Afvallen tips voor een gezonde manier van afvallen

0
3922

Wanneer de zomer er weer aankomt, is het voor een hoop mensen belangrijk om weer op het gewicht te gaan letten. De overtollige kilo’s mogen er wel weer af zodat een bikini of zwembroek weer normaal zit. Daarbij gaan veel mensen gewoon op hun gevoel af en gaan steeds minder eten en meer sporten. Het is helaas zo dat er veel nadelen zitten aan deze manier van afvallen zonder echte kennis van het onderwerp. Hier zullen we alle tips geven die jou zullen helpen om af te vallen. Deze afvallen tips zijn op een verantwoorde manier en voor vrijwel iedereen bruikbaar. Vergeet dus het roekeloze afvallen zonder kennis en ga je eerst eens verdiepen in het mysterie van afvallen.  Het is altijd een combinatie van gezonde voeding en voldoende beweging. Als je alleen meer gaat bewegen dan zal je zien dat het afvallen uit blijft en dat geldt ook voor gezonder eten. Het zal alleen een succes zijn wanneer je alle afvallen tips ten harte neemt en er voor de volle 100% voor zult gaan.

Gezonde voeding is essentieel

Veel mensen beginnen resoluut met afvallen en stoppen daarmee ook voor een groot deel met eten. Dat is alleen een fout die niet handig is, jouw lichaam heeft energie nodig en te weinig eten kan ervoor zorgen dat je te weinig energie binnen krijgt om normaal te functioneren. Je zult merken dat je niet meer alert bent en een afwezige indruk achterlaat. Daarom is het juist goed om niet per se minder te gaan eten maar goed en gezond te gaan eten. Gezonde voeding is echt essentieel bij afvallen tips, je kunt zonder goede voeding namelijk proberen wat je wilt maar het heeft weinig effect. Het betekent daarbij absoluut niet dat het de bedoeling is dat je alleen maar groente en fruit gaat eten. Een gezonde voeding gaat veel verder dan alleen groente of fruit. Het is wel erg belangrijk dat ongezonde voeding zoals frituur, snacks, snoep en koekjes zoveel mogelijk achterwege gelaten worden. Op die manier krijg je namelijk teveel vet of suiker binnen en dat zal het proces niet stimuleren. Daarbij moet je er aan deze dat je alle voedingsstoffen gewoon binnen blijft krijgen: vezels, mineralen, antioxidanten en natuurlijk vitaminen .

Download hieronder de Afslank Receptenbijbel: Afslank Receptenbijbel

Het belang van sporten om af te vallen

Iedereen heeft wel de associatie van sporten en afvallen maar waarom is het daadwerkelijk zo essentieel om te kunnen af vallen. Wanneer je genoeg beweegt en sport dan zijn jouw spieren actief en hebben die spieren altijd energie nodig. Spieren hebben energie nodig om gebruikt te worden en wanneer je meer spieren hebt, zal er ook meer energie nodig zijn. Als je eenmaal spieren hebt, blijven deze spieren energie nodig hebben, energie zit in vetten. De vetten die normaal misschien op de buik terecht komen, worden dan gebruikt door de spieren. Daarnaast kan een tekort aan voldoende lichaamsbeweging ook zorgen voor de toename van vet. Alleen maar gaan sporten en nog steeds veel vet blijven eten heeft geen zin. Jouw lichaam heeft dan niet genoeg tijd om eerst het aanwezig vet te verbranden en ook nog het vet dat steeds blijft komen te verbranden. Sporten is van groot belang wanneer je graag wilt afvallen. Het lukt niet om zonder te sporten, op een gezonde manier af te vallen.

Bepaal een realistisch streefgewicht

Als je wilt gaan afvallen, dan is een belangrijke tip: stel een doel. In veel gevallen is het doel om een bepaalt gewicht te halen. Je hoeft niet per se een gewicht te bepalen maar je kunt ook een doel bepalen zoals zichtbare buikspieren of iets dergelijks. Wanneer je een doel stelt, dan weet je waarvoor je werkt. Je kunt dan gefocust blijven op dat doel wat je graag wilt behalen. Wanneer je sporten over slaat, dan besef je dat het doel misschien niet meer haalbaar is. Het is een stok achter de deur om door te zetten tijdens het gehele proces en op de momenten dat het moeilijker is, even terug te grijpen naar dat doel. Als je graag wilt afvallen, dan heb je geen concreet doel. Bepaal een gewicht en een periode waarin je dat gewicht wilt behalen. Het opschrijven van het doel helpt en geeft houvast tijdens het proces van afvallen. Afvallen via tips is een concreet doel stellen een belangrijk onderdeel. Het doel delen werkt vaak ook motiverend en zorgt ervoor dat mensen uit jouw omgeving jou kunnen motiveren om het doel daadwerkelijk te behalen.

Zet door en voorkom jojoën

Zet door en voorkom jojoënEen groot probleem dat ontstaat bij afvallen is jojoën. Jojoën betekent dat je een aantal kilo afvalt en vervolgens weer aankomt. Het gewicht blijft niet op een vast punt en daardoor wordt het lastig om gemotiveerd te blijven. Ook daarom is het handig om een streefgewicht vast te stellen maar vervolgens door te zetten. Vanaf het streefgewicht is het natuurlijk niet meer nodig om verder af te vallen en is het vanaf dat punt zaak om op hetzelfde gewicht te blijven. Op hetzelfde gewicht blijven is een ander proces dan afvallen. Daarom is het handig om goed zicht te blijven hebben op jouw doel en ook door te zetten. Vanaf het punt dat je daadwerkelijk het gewicht hebt bereikt dan kun je het voedingsschema en sportschema een beetje aanpassen om op gewicht te blijven. Als je vervolgens terug gaat naar de oude eetgewoontes dan begint het jojoën.

Zorg voor meer beweging tijdens dagelijkse werkzaamheden

Veel mensen zijn bang dat ze meteen iedere dag naar de sportschool moeten gaan om voldoende beweging te hebben. Maar dat is absoluut niet zo, vaak kan het alleen al helpen om meer te bewegen tijdens dagelijkse werkzaamheden. Laat de auto eens staan als je boodschappen gaat doen of fiets eens naar die vriendin aan de andere kant van de stad. Je kunt op een gemakkelijke manier veel meer beweging op een dag krijgen. Als je daarnaast een aantal keer per week sport, dan zal je zien dat dit meteen effect heeft. Het is namelijk zo dat wandelen en fietsen ook erg goed voor de spieropbouw is. Je spieren zullen vervolgens actief blijven en meer vet verbranden. Het is daarnaast ook nog eens goed voor de portemonnee om vaker de fiets te pakken of te gaan wandelen. Je kunt ook samen met collega’s een pauze gebruiken om een rondje te wandelen. Iedere dag minimaal 30 minuten beweging is een must om te kunnen afvallen.

Sport gevarieerd en doe meerdere oefeningen

Afvallen tips, alles heeft te maken met sporten. Dat weten we inderdaad wel maar hoe kun je nu het beste sporten? Allereerst is het belangrijk om te melden dat iedereen ander is en dus bij iedereen ook een andere sport past. Je hoeft niet per se naar de sportschool te gaan maar kunt ook beginnen met tennissen of zwemmen om het sporten op pijl te brengen. Het is bij alle sporten belangrijk dat je gevarieerde oefeningen doet. Zeker in de sportschool komt het vaak voor dat mensen alleen hun benen, buik of armen trainen. Het is natuurlijk niet erg als je dit afwisselt en iedere keer een andere focus hebt. Maar het totaal plaatje moet kloppen. Door alle spiergroepen goed te trainen en daar aandacht aan de besteden kan jouw lichaam steeds meer vet verbranden op verschillende plekken in jouw lichaam. En vet verbranden op verschillende plekken is natuurlijk het ultieme doel van afvallen.

Eet gevarieerd voedsel tijdens het proces

Een gevarieerd sportschema is niet het enige wat gevarieerd moet zijn. Je kunt namelijk ook het beste gevarieerd voedsel eten. Het is essentieel om geen eenzijdig voedsel te nuttigen. Jouw lichaam heeft namelijk alle mineralen, vitaminen, antioxidanten en vezels nodig. Wanneer je meteen stopt met het eten van één van deze belangrijke stoffen dan kan jouw lichaam niet meer volledig functioneren. Als je daarbij ook nog eens veel sport, dan kan het zijn dat jouw lichaam een tekort krijgt aan meerdere stoffen en dat is niet goed. Het is daarom belangrijk om wel goed te letten op vetten en suikers maar andere producten moeten niet eenzijdig zijn. Je kunt daarbij de nieuwe schijf van vijf gebruiken. Hierin staat: volop groente & fruit, vooral volkoren, meer plantaardig minder vlees, zacht en vloeibare vetten, dorstlessers zonder suikers. Daarnaast is het belangrijk om niet te veel en te vaak producten met veel zout, suiker, vet of weinig vezels te eten. Gevarieerd eten is één van de belangrijkste afvallen tips.

Neem voldoende calorieën in

Afvallen tips zijn nooit bedoelt om mensen te laten stoppen met eten. Het is namelijk ook erg ongezond om te stoppen met eten. We kunnen daarom alleen maar zeggen, stop niet meteen met een normale hoeveelheid eten. Je kunt namelijk niet goed functioneren wanneer je te weinig calorieën binnenkrijgt. Vaak zijn calorieën de vijand wanneer mensen beginnen met afvallen maar je hebt toch echt voldoende calorieën nodig. Je kunt namelijk niet goed functioneren zonder voldoende calorieën. Je moet dus af van de vijand maar je moet ook vrienden met de vijand blijven. Daarom is het handig om heel nauwkeurig te bepalen hoeveel calorieën je nodig hebt. En vervolgens ook goed bij te houden hoeveel calorieën je per dag eet. Je kunt op die manier namelijk het gehele proces nog beter in de gaten houden. Je hebt dan goed overzicht en inzicht in wat er binnen komt en wat er uit gaat. In dit geval gaat het dan om de calorieën die je verbrandt. Hieronder vind je informatie over het berekenen van het aantal calorieën dat je op een dag mag eten.

Bereken hoeveel calorieën jij mag eten per dag

hoeveel calorieën per dag etenHet aantal calorieën dat je per dag kan eten verschilt allereerst per man en vrouw. Mannen kunnen een stuk meer calorieën eten door de aanwezigheid van meer spieren en een andere lichaamsbouw. Bij vrouwen is dat iets minder en daar moet je dan ook rekening mee houden. Vrouwen mogen gemiddeld 2.000 calorieën per dag eten en mannen 2.500 calorieën. Dit is een gemiddeld wat ervoor zorgt dat het lichaamsgewicht in balans blijft. Maar voor afvallen tips is het natuurlijk niet de bedoeling om qua gewicht in balans te blijven. Je wilt afvallen en kilo’s verliezen. Daarom is het vaak zo dat je tijdens het afvallen rond de 500 calorieën minder mag eten dan normaal. Je kunt op verschillende websites online voor jou persoonlijk berekenen hoeveel calorieën je mag eten op basis van lichaamslengte, gewicht, beweging en streefgewicht. Het is aan te raden om dit te doen en vervolgens niet meer dan het aangegeven calorieën aantal per dag te eten. Op deze manier zal je op een gezonde manier af kunnen vallen.

Kies voor onbewerkt voedsel

Heel veel producten worden tegenwoordig bewerkt met allerlei E-nummers en andere kunstmatige stoffen. Het is niet goed voor jou lichaam om deze synthetische E-nummers binnen te krijgen. Je krijgt er namelijk net als bij suiker een boost van maar na de boost ben je weer moe. Daarnaast zorgt het ervoor dat er isocline wordt aangemaakt dat juist meer vet vasthoudt. Het is belangrijk dat je onbewerkte producten eten en drinkt. Een grote fout is ook het drinken van light dranken. Hier wordt aspartaam in verwerkt dat je alleen maar meer vet laat vasthouden. Daarnaast kunnen er zelfs allergische reacties en overgevoeligheden bij komen kijken. Wanneer je onbewerkt voedsel eet dan heb je geen last van al deze complicaties en moeilijkheden. Het is daarom aan te raden om op verpakkingen te kijken naar E-nummers en andere kunstmatige geur- en kleurstoffen in voeding.

Genoeg water drinken

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen is het voornamelijk belangrijk dat je onbewerkte producten moet eten en drinken. De grote oplossing voor het drinken is water. Het drinken van water is namelijk op veel vlakken een stimulerende keuze in het proces van afvallen. Vrijwel alle afvallen tips vertellen dat je meer water moet drinken, hier zijn meerdere redenen voor. Water bevat namelijk allereerst geen calorieën, dit is natuurlijk al reden genoeg. Daarnaast zorgt water ervoor dat je stofwisseling een stuk sneller aan de slag gaat. Er wordt uit gegaan van een 3% snellere stofwisseling wanneer je veel water drinkt. Door een snelle stofwisseling verbrand je meer vet en dat wil je natuurlijk bereiken met het proces van afvallen.  Daarnaast zorgt water ervoor dat je minder behoefte hebt aan andere dranken. In veel andere dranken zit suikers en die bevatten natuurlijk wel calorieën. Water zorgt er ook voor dat je meer energie hebt. Je bent daardoor meer gemotiveerd om te gaan sporten en bewegen. Een andere reden is dat water ook de honger stilt, je hebt minder behoefte om te eten en je verbrand dus meer vet. Als laatste zorgt water ervoor dat je afvalstoffen beter worden afgevoerd uit jouw lichaam. Maar let op, drink nooit meer dan 4 liter water per dag. Teveel water zorgt ervoor dat het zoutgehalte in jouw bloed daalt en de cellen passen zich op deze daling aan. De cellen nemen vervolgens meer water op en daardoor zwellen de cellen op.

Het afvallen bij mannen en vrouwen

Tijdens het afvallen is het moeilijk om jezelf te vergelijken met anderen. Het zorgt vaak voor een negatief zelfbeeld en demotivatie. Daarom is het sowieso aan te raden naar jouw eigen proces te kijken en niet naar het proces van andere tijdens het afvallen. Je kunt het natuurlijk wel als een motivatie zien maar niet als een competitie. Een groot probleem is ook dat vrouwen en mannen zich met elkaar vergelijken. Bij vrouwen werkt de stofwisseling heel anders dan bij mannen en andersom. Het is daarom belangrijk dat je ook oefeningen en calorieën baseert op jouw eigen geslacht. Je kunt als vrouw nou eenmaal niet zoveel eten als een man maar ook vaak minder sporten. Het is geen zwakte maar vrouwen moeten zich wel realiseren dat er verschillen zijn. Bij veel sportscholen zijn er ook speciale oefeningen voor vrouwen of trainingen waar je aan mee kunt doen. Bij afvallen tips is het dus handiger om naar tips van het eigen geslacht te kijken.

Het gewicht tijdens het gehele proces

Het gewicht tijdens het gehele procesMet afvallen tips is het de bedoeling dat jouw gewicht vermindert en daar wordt dan ook veel op gefocust. Maar er kunnen verschillende zaken zijn die ervoor zorgen dat het gewicht niet stabiel is en dat voor een negatieve sfeer zorgt. Bij vrouwen kan het zijn dat je ongesteld bent, dan neem je meer vocht op en is het gewicht dus hoger. Wanneer je tijdens het proces teveel focust op de weegschaal en constant op de weegschaal gaat staan kan dit voor frustratie zorgen. Daarnaast zorgt het meer sporten ervoor dat je spieren gaat kweken en spieren wegen ook. Het kan dus zijn dat zeker in het begin er weinig gebeurt qua gewicht. Maar je moet daardoor niet bij de pakken neer gaan zitten en doorzetten. Je kunt namelijk pas na een aantal weken resultaat zien. Het is aan te raden om maar één keer per week op de weegschaal te gaan staan. Naast de weegschaal kun je ook kiezen voor het meten met een vetmeter of een huidplooi meting. Deze metingen zijn een stuk specifieker dan een weegschaal maar kosten wel meer tijd. Daarnaast moet je beide attributen aanschaffen en dat kost natuurlijk ook geld. Het is belangrijk om het streefgewicht als doel te houden maar bij afvallen tips is het toch handig om de weegschaal niet centraal te stellen in het proces.

Download hieronder de Afslank Receptenbijbel: Afslank Receptenbijbel