Beebox

0
2258

Beebox, één van de vele maaltijdbox aanbieders in Nederland. Door de verschillende aanbieders is het lastig om een keuze te maken welke box je het beste kunt bestellen en proberen. Er zijn veel spelers op de markt en zij bieden allen hun eigen soort boxen aan, maar welke past het beste bij jou?

Om jou op weg te helpen zijn we bij Fit & Gezond sinds kort begonnen met het reviewen van maaltijdboxen. Deze week zoomen we in op de Beebox, de aanbieder die bekend staat om haar biologische maaltijdpakketten. Bekijk onze ervaringen in het onderstaande artikel.

Download hieronder de Afslank Receptenbijbel: Afslank Receptenbijbel

‘Met de Beebox kies je voor een gezonde en groene levensstijl’

De Beebox maaltijdbox

De Beebox maaltijdbox zit boordevol biologische producten, welke afkomstig zijn van Nederlandse boeren. Bij ieder ingrediënt dat je in het pakket aantreft zit een beschrijving met daarin alle informatie over de afkomst, leuk want op deze manier weet je precies wat je eet. Bovendien vinden wij het een fijne gedachte dat alle producten afkomstig zijn uit ons eigen land en op een verantwoorde manier zijn gekweekt.

De Beebox onderscheidt zichzelf dus op de eerste plaats van de rest door een echte biologische box aan te bieden. Veel maaltijdbox verstrekkers claimen namelijk een biologische box te hebben, terwijl een gedeelte van de inhoud uit niet-biologische producten bestaat.

Om dit soort misverstanden te voorkomen is er een keurmerk in het leven geroepen, het EKO keurmerk, welke de Beebox met trots mag gebruiken. Daarnaast zijn de recepten van hoge kwaliteit en erg vers doordat het rechtstreeks van de boer afkomt en bij jou thuis wordt afgeleverd.

Beebox bestellen

Onze ervaringen betreft het bestelproces zijn erg positief! Op de website van de Beebox kun je eenvoudig een maaltijdbox bestellen. Op de eerste plaats kies je de box die het beste bij jouw persoonlijke wensen past. Je hebt de keuze uit vier verschillende boxen, waaronder een vegetarische box en een koolhydraatarme box. Iedere box kun je instellen op het aantal personen dat wenst mee te eten. Mocht je van box willen wisselen dan kan dit uiteraard op ieder moment.

De Beebox bezorgt helaas nog niet in heel Nederland dus de volgende stap is het invoeren van jouw postcode. Direct verschijnt in een pop-up scherm de informatie met betrekking tot de levertijden in jouw regio. Met het plaatsen van een bestelling geef je jouw naam, adres en e-mailadres door waarmee je ook een account krijgt. De eerste twee boxen betaal je eenvoudig met iDeal. Neem je in de toekomst meer boxen af dan kan dat doormiddel van automatische incasso.

Beebox bestellen

Beebox inhoud

In tegenstelling tot andere maaltijdbox verstrekkers biedt de Beebox veel verschillende pakketten aan, namelijk vier stuks. De boxen hebben alle vier gemeen dat ze biologisch zijn en dat ze ingrediënten bevatten voor drie maaltijden.

De Box Extra

 • De meest verkochte box van Beebox.
 • Boordevol biologische ingrediënten waarmee je drie maaltijden kunt maken; twee maal vlees of vis en één maal vegetarisch.
 • Het extra aan deze box is de toevoeging van een knapperig, lokaal gebakken brood, versgeperst sap, biologisch fruit en eieren. Zo heb je ook een verantwoord en gezond ontbijtje en/of lunch.

De Box Maaltijden

 • Een goed gevulde box vol met biologische producten waarmee je drie maaltijden kunt maken; wederom twee keer vlees of vis en één keer vegetarisch.

De Box Leefstijl (koolhydraatarm)

 • Een box vol met gezonde, verse recepten waarmee jij drie verantwoorde, koolhydraatarme maaltijden op tafel kunt zetten. De recepten die je erbij ontvangt zijn ontwikkeld door o.a. een voedingsdeskundige. Heb je last van overgewicht en wil je graag een aantal kilo verliezen dan is deze box een echte aanrader. Het is tenslotte lastig om gevarieerd en smaakvol koolhydraatarm te eten. Met deze box behoort dat probleem tot het verleden.

De Box Leefstijl (vegetarisch)

 • Een maaltijdbox vol met groenten, peulvruchten, aardappelen, pasta, kaas, eieren, fruit en kruiden waarmee je de lekkere vegetarische recepten kunt creëren. Ook met deze box kun je drie maaltijden bereiden.
 • Perfect voor de vegetariërs onder ons en mensen die graag wat minder vlees willen eten.

Het lidmaatschap

Het lidmaatschap van de Beebox is simpel en duidelijk. Er is slechts één voorwaarde, je dient minstens twee boxen te bestellen. Na deze twee boxen kan je jouw abonnement te allen tijde opzeggen of annuleren. Het maakt niet uit hoelang je de box tussentijds pauzeert, het is dus mogelijk om slechts drie boxen per jaar te bestellen. De eerste twee boxen betaal je via iDeal, neem je hierna meerdere boxen af en vind je het los betalen van de boxen niet handig, dan kun je dit overzetten op automatische incasso.

Beebox bestellen

De Beebox levering

Doordat de Beebox nog niet zo veel voet in de aarde heeft als bijvoorbeeld Hellofresh, zijn ze qua levertijden wat beperkt. Tijdens het bestellen van een box dien je jouw postcode in te voeren, waarna er een bezorg dag in het venster verschijnt. In de regio waar Fit & Gezond zich bevindt wordt er enkel op vrijdag bezorgd. Dit is natuurlijk een minpuntje. De bezorgers bezorgen de boxen sowieso altijd in de avond, tussen 17:00 uur en 22:00 uur. De bezorgkosten zijn gratis.

Voordelen Beebox

 • Een box vol met biologische, verse producten en recepten. De inhoud is erg compleet!
 • De Beebox maaltijdbox is gunstig geprijsd, in de supermarkt ben je voor soortgelijke producten meer geld kwijt. Dit komt doordat de producten rechtstreeks bij de boeren worden ingekocht, er is geen sprake van een tussenpartij.
 • Veel keuze uit verschillende boxen, waarbij het ook mogelijk is om voor een koolhydraatarme box te kiezen.
 • De box bevat seizoensproducten van eigen bodem, waardoor je het gehele jaar zeer gevarieerd eet.

Nadelen van de Beebox

 • De bezorgtijden. Op dit moment is de keuze uit bezorgdata erg beperkt. In de regio ’s-Hertogenbosch is het bijvoorbeeld enkel mogelijk om op vrijdagavond te laten bezorgen.
 • De recepten worden niet als een fysieke kaart bijgeleverd. Je dient online de recepten te bekijken, in het kader van papierverspilling. Dit is natuurlijk positief voor het milieu, maar wel ietwat onhandig in het gebruik.
 • De recepten zijn in vergelijking met bijvoorbeeld de gerechten van Hellofresh minder snel te bereiden. Echter zijn de recepten wel eenvoudig, je hoeft er geen chefkok voor te zijn.

De prijs van de Beebox

 • De Box Extra op basis van twee personen: 43,50 euro.
 • De Box Extra op basis van vier personen: 63,50 euro.
 • De Box Maaltijden op basis van twee personen: 38 euro.
 • De Box Maaltijden op basis van vier personen : 56 euro.
 • De Box Leefstijl Vegetarisch op basis van twee personen: 37 euro.
 • De Box Leefstijl Koolhydraatarm op basis van twee personen: 40,50 euro.

Beebox ervaringen ; Onze conclusie

Onze ervaringen met de Beebox zijn erg positief! Deze box is zo verantwoord, we worden er helemaal blij van. De ingrediënten die wij in onze twee boxen aantroffen waren ontzettend vers en de informatie die erbij zit over de boeren die de ingrediënten hebben gekweekt is ook ontzettend leuk.

Het bezorgen gaat er in vergelijking met de andere maaltijdbox verstrekkers ook anders aan toe. De bezorger is namelijk iemand die echt onderdeel is van de Beebox en die je graag meer informatie geeft over de inhoud van jouw box. Geen PostNL bezorger dus die gewoon een pakketje af komt leveren, dit gebeurd namelijk bij de Mathijs Maaltijdbox wel.

Daarnaast zitten alle producten niet in een kartonnen doos, maar in een oranje krat, welke je de eerst volgende keer weer mee kunt geven aan de bezorger. De versheid van de producten, de originele recepten en het gevoel dat wij over hielden aan het nuttigen van een über gezonde verantwoorde biologisch maaltijd zorgen ervoor dat wij deze box met 4,5 ster beoordelen!

Kortom: eet jij graag gezond, verantwoord en biologisch? Dan kun je Beebox met een gerust hart bestellen!

Beebox bestellen

Download hieronder de Afslank Receptenbijbel: Afslank Receptenbijbel