Buikvet verliezen: 5 Killer oefeningen + verschillende tips en een schema!

0
2169

Buikvet verliezen; het is lastig, maar mogelijk wanneer je weet hoe het aan te pakken. Het vet rondom de middel is voor veel mensen een doorn in het oog. Het ziet er onaantrekkelijk uit, waardoor men zich minder zelfverzekerd kan voelen en bepaalde kleding niet durft te dragen. Laat staan comfortabel op het strand in zwemkleding te paraderen.

Wil jij graag buikvet verliezen, dan weet je dat dit geen makkelijke opgave is. Dit komt doordat plaatselijk vet verbranden niet mogelijk is. Daarnaast is er veel foute informatie in omloop, waardoor mensen met de verkeerde oefeningen en voeding proberen het buikvet te laten verdwijnen.

Download hieronder de Afslank Receptenbijbel: Afslank Receptenbijbel

Heb je in het verleden geprobeerd om buikvet te verliezen, maar is het niet gelukt of was het resultaat niet blijvend? In dit artikel vertellen we jou hoe je buikvet kunt kwijtraken, zodat jij op een verantwoorde en efficiënte manier kunt afslanken.

Hoe kun je snel buikvet verliezen?

Snel buikvet verliezen, is het mogelijk? Jazeker het is mogelijk! Echter willen we wel benadrukken dat vet verbranden niet bij iedereen even snel gaat. Ieder mens is verschillend en heeft een andere stofwisseling en vetbranding. Staar je dus niet blind op de cijfers, maar beoordeel jouw persoonlijke proces.

Daarnaast dien je te onthouden dat plaatselijk vet verbranden niet mogelijk is. Wanneer je buikvet wilt verliezen, zal je jouw totale vetpercentage aan moeten pakken. Je gaat dus aan de slag met het verbranden van vet in het algemeen en voert daarbij effectieve buikspieroefeningen uit.

Hoe ontstaat buikvet?

Veel mensen snappen niet waarom ze last hebben van buikvet. Ze denken dat het wel met de genen te maken heeft. Dit is deels waar, maar het vet komt niet uit de lucht vallen. De zes belangrijkste oorzaken van buikvet zijn;

 • Te veel bewerkte koolhydraten eten.
 • Structureel meer calorieën eten dan dat er wordt verbrand.
 • Te veel eetmomenten.
 • Te weinig beweging.
 • Chronische stress.
 • Te weinig slaap.

Veel voorkomende fouten bij buikvet verbranden

1. Buikspieroefeningen doen tot je erbij neervalt.

Veel mensen denken dat je met enkel het uitvoeren van buikspieroefeningen een sixpack kunt trainen. Dit is echter niet waar. Buikspieroefeningen dragen bij aan het vormgeven van de buikspieren, maar zolang jij jouw voedingspatroon niet wijzigt zullen de spieren niet zichtbaar worden. Dit komt doordat buikspieren enkel tevoorschijn komen wanneer het vetlaagje rondom de taille is verdwenen.

2. Vet voedsel vermijden.

Veel mensen proberen zo mager mogelijk te eten en vermijden vetten alsof hun leven ervan afhangt. Echter blijkt uit recentelijke onderzoeken, dat vetten juist kunnen bijdragen aan een slank lichaam. Let er wel op dat we het hier over onverzadigde vetten hebben. Verzadigde vetten en transvetten kun je het beste zo min mogelijk eten.

3. Extreem lijnen.

Wanneer je streng gaat lijnen, krijg je te maken met een hongerig gevoel. Door dit hongerige gevoel heb je meer kans op vreetbuien, welke juist een averechts effect hebben.

Als je te weinig eet krijgt het lichaam bovendien een waarschuwingsseintje, waardoor het energie gaat opslaan. Het is dus belangrijk om gedurende de dag voldoende te blijven eten, zodat jouw stofwisseling op gang blijft en het lichaam blijft vet verbranden.

5 Goede oefeningen om buikvet te verliezen

Wil je jouw buikspieren trainen, zodat ze sterker worden en uiteindelijk mooi tevoorschijn komen wanneer jij jouw vetlaagje hebt weggewerkt? Voer dan de onderstaande oefeningen correct uit.

1. Front squat. Naast het trainen van de buikspieren, worden met deze oefening ook de bilspieren en de hamstrings aangepakt. Wil jij de intensiteit verhogen? Voer de squat dan uit met gewichten.
2. Burpee. Met de burpee wordt de kracht in jouw gehele lichaam sterker.
3. Side plank. De oefening om jouw zijbuikspieren eens flink te laten werken. Met deze oefening worden jouw lovehandels flink strak getrokken.
4. Deadlift. Met deze oefening zet jij iedere spier in het lichaam aan het werk. De buik, benen, rug en armen worden dankzij deze oefening sterker en strakker.
5. Crunch. Jouw buikspieren worden dankzij het correct uitvoeren van de crunch sterker en gevormder.

3 Powertips voor de juiste voeding

Naast het uitvoeren van de juiste oefeningen is het van groot belang de juiste voeding te nuttigen. Ga niet op een streng dieet, maar maak de juiste keuzes.

Vermijd zoveel mogelijk  transvetten en verzadigde vetten en eet drie keer per dag een maaltijd en tussendoor verantwoorde tussendoortjes. Vind je het lastig om gezonde snacks/tussendoortjes te verzinnen? Klik dan hier.

 1. Eet in de ochtend eiwitten. Eiwitten zorgen voor een vol gevoel en geven het lichaam de energie om de gehele ochtend goed te kunnen functioneren.
 2. Eet in de ochtend zo min mogelijk koolhydraten. Koolhydraten zorgen ervoor dat we meer willen eten en het haalt het lichaam uit de vet verbrandingsmodus. Vermijd koolhydraten gedurende de dag echter niet helemaal. Het lichaam heeft deze nodig voor energie. Goede voorbeelden van koolhydraten zijn groente, fruit en havermout.
 3. Eet goede vetten. Voorbeelden van goede vetten zijn zalm, tonijn en avocado. Deze vetten zorgen ervoor dat de vet verbranding wordt gestimuleerd en nemen bovendien het hongergevoel weg.

Een voorbeeld schema voor 4 dagen

Start je met het trainen van de buikspieren, dan is het belangrijk dit rustig op te bouwen zodat de spieren niet worden overbelast en de tijd krijgen te herstellen.

Een voorbeeldschema van het trainen van de buikspieren voor beginners:

Dag 1:

 • Kies drie verschillende soorten buikspieroefeningen uit, zoals de crunch, de sideplank en de burpee.
 • Eén buikspieroefening voer je 12x uit. Houd na deze 12 oefeningen 30 seconde rust.
 • Na de 30 seconde rust, herhaal je dezelfde buikspieroefening weer 12x. In totaal voer je 3 sets van 12x uit.
 • Voer de andere twee gekozen buikspieroefeningen ook als volgt uit; 3 sets van 12.
  Houd om de dag een rustdag.

Dag 2:

Kies drie andere soorten buikspieroefeningen en herhaal bovengenoemd trainingsschema.

Dag 3:

Kies drie andere soorten buikspieroefeningen als dag 1 en 2. En voer wederom van iedere buikspieroefening 3 sets van 12 herhalingen uit.

Dag 4:

Neem een rustdag en begin morgen weer van vooraf aan.

Trainingsschema voor gevorderden:

Het schema voor gevorderden is eigenlijk gelijk aan het schema voor de beginnende buikspiertrainer. Het enige verschil zit hem in het aantal herhalingen en sets.

Een gevorderde persoon kiest tevens drie verschillende buikspieroefeningen per dag, maar voert deze niet 12x uit per set, maar 20x. Tevens bestaat het uitvoeren van een buikspieroefening niet uit drie sets, maar uit vier sets. Ben je op een gegeven moment aan dit aantal? Voer het aantal herhalingen dan op naar 50 of 100.

Overige tips om veel buikvet te verliezen

Oke, het is dus belangrijk om gezond te eten en voldoende te bewegen. Maar naast deze twee factoren is het ook van belang er verder een gezond levenspatroon op na te houden.

Wil je buikvet snel verliezen, houd dan ook de volgende factoren in de gaten:

 1. Slaap voldoende. Uit een Amerikaans onderzoek is gebleken, dat wanneer je te weinig slaapt je meer kans hebt op buikvet. Zorg er dus voor dat je iedere avond voldoende rust neemt.
 2. Drink veel water. Water is goed voor het lichaam, omdat het de vochtbalans op peil houdt. Maar daarnaast zorgt water ook voor een vol gevoel, waardoor je minder eet. Probeer frisdranken zoveel mogelijk te vermijden en kies voor water. Vind je water saai? Drink het dan met bijvoorbeeld een citroentje of munt met framboos.
 3. Vermijd vruchtensappen. Vruchtensappen zitten vol suiker en bevatten bovendien weinig goede vezels. Eet liever een stuk fruit.
 4. Neem voldoende rust tussen de oefeningen. Train niet iedere dag en neem een rustdag wanneer je last hebt van spierpijn. Zo geef jij jouw spieren de tijd zich te herstellen en sterker te worden.

Extra ondersteuning nodig?

Wil jij buikvet verliezen en wil je graag nog meer tips over voeding en oefeningen? Wij hebben erg goede ervaringen met de Afslank Receptenbijbel. Het betreft een receptenboeken dat zich richt op mensen die gewicht willen verliezen en/of buikvet willen verliezen.

Voor een goede prijs ontvang je alle benodigdheden om in een korte tijd goede resultaten te boeken! Klik hier om de Afslank Receptenbijbel aan te schaffen.

Download hieronder de Afslank Receptenbijbel: Afslank Receptenbijbel