Blijvend resultaat na het afvallen

0
2955

Super! Het dieet dat jij hebt gevolgd heb je succesvol afgerond; jouw streefgewicht is bereikt en je voelt je beter dan ooit tevoren. Gefeliciteerd! Veel van ons denken dat afvallen ingewikkeld is, maar de echte moeilijkheidsgraad zit hem in de periode die na het afvallen volgt.

Terugkeren naar jouw oude eetgewoontes is namelijk geen optie, aangezien dat eetpatroon er eerder voor heeft gezorgd dat je te zwaar werd. De kunst is dus om jezelf een nieuw en gezond leefpatroon aan te meten dat ervoor zorgt dat het jojo-effect op afstand blijft. Klinkt logisch, maar hoe stel je dat gezonde leefpatroon samen?

Download hieronder de Afslank Receptenbijbel: Afslank Receptenbijbel

Tip 1: Kies een dieet dat zich op de langere termijn richt.

Er zijn diëten waarbij je in een korte periode ontzettend veel resultaat boekt, zoals bijvoorbeeld een crashdieet. Echter is dit dieet, doordat het zich op de korte termijn richt, erg gevoelig voor het jojo-effect. Het is beter om een dieet te kiezen, dat je toe kunt passen op jouw eigen levensstijl. Een voorbeeld van een dieet dat zich op de toekomst richt is het ‘Mentale Dieet Plan’.

Tip 2: Begin iedere dag met een gezond ontbijt.

Tijdens je slaap verbruikt jouw lichaam veel energie, dus wanneer je in de ochtend opstaat heeft jouw lichaam nieuwe energie nodig om optimaal te kunnen presteren. Een ontbijt zorgt ervoor dat je spijsvertering weer op gang komt en dat je lichaam weer aan de slag gaat met het verwerken van de voedingsstoffen. Zie jouw lichaam als een soort fabriek die 24 uur per dag moet draaien om in een top conditie te blijven; sla je het ontbijt over, dan ligt de fabriek een tijd stil; niet doen dus!

Tip 3: Kies voor een gezond en regelmatig eetpatroon.

Regelmatig eten is een goede manier om je spijsverteringssysteem op gang te houden. Als je ervoor kiest om naast het ontbijt, de lunch en het avondeten gezonde snacks te eten (denk aan yoghurt en fruit) zal je geen last krijgen van het hongergevoel, waardoor de kans op een vreetbui veel minder groot is. Belangrijk; sla nooit een maaltijd over, hierdoor ontstaat er een hongergevoel waardoor een misstap sneller is gemaakt.

Tip 4: Gun jezelf een verwenmomentje.

lekkere chocoladeOntzeg jezelf niet alle slechte en ongezonde voeding op deze aardbol; de verleiding zal hierdoor alleen maar groter worden, waardoor je op een zwak moment toegeeft en dan een ontzettend grote hoeveelheid ‘bad food’ naar binnen propt. Een beter idee is om met jezelf af te spreken dat je één of twee keer per week een joker in mag zetten. Deze denkbeeldige joker staat dan voor een stroopwafel, een zakje chips of drie stukjes chocolade.

Tip 5:  Keep on moving!

Een slank en gezond lichaam ontstaat niet alleen door het eten van de juiste voeding. Beweging speelt hierbij ook een belangrijke rol. Help je lichaam met het verbranden van extra vetten door minstens 30 minuten per dag te bewegen. Ben je te druk om naar de sportschool te gaan? Ga dan op de fiets naar je werk/school of de supermarkt en ga na het eten een klein blokje om. Heb je wel de tijd en de kracht om jezelf naar de sportschool te verplaatsen, good for you! Aan je conditie werken is natuurlijk sowieso goed, maar wil je zo efficiënt mogelijk te werk gaan dan kun je beter voor krachttraining kiezen. Spieren verbranden namelijk meer vet en blijven zelfs vet verbranden nadat je gestopt bent met trainen!

Tip 6: Schaf een weegschaal aan.

Dagelijks op de weegschaal? Nee niet doen! Echter is het wel goed om op een vast moment in de week, bijvoorbeeld iedere zondagochtend, op de weegschaal te gaan staan. Een half kilootje meer of minder is niet schrikbarend, maar als het apparaat drie kilo meer aangeeft dan bij het laatste weegmoment weet je dat het tijd is om je leefstijl eens goed te evalueren.

Tip 7: Houd, wanneer nodig, een eetdagboek bij.

Eet dagboekOp sommige momenten is het fijn om een eetdagboek bij te houden. Wanneer je in een periode verkeert waarin je minder lekker in je vel zit of waarin je minder gefocust bent kan het als steuntje in de rug dienen. Het eetdagboek maakt je namelijk veel bewuster; en dat is precies wat je nodig hebt.

Gezonde groeten,

Soerin
Fit en gezond

 

 

Download hieronder de Afslank Receptenbijbel: Afslank Receptenbijbel