Is het mogelijk om af te vallen zonder te sporten?

0
2690

Afvallen zonder te sporten, is het mogelijk? Het antwoord op deze vraag is: Jazeker! Echter speelt sporten bij het afvallen wel een belangrijke rol, waardoor wij adviseren om altijd voldoende te bewegen.

Waarom sporten tijdens een dieet goed voor je is:

Afvallen; het bestaat 80% uit voeding en 20% uit sporten. Wanneer je het op deze manier zegt, lijkt sport geen grote impact te hebben bij het verliezen van gewicht, maar niets is minder waar:

Download hieronder de Afslank Receptenbijbel: Afslank Receptenbijbel
 • Sporten zorgt voor meer vetverbranding. Je lichaam moet harder werken dan gewoonlijk en zal dus meer vet verbranden dan in ‘ruststand’.
 • Je ontwikkelt spieren. Spieren verbruiken meer energie; zelfs na het sporten zorgen zij tot 48 uur na de sportsessie voor extra verbranding.
 • Sporten zorgt ervoor dat je stofwisseling versnelt en langer actief blijft.
 • Sporten is gezond; je conditie wordt beter en je krijgt een betere weerstand.
 • Je ontwikkelt discipline! Na een flinke sportsessie zal jij jezelf minder snel vergrijpen aan een zak chips of iets dergelijks, want je hebt niet voor niets staan te zwoegen in de sportschool.

Sport – voorbeelden van..

Voorbeelden van sporten die je kunnen helpen om flink af te vallen:

 • Krachttraining:

  Dit is met recht de nummer één sport om af te vallen. Met krachttraining ontwikkel je spiermassa en spieren verbranden nu eenmaal veel vet.

 • Cardiotraining:

  cardiotraining is gezondMinder efficiënt dan krachttraining, maar het is wel degelijk efficiënt. Voorbeelden van cardiotrainingen zijn zwemmen, hardlopen en fietsen. Het is wel belangrijk dat je minstens 30 minuten cardio-training doet, want hierna begint jouw lichaam pas met het verbranden van de vetreserves. Wordt jij echter wel vrolijk van cardiotraining en niet van krachttraining? Dan adviseren wij om voor cardiotraining te kiezen, het is namelijk belangrijk dat je iets doet waaruit jij voldoening haalt anders kun je het op de lange termijn niet volhouden.

 • Interval training:

  Een interval training is zeer intensief. Het is een korte training waarbij cardio en krachttraining wordt gecombineerd. Je verbrandt tijdens de training veel calorieën en je blijft tot 48 uur na de training calorieën verbranden (net zoals bij een krachttraining). Intervaltrainingen kom je vaak tegen bij sporten zoals boxen en taekwondo.

De voordelen van sport op een rijtje

 • Je energie level stijgt.
 • Afvallen gaat nog sneller: een gezond eetpatroon i.c.m. een half uur beweging per dag zorgt ervoor dat jij jouw streefgewicht nog sneller bereikt.
 • Je vormt je lichaam; je lichaam wordt niet alleen slanker maar ook strakker.
 • Je lichaam wordt sterker en je immuunsysteem wordt beter.

Hoe maak je sporten leuk?

Er zijn diverse methodes waarop je sporten leuker kunt maken. Voor vele van ons zal het helpen om met een sportmaatje te trainen. Met z’n tweeën kun je elkaar motiveren, je zal minder snel een sportsessie overslaan en wanneer één van jullie in een dip zit kun je elkaar helpen om door te gaan.

Belangrijk: kies op de eerste plaats een sport die bij jou past en waarvan je blij wordt. Het heeft geen zin om voor een sport te kiezen waar je met lood in je schoenen naartoe gaat; dit zal je hooguit een paar weken volhouden. Probeer eerst een aantal verschillende proeflessen zodat je een keuze maakt waarbij jij je goed voelt.

Ga niet iedere dag sporten; het moet wel leuk blijven en je lichaam heeft tijd nodig om te herstellen. Ga op de dagen dat je niet sport op de fiets naar je werk of een blokje om na de lunch, zodat je toch een half uur hebt bewogen (aanbevolen dagelijkse hoeveelheid).

 

Download hieronder de Afslank Receptenbijbel: Afslank Receptenbijbel