De Krat maaltijdbox

0
2634

De Krat ervaringen

Doordeweeks hebben we het allemaal hartstikke druk. Het concept van de maaltijdbox is hiervoor, wanneer je toch gezond en verantwoord wilt eten, een goede uitkomst. Echter zijn er verschillende partijen zoals ‘de Krat‘ die maaltijdboxen aanbieden, waardoor het best lastig kiezen is.

Hierom hebben we bij Fit & Gezond besloten om boxen van verschillende aanbieders uit te proberen, zodat je aan de hand van onze reviews kunt beoordelen welke box het beste bij jou past. Onze eerste maaltijdbox review gaat over het maaltijdenpakket van De Krat.

Download hieronder de Afslank Receptenbijbel: Afslank Receptenbijbel

De Krat = Biologisch en duurzaam

De Krat begon in 2010 als eerste met het aanbieden van gezonde maaltijdboxen. Ze vullen hun houten kratjes met seizoensproducten die afkomstig zijn van lokale boeren en telers. Dit is meteen het punt waarmee zij zichzelf onderscheiden van de rest, alle producten zijn namelijk biologisch en duurzaam.

Daarnaast zijn veel producten die je in de box vindt niet of nauwelijks te verkrijgen in de supermarkt. De bijgeleverde recepten worden iedere week met veel zorg en aandacht samengesteld door een team van professionals. In 2014 zijn de maaltijdboxen van De Krat als beste getest door het consumentenprogramma Kassa, dat beloofd veel goeds!

De verschillende kratten

Wanneer je hebt besloten om een maaltijdbox te bestellen bij De Krat, heb je de keuze uit drie verschillende boxen.

De Gemakskrat

De Gemakskrat is zoals de naam al doet vermoeden ingericht op het maken van eenvoudige maaltijden. De Gemakskrat kan je bestellen voor twee, drie of vier personen, de ingrediënten zijn goed voor drie maaltijden. Deze krat is perfect voor druk werkende mensen, want alle ingrediënten die je nodig hebt zitten erin. Zelf nog wat bijhalen in de supermarkt is dus niet nodig.

De Gemakskrat Vega

De Gemaktskrat Vega is de vegetarische versie van de eerder genoemde Gemakskrat. Ben je vegetariër of eet je graag een aantal dagen per week vegetarisch, dan is deze box ideaal. Uit eigen ervaring weten we namelijk dat het nogal lastig kan zijn om verrassende en smaakvolle vegetarische gerechten te bereiden, maar met deze box behoort dat probleem tot de verleden tijd.

De Weekendkrat Extra

De Weekendkrat Extra is de meest uitgebreide box die De Krat aanbiedt. Deze krat is bestemd voor één, twee, drie of vier personen en bevat alle ingrediënten voor minstens drie maaltijden. Naast de producten waarmee je drie avondmaaltijden kunt maken vind je in de box ook een heerlijk vers brood en één delicatesse zoals een speciale jam of een bijzonder kaasje.

Kijk vooruit!

Heb je een box gekozen, dan kun jij online zien welke gerechten er in de aankomende box zitten. Vind jij de gerechten die volgende week op het menu staan niet aantrekkelijk, zet dan de box voor die week stop of kies voor een andere box. Je kunt telkens één week vooruit kijken, zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Het lidmaatschap van De Krat

Wil je graag een maaltijdbox van De Krat proberen dan hoef je niet direct een abonnement af te sluiten. Je dient echter wel een account aan te maken.

In het het keuzemenu kies je eenvoudig de krat van jouw keuze en je geeft aan hoeveel personen er mee eten. Wanneer je ook je adres hebt doorgegeven kun je ervoor kiezen om de box eenmalig te bestellen of om toch een abonnement af te sluiten.

Eenmalig De Krat bestellen

Eenmalig een bestelling plaatsen is perfect wanneer je de De Krat een keer wilt uitproberen. Ervaar de versheid van de producten, proef de gerechten en beoordeel zelf of de duurzame boxen van De Krat bij jou passen.

De Krat maaltijdbox bestellen

Het abonnement van De Krat

Ben je overtuigd van de kwaliteit van de boxen van De Krat dan is het nemen van een abonnement ontzettend handig.

Wekelijks een krat afnemen is niet nodig, want in je persoonlijke account regel je de leveringen in een handomdraai. Wil je de krat bij wijze van spreken maar één keer in het kwartaal? Dat kan, zet alle weken waarop je geen box wenst te ontvangen op pauzeren.

Ook het wisselen van box; van bijvoorbeeld de Weekendkrat naar de Gemakskrat is mogelijk, dus je zit nergens aan vast. Jouw abonnement definitief beëindigen kan op ieder moment, er is geen sprake van een opzegtermijn. Het opzeggen gaat via de e-mail of via je account.

Leuk weetje: Aan het nemen van een abonnement zit een leuk voordeel, als welkomcadeau mag je vaak kiezen uit een korting of een cadeautje. Op het moment kun je kiezen uit een leuk kookschort of een kruidenpakket.

De Krat abonnement afsluiten

De kratten + de prijzen

De Gemakskrat

Inhoud

 • Een maaltijdbox met daarin alle ingrediënten voor drie maaltijden.
 • Twee keer vlees en één keer vegetarisch; om de week ontvang je i.p.v. twee keer vlees, één keer vis en één keer vlees.
 • Een receptenboekje.
 • Alle gerechten zijn binnen dertig a veertig minuten te bereiden.

Prijzen

 • Voor twee personen: 38 euro per krat
 • Voor drie personen: 48 euro per krat
 • Voor vier personen: 58 euro per krat

Gemakskrat bestellen

De Gemakskrat Vega

Inhoud

 • Een vegetarische maaltijdbox met alle ingrediënten voor drie maaltijden.
 • Smaakvolle recepten.
 • Alle gerechten zijn binnen dertig a veertig minuten te bereiden.

Prijzen

 • Voor twee personen : 38 euro per krat.
 • Voor drie personen : 48 euro per krat.
 • Voor vier personen : 58 euro per krat.

Gemakskrat Vega bestellen

De Weekendkrat Extra

Inhoud

 • Culinaire foodbox met voldoende producten voor drie dagen.
 • Twee keer vis/vlees en minstens acht verschillende soorten groenten.
 • Een knapperig brood en één delicatessen zoals jam of paté.
 • Acht inspiratievolle recepten.

Prijzen

 • Voor één persoon: 35 euro per krat.
 • Voor twee personen: 45 euro per krat.
 • Voor drie personen: 57 euro per krat.
 • Voor vier personen: 68 euro per krat.

Aanvullende informatie:

Wanneer je deze box wilt bestellen staat er aangegeven dat er voldoende eten inzit voor minstens vier a vijf dagen. Bij Fit & Gezond zijn wij van mening dat deze box goed is voor minstens drie dagen eten; kies jij ervoor om minder uitgebreide maaltijden te maken of om ietwat af te wijken van de recepten dan kan je er vier of zelfs vijf gerechten mee maken.

Bestellen Weekendkrat extra

Bezorg en afhaaltermijnen

Een groot pluspunt is natuurlijk dat De Krat wordt thuisbezorgd, dit gebeurt in heel Nederland behalve op de Waddeneilanden. Iedereen die in de Randstad woont heeft geluk, voor hen zijn de bezorgkosten geheel gratis. Woon je buiten de Randstad dan dien je 2,95 euro te betalen.

De Krat laten bezorgen binnen de Randstad

De Gemakskrat en Gemakskrat Vega

 • Maandag- en donderdagavond van 17:00 uur – 21:30 uur.
 • Vrijdag van 09:00 uur tot 21:30 uur.
 • Zaterdagochtend 09:00 uur tot 14:00 uur.

De Weekendkrat Extra

 • Donderdagavond van 17:00 uur – 21:30 uur.
 • Vrijdag 09:00 uur – 21:30 uur.
 • Zaterdagochtend 09:00 uur – 14:00 uur.

De krat laten bezorgen buiten de Randstad

De Gemakskrat en Gemakskrat Vega

 • Dinsdagavond van 17:00 uur tot 21:30 uur.
 • Vrijdag van 09:00 uur tot 21:30 uur.
 • Zaterdagochtend van 09:00 uur tot 14:00 uur.

De Weekendkrat Extra

 • Vrijdag 09:00 uur – 21:30 uur.
 • Zaterdagochtend 09:00 uur – 14:00 uur.

De bezorgtijden duiden slechts een tijdvak aan. Eén dag voor de bezorging ontvang je een e-mail met daarin een exacter tijdstip. Het is dus niet nodig om een heel dagdeel thuis te zitten wachten op jouw box.

De Krat afhalen

Woon je in Amsterdam en wil je een leuke korting meepakken, dan kun je zelf jouw krat ophalen op het kantoor in Amsterdam. Dit kan op maandagavond van 17:00 tot 19:00 uur of op vrijdag van 09:00 tot 19:00 uur. Hiervoor krijg je een korting van vier euro op jouw maaltijdbox. Let er op dat deze korting alleen geldt bij een abonnement nadat je minstens twee kratten hebt afgenomen.

Ervaringen de Krat ; Onze conclusie

Bij Fit & Gezond zijn we erg te spreken over de maaltijdboxen van De Krat. Wij bestelden de Gemaksbox Vega en we waren aangenaam verrast over de diversiteit van de gerechten. De gezondheid straalde van de maaltijden af en de smaak was verbluffend. Alle groenten, kazen en peulvruchten die in de box zaten waren bovendien van een uitmuntende kwaliteit en het idee dat alles van een lokale boer of teler afkomt maakt het nog beter.

De prijs kwaliteit verhouding vinden wij bovendien ook erg goed, wanneer je de producten los koopt blijkt dit helemaal niet goedkoper te zijn, daarnaast zal je flink wat moeite moeten doen om aan alle producten te komen, aangezien een groot gedeelte niet verkrijgbaar is in de lokale supermarkt.

Wil jij graag een gezonde en verantwoorde maaltijdbox bestellen dan raden wij de boxen van De Krat aan! Bestel eenmalig een krat en laat je overtuigen.

De Krat bestellen

Download hieronder de Afslank Receptenbijbel: Afslank Receptenbijbel