10 tips om af te vallen

0
3173

Afvallen is voor veel mensen moeilijk. Je hebt een drukke baan, je kunt de lekkernijen niet laten liggen of je lichaam is van nature wat steviger gebouwd. Toch geloof ik er heilig in dat ieder persoon met de juiste motivatie en discipline kan afvallen.

Ben jij van plan om gezonder te gaan leven, af te vallen en/of je lichaam beter in vorm te krijgen? Dan hebben wij een handige top tien samengesteld waarmee je alvast aan de slag kunt.

Download hieronder de Afslank Receptenbijbel: Afslank Receptenbijbel

1. Eet gezonde tussendoortjes

Beperk jezelf niet tot alleen ontbijt, lunch en avondeten! Om de spijsvertering op gang te houden dienen jouw darmen continue te blijven werken; hier kan je voor zorgen door gedurende de dag kleine porties te blijven eten. Voorbeelden van gezonde snacks zijn fruit, noten of kwark.

2. Kies een dieet dat bij jou past

Kies een dieet dat bij jouw manier van leven past. Wanneer je een erg druk leven hebt, heeft het geen zin om een dieet te volgen waarbij je veel moet koken en ingewikkelde ingrediënten moet inslaan. Jezelf uithongeren heeft op de lange termijn
ook geen zin i.v.m. het welbekende jojo-effect.

Vergaar zoveel mogelijk informatie over een dieet voordat je besluit het te gaan volgen. De kans van slagen zal dan vele malen groter zijn.

Om diëten met elkaar te vergelijken verwijs ik je graag door naar onze review pagina, hier vergelijken wij verschillende diëten en kun je zelf kiezen welk dieet het beste bij jou past! Wij hebben goede ervaringen met de onderstaande dieten:

3. Verminder de inname van koolhydraten

Wanneer je gewicht wilt verliezen is het belangrijk om de inname van koolhydraten te verlagen. Vervang tenminste één broodmaaltijd per dag voor bijvoorbeeld yoghurt/kwark met fruit en eet tijdens het avondeten geen grote porties pasta, aardappelen of rijst; verlaag de hoeveelheid pasta en vergroot de portie groenten.

vitadis slank leven planHet Vitadis slanker plan is een koolhydraatarm dieet waarmee wij goede ervaringen hebben. Dit dieet zorgt ervoor dat je minder koolhydraten inneemt waardoor je flink zult afvallen en tegelijkertijd niet omvalt van de honger.

4. Eet bewust

Wanneer je een gezonder eetpatroon creëert zal je gegarandeerd afvallen. Wordt bewust! Tussendoor eet je waarschijnlijk meer slechte dingen dan je denkt. Een koekje hier, een toffee daar; we kennen het allemaal. En heel belangrijk: eet niet teveel.

Vaak eet je totdat je het bekende ‘oeh-ik-zit-vol-gevoel’ hebt; stop eerder! Het is beter om twee uur later nog iets kleins te eten wanneer je weer trek zou krijgen.

Keep moving5. Beweeg meer

Zorg dat je iedere dag meer gaat bewegen dan dat je nu doet. Ga tijdens je pauze een stuk lopen, neem de trap i.p.v. de lift en ga op de fiets naar je werk. Alle kleine beetjes helpen. Na het eten een wandeling maken van een half uur is ook ontzettend goed voor je lichaam; keep moving!

6. Vermijd onnodige calorieën

Calorieën tellen is verschrikkelijk, maar je kunt bepaalde calorie-bommen natuurlijk wel schrappen uit jouw voedingspatroon. Een zak chips, een stuk taart of producten waarin veel suiker zit verwerkt -> wijs ze de deur!

7. Onderschat nooit jouw ontbijt

Je lichaam heeft een ontbijt nodig; het wordt niet voor niets het belangrijkste eetmoment van de dag genoemd. De darmen komen op gang wanneer je in de ochtend ontbijt en dat is wat je nodig hebt om af te vallen. Voorbeelden van een gezond ontbijt zijn smoothies en havermout.

8. Let op met frisdranken, sappen en alcohol

vermijd frisdrankHet is belangrijk om veel te drinken op een dag; de juiste dranken helpen je lichaam een handje met reinigen. Helaas vallen frisdranken, sappen en alcohol niet in deze goede categorie. Beperk jezelf zoveel mogelijk tot water en (groene) thee.

Voorbeeldje: wanneer je op één dag twee blikjes cola drinkt krijg je 250 calorieën binnen. Wanneer je dus een week lang deze blikjes niet meer zou drinken, heb je 1.750 onnodige calorieën vermeden!

9. Sporten

Sporten is belangrijk om jezelf fitter en energieker te voelen, daarnaast helpt het in combinatie met een gezond voedingspatroon om af te vallen en jouw lichaam in vorm te krijgen.

Het is niet nodig om als een fanatiekeling het nieuwe dagelijkse gezicht van de sportschool te worden, maar twee keer per week sporten zal je helpen om jouw doel sneller te bereiken. Daarnaast maak je tijdens het sporten een stofje aan in je hersens waardoor jij je gelukkiger zal voelen; waar wacht je nog op!?

10. Stel een realistisch doel

Stel realistische doelenHet is belangrijk om een realistisch doel voor jezelf op te stellen. Wanneer je bijvoorbeeld een brede bouw hebt en heel je leven al worstelt met overtollige kilo’s, is het niet reëel om te streven naar een maat 34.

Stel een doel dat voor jou haalbaar is en waarbij jij jezelf prettig voelt. Het helpt je ook om gemotiveerd te blijven; jezelf een doel geven dat je nooit zult behalen werkt teleurstellend en demotiverend.

Het belangrijkste is dat je jezelf gaat accepteren en dat jij afvalt op de manier waar jij je goed bij voelt.

Ik hoop dat je de bovenstaande tips als nuttig hebt ervaren. Wanneer je de tips op een gedisciplineerde wijze uitvoert, ben je al op de goede weg. Mocht je toch nog vragen en/of opmerkingen hebben laat dan een berichtje achter via Facebook, Twitter of onderaan deze pagina! Veel succes met het afvallen :-)!

Gezonde groetjes,

Fit en gezond

Download hieronder de Afslank Receptenbijbel: Afslank Receptenbijbel