Dit is erg gevaarlijk, omdat dat betekent dat het risico op hart- en vaatziekten weer omhooggaat en dat het heel goed mogelijk is dat het vet rondom je organen is neergestreken. Tijd dus om te beginnen met het kwijtraken van die extra kilo’s.

7 manieren om je billenvet kwijt te raken

Het is geen geheim dat je vet verliest als je je spiermassa vergroot en je vetpercentage verlaagt. Dit doe je door gezonder te eten en meer te bewegen. Toch zijn er daarnaast nog extra dingen die je kunt doen om sneller van je dikke kont af te komen. Hier vind je 7 handige tips waarmee je zowel gezonder kunt leven en tegelijkertijd je billen kunt vormen.

 1. Gezonder eten

Door gezonder te eten zal je er zorg voor dragen dat het ongezonde vet rond je organen vermindert, je meer energie krijgt en positiever in het leven zal staan. Dit is vaak een veel betere methode dan strenge diëten en calorieën tellen en zal je helpen bij het gevecht tegen je dikke billen. Eet drie maaltijden per dag en zorg ervoor dat je tijdens die maaltijden zo veel mogelijk groenten, fruit en hele granen eet. Wat betreft vlees beperk je je inname van rood vlees en focus je meer op gevogelte en vis. Voeg gezonde snacks toe als tussendoortjes zoals noten en gedroogd fruit en drink genoeg water. Fris- en fruitdranken bevatten te veel suikers en calorieën. Het is ook goed om dagelijks een paar koppen (groene) thee en filterkoffie te drinken. Wat je beter niet doet is maaltijden overslaan. Hierdoor krijg je alleen maar meer honger en ga je overeten. Ook laat je alcohol en suiker het beste zo veel mogelijk staan. Door hiermee te beginnen zal de vorm van je lichaam zich automatisch al veranderen en zal deze zichzelf kunnen helen en gezonder kunnen worden. Hierdoor voel je je geheel beter en fitter en positiever over jezelf.

 1. Lichaamsbeweging

Uiteraard is het ook van groot belang dat je meer beweegt. Zo geef je je hart ook een workout waardoor deze sterker wordt en je bloed gezonder. Er zijn genoeg dingen die je kunt doen om je billen hier meer bij te betrekken. Daardoor zal hier meer vet worden verbrand en meer spieren worden ontwikkeld. Zo zullen je billen kleiner worden, steviger en veel beter gevormd. Oefeningen die erg goed zijn voor het trainen van je dikke kont zijn bijvoorbeeld squats en lunges. Ook kun je gaan traplopen (het liefst met 2 treden tegelijk) of in de sportschool regelmatig een stepsklas bezoeken. Wat betreft de fitness apparaten kies je de leg-press en de leg-extension machines en zorg ervoor dat je het gewicht regelmatig ophoogt. Ook cardio kan voordelig werken voor je bilpartij, voornamelijk als je gaat hardlopen en je probeert een aantal heuvels mee te pakken. Als je vaker de fiets pakt, je oude skeelers weer eens aandoet of simpelweg een paar keer per week lang touwtje springt, zal je dit ook terugzien in de omvang van je billen. Doe je dit liever in de sportschool, bezoek dan regelmatig een spinning klas, stap op de crosstrainer en vergeet ook de hometrainer niet.

 1. Neem de tijd

Gun jezelf de tijd om je doel te bereiken. Het gezegde ‘haastige spoed is zelden goed’ gaat hier zeker op. Wil je van je dikke billen afkomen, dan is het beter om het probleem bij de oorzaak aan te pakken en niet om naar een snelle oplossing te zoeken. Dit betekent niet te streng diëten en jezelf uithongeren, maar stapsgewijs je eetgewoonten verbeteren en dit ook vol blijven houden. Op een gegeven moment weet je dan niet beter meer en is de kans dat je niet opgeeft veel groter. Wat betreft lichaamsbeweging is het ook belangrijk dat je je lichaam de tijd geeft deze veranderingen door te vorderen. Neem dus altijd 1 rustdag na 2 sportdagen en ga niet te ver. Zorg dat je tijdens je cardio oefeningen nog gewoon kunt praten, anders is je hartslag te hoog. Tegelijkertijd kun je jezelf wel blijven uitdagen door langzamerhand de mate van lichaamsbeweging te verhogen, de weerstanden en gewichten ook regelmatig bij te stellen en jezelf duidelijke doelstellingen te geven. Neem hier wel de tijd voor en vraag niet te veel van jezelf.

 1. Dagelijkse veranderingen

In je dagelijkse leven kun je gemakkelijk een aantal veranderingen doorvoeren waarmee je zonder al te veel impact toch je billen kunt trainen. Als je niet te ver van je werk woont, neem dan de fiets in plaats van de auto. Is de afstand te groot om dit dagelijks te doen, dan kun je door één of twee dagen per week naar je werk te fietsen een volledige workout toevoegen aan je week. Neem altijd de trap in plaats van de lift en loop dan met twee treden tegelijkertijd omhoog. Heb je een kantoorbaan, dan kun je regelmatig je bilspieren voor een paar seconden even aanspannen en weer loslaten, zonder dat iemand hier erg in heeft. Ga je regelmatig met de bus, stap dan een halte later op of eerder uit en wandel op een stevig tempo naar je bestemming.

 1. Laat je lekker verwennen

Zelfs liggend kun je er zorg voor dragen dat je dikke kont verdwijnt. Dit kun je doen bij een spa, massagesalon of een welness center. Als je jezelf af en toe verwent met een massage, zal dit je bloedsomloop stimuleren waardoor er meer zuurstof je lichaam wordt rondgebracht. Dit helpt met het opbouwen van spieren en afbreken van vet. Ook is het goed om aandacht te besteden aan mogelijke cellulitis en deze proberen te voorkomen en bestrijden. Hier kan je beauty therapeut je vast mee helpen. Er zijn voldoende behandelingen beschikbaar die vetverbranding stimuleren en helpen je huid gezond te houden. En daarnaast geef je jezelf dan ook nog een welverdiend rustmoment om bij te komen van de alledaagse stress.

 1. Verbeter je hormoonhuishouding

Als jouw dikke billen worden veroorzaakt omdat je een te hoog oestrogeen-gehalte hebt, dan is het moeilijk hiervan af te komen zonder het probleem bij de oorzaak aan te pakken. Het is dus zaak dat je je oestrogeen-gehalte weer op een normaal peil brengt. Een reden waarom deze uit balans kan zijn is omdat je op dit moment veel stress hebt in je leven. Stress is slecht voor je om een aantal redenen en duurt dit te lang dan is het voor je gezondheid veel beter om hier snel wat aan te doen. Overweeg te gaan mediteren of een mindfulness cursus te doen. Spreek met je dokter en laat je eventueel verwijzen naar een professioneel iemand aan om je te helpen beter met stress om te kunnen gaan. Slik je de anticonceptiepil of gebruik je andere medicatie, dan is het ook mogelijk dat je oestrogeen daarom niet op het juiste gehalte is. Met je dieet kun je dit soms weer rechtzetten en dat is door kruisbloemige groenten te eten. Dit zijn bijvoorbeeld groenten uit de koolfamilie, tuinkers, radijs en rucola.

 1. Cosmetische ingrepen

Bovenstaande opties kun je allemaal zelf doen, maar vandaag de dag is er natuurlijk ook genoeg dat je door een plastische chirurg kunt laten uitvoeren. Zo lang je geld hebt voor de behandeling is er van alles mogelijk en kun je zonder er zelf al te veel moeite in te steken je vet laten verwijderen. Zo kun je overwegen liposuctie te laten uitvoeren. Het vet wordt dan uit je kont gezogen. Deze ingreep is erg effectief tegen plaatselijke vetophopingen. Een andere methode is CoolSculpting en dit is uitermate geschikt als er sprake is van een kleine vetophoping. Door het vetweefsel te verkoelen breken de vetcellen af en zullen ze natuurlijk door het lichaam worden afgevoerd. Wil je liever eerst een pijnloze manier proberen, dan is er ook de Aqualyx methode. Tijdens deze behandeling worden de membranen van de vetcellen beschadigd zodat je deze vervolgens via je urine weer kwijtraakt. Deze methode is echter niet bewezen effectief te zijn. Daarnaast brengen alle chirurgische ingrepen altijd een bepaald risico met zich mee. Hoe gemakkelijk het ook lijkt je vet simpelweg te laten wegzuigen, daarmee los je het onderliggende probleem niet op. Het is beter te kijken waarom jij een dikke kont hebt en de oorzaak te behandelen door je dieet en levensgewoonten hierop aan te passen.

Wees positief!

Als laatste is het natuurlijk zo dat veel mensen denken dat ze een dikke kont hebben, terwijl dit misschien helemaal niet zo is. Een negatief zelfbeeld is nog vaker de oorzaak van de problemen dan iedere andere aandoening. De media laten ons een bepaald lichaamsbeeld zien en vertelt ons wat mooi is. Hoe vaker je dit ziet, hoe meer je dit ook zelf gaat geloven. Een aantal jaren geleden was het met name voor vrouwen, maar ook voor mannen zogenaamd mooi om zo dun mogelijk te zijn. Op modeshows kwamen alleen de dunste modellen langs wat resulteerde in een hoger percentage anorexiagevallen dan ooit tevoren. Gelukkig is deze trend aan het veranderen en zien we steeds meer plus size modellen opduiken die de wereld laten zien wat een normaal lichaam is. Daarnaast zijn er beroemdheden zoals Kim Kardashian die met hun grotere achterwerk dit lichaamskenmerk juist populair en gewild maken. Natuurlijk is het altijd goed om gezond te eten, meer te bewegen en te kijken naar onevenwichtigheden in je lichaam, maar vergeet niet dat iedereen anders is, dat iedereen mooi is en dat de vorm of dikte van je billen hierbij in principe niet relevant is.

Download hieronder de Afslank Receptenbijbel: Afslank Receptenbijbel