7 tips om je bloedsuikerspiegel snel te verlagen

0
6646

Suikerziekte is een slopende en gevaarlijke ziekte die vaak pas te laat wordt herkend. Er zijn twee vormen van diabetes. Het meest voorkomend is diabetes type 2 en dat wordt in verband gebracht met onder meer overgewicht. Hou de weegschaal dus altijd goed in de gaten. Zowel een te hoge als een te lage bloedsuikerspiegel is slecht voor het lichaam. Regelmatig een glucosemeter gebruiken geeft inzicht in mogelijke problemen met uw bloedsuikerspiegel. Heeft u regelmatig last van een te hoge bloedsuikerspiegel? Lees de volgende 7 tips.

1. Vermijd of verminder stress.

Dat is misschien niet zo eenvoudig, maar zoek naar methoden om momenten van rust in uw leven te brengen. Daarom is een middagdutje gezond. Wist u dat bij de meeste mensen een afgeronde slaapcyclus ongeveer 1,5 uur bedraagt en dit de optimale tijd is voor een dutje? 

Download hieronder de Afslank Receptenbijbel: Afslank Receptenbijbel

2. Magnesiumrijke groene groenten.

Alle bladgroenten zoals boerenkool, maar ook de bladeren van paardenbloemen zijn erg goed voor uw bloedsuikerspiegel. Een aantal groene groenten bevatten daarnaast ook nog magnesium en dan mag u deze beslist super-groente noemen. Spinazie, boerenkool en Romeinse sla bevatten veel magnesium. Deze zijn erg geschikt voor een smoothie.

3. Zaden.

Veel zaden zijn goed voor de gezondheid en voor het verlagen van de bloedsuikerspiegel. Vaak bevatten een pas eetlepels zaden een goede aanvulling op een normale maaltijd. Denk hierbij aan chai-zaden, vlaszaden, pompoenpitten, hennepzaden en sesamzaden.

4. Cacao.

De cacaoboon is de beste bron van magnesium die de natuur kent. Maar er zit ook nog eens een grote hoeveelheid vezels, ijzer en eiwit in. De hele dag cacao eten in om logische redenen ook bepaald geen goed idee, maar ongeveer 60 gram per dag kan uw bloedsuikerspiegel snel verlagen. Doe cacaopoeder bijvoorbeeld in uw smoothie of strooi het door de ontbijtgranen. Er zijn veel opties voor dir topproduct.

5. Amandelen.

Eet af en toe eens een handjevol rauwe amandelen. Deze noten zitten boordevol met magnesium, vezels en eiwitten. Uiteraard zijn er ook amandelrepen met een laagje chocolade in de handel. Deze zijn ook een methode om uw bloedsuikerspiegel te verlagen, omdat hierbij het effect van amandelen en cacao wordt gecombineerd.

6. Volkoren.

Pap met granen zoals haver, tarwekiem, bruine of wilde rijst of quinoa is een smakelijke manier om veel magnesium binnen te krijgen, er zijn vele recepten om de pap precies de smaak te geven die u aanstaat. Ook andere volkoren producten kunnen goed bijdragen aan het snel verlagen van uw bloedsuikerspiegel.

7. Kaneel.

Kaneel wordt ook wel eens een superfood genoemd. Het is zeer rijk aan chroom. Het is ook een van de meest aanbevolen voedingsmiddelen voor diabetici. Kaneel is erg eenvoudig te gebruiken omdat het bijna over ieder bloedsuiker vriendelijk gerecht kan worden gestrooid of daaraan toegevoegd.

Er zijn nog meer producten die veel magnesium en chroom bevatten. Deze hebben allen een positief effect op je bloedsuikerspiegel. 

Download hieronder de Afslank Receptenbijbel: Afslank Receptenbijbel